Bar på leksaksvapen – Greps för misstanke om flera brott

2022_05_DC424BF2-544E-4EDA-B6E5-2B143EB5EF85

Läsarbild.

Natten mot söndag larmades polisen till en adress i Västergård efter larm om en beväpnad man. Väl på plats kunde polisen konstatera att vapnet var något av plast, vilket Telgenytt tidigare rapporter om.

Nu bekräftar polisen att mannen greps i samband med händelsen misstänkt för rån, grovt olaga hot, misshandel, ringa narkotikabrott samt skadegörelse. 

Det var vid 01:30-tiden natten mot söndag som polisen larmades om att en person burit på vapen i Västergård. En stor polisinsats inleddes och efter kontroll framkom det att vapnet var en replika.

– Vi fick information om att en person hade ett vapen, men det visade sig att det stämde inte. Det var ett leksaksvapen, sade polisens presstalesperson till Telgenytt.

Mannen som är i 30-årsåldern greps i en lägenhet, men är inte misstänkt för brott mot vapenlagen.

Han greps under natten, men under söndagen meddelande polisen att åklagare beslutad försätta 30-åringen på fri fot, men han är fortfarande misstänkt för brotten skriver polisen.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 9 maj 2022 00:00
Senast uppdaterad: 9 maj 2022 00:00

Skenande avloppsskuld hotar vatten och sjöar i Södertälje

stuga Cc

Foto: Creative Commons.

Enligt branschinitiativet, Aktionsgrupp Små Avlopp, mellan VVS-Fabrikanterna och Maskinentreprenörerna hotas Södertäljes sjöar och dricksvattnet.

Detta på grund av dåligt fungerande avlopp som innebär risker för övergödning och smittspridning i sjöar och vattendrag.

Ett så kallat enskilt avlopp avser en avloppsanläggning utanför det kommunala avloppsnätet och i Södertälje finns det totalt 3078 sådana fastigheter med det systemet.

Totalt åtgärdades 2577 små avlopp inom Stockholms län år 2021, Södertälje inräknat. Nu vill Aktionsgrupp Små Avlopp att regeringen ökar takten genom obligatoriska avloppsdeklarationer för att rädda vårt dricksvatten och våra sjöar.

– Föroreningar som orsakas av utsläpp från små avlopp är allvarliga och långt ifrån ovanliga. Därför måste fler fastighetsägare åtgärda sina uttjänta avlopp. Obligatoriska avloppsdeklarationer skulle hjälpa både kommuner och fastighetsägare att få bättre koll på avloppen och deras skick, säger Caroline Harrå, branschutvecklare inom VA och Små Avlopp hos VVS-Fabrikanterna i ett pressmeddelande.

En modern avloppsanläggning håller normal i cirka 20 år. I Södertälje behöver cirka 5 procent av alla enskilda avlopp åtgärdas årligen för att hålla beståndet i gott skick.

För att få skapa ordning och reda samt säkra en god kvalitet på vårt dricksvatten och sjövattnet vi badar vill Aktionsgruppen se åtgärder från Regeringen.

Trots flera försök att få regeringen agera har åtgärderna uteblivit.

– Gång på gång skjuter regeringen upp möjligheten att skapa ordning bland de små avloppen. Nu har vi i stället 240 000 små avlopp i Sverige som har varit olagliga i över 50 år, säger Harrå.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 27 juni 2022 05:00
Senast uppdaterad: 26 juni 2022 21:19

MINGELBILDER v.25 – Se vilka som var ute i helgen

DSC_0031

Foto: Shamash Oyal

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 26 juni 2022 21:21
Senast uppdaterad: 26 juni 2022 21:21

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors