Företag i fokus:

Tom Tits överraskar med ny utställning – ”En häftig helhetsupplevelse”

2022_02_Tom-tits-scaled

Tillskillnad från tidigare år som Tom Tits park varit öppen kommer den utökas med ytterligare en utställning.

Utöver de aktiviteter som många sedan innan är bekanta med tillkommer en stor, kanske till och med Mastodont, utställning som kommer att vara tillfällig för sommaren.

Den nya utställningen möter nyfikna besökare för första gången och det är inte heller vilken utställning som helst. Utan det är djur som står i centrum och det är inga andra än mammutar, grottbjörnar, hyenor och sabeltandad tiger som gör att titeln för utställningen är mer än bara passande; ”MASTODONT-Giganternas storhetstid”.

– Allt är öppet igen efter pandemin. Experiment inomhus och så hela parken med vatten- och åkexperiment och massa annat kul. Ja, sen får man ju inte missa Mammutarna heller, när de flyttar in i juni, säger Marie Karlsén, marknadschef Tom Tits Experiment i pressmeddelande.

Vidare framgår det att även tre stycken, nästan levandes, mammutar kommer göra entré, vad det kan innebära lämnas osagt.

– Besökaren kommer kunna kliva in i en miljö som byggts upp runt djuren. I anslutning till utställningen kommer vi också erbjuda olika programaktiviteter för stora och små. Det kommer att bli en häftig helhetsupplevelse, säger Marie.

Inför sommaren införs ett Parkkort som innebär fri entré på hela Tom Tits under perioden 30 april – 2 oktober.

Text: Emilia Leray.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 8 maj 2022 00:00
Senast uppdaterad: 8 maj 2022 00:00

UPPGIFTER: Tre personer jagas – 50-åring allvarligt skadad

3D6E8E83-6619-45EE-BD35-9CC9C5D3A927

Foto: Shamash Oyal

En man i 50-årsåldern misshandlades och rånadesi Västergård. Enligt ett vittne som Telgenytt talat med rör det sig om tre maskerade gärningspersoner som bar på både kniv och pistollikande föremål.

(Annonslänk)

Strax efter klockan 14 på tisdagen fick polisen flera samtal om en person som skadats allvarligt. En 50-årig man rånades i en blombutik på Erikhällsgatan i Västergård, och enligt vittnesuppgifter till Telgenytt använde gärningsmännen ett tillhygge för att slå mannen blodig innan de flydde från platsen.

Vittnen beskriver hur de tre maskerade personerna, varav en var beväpnad med pistollikande föremål och en med kniv, hastigt lämnade platsen och försvann i riktning mot Soldalskolan på en fyrhjuling.

Stort pådrag i Västergård efter grovt rån
Foto: Shamash Oyal

– Jag reagerade på fyrhjulingen som körde runt i området, och det var tre passagerare. Alla såg ut att vara i åldrarna 16-17 år och var klädda i svart. Jag hörde också en hög smäll, något som lät som skott, men det kan antingen ha varit fyrverkerier eller så kom ljudet från fyrhjulingen, säger ett vittne till Telgenytt.

Bar på misstänkt vapen.

– Jag såg att de bar på en nåntign som såg ut som en pistol och en kniv. Sendan såg jag den skadade mannen, han blödde kaftigt från huvudet när han fördes in i ambulansen, säger vittnet till Telgenytt.

Händelsen orsakade stor oro i området, särskilt bland elever och personal på Soldalskolan som till en början uppmanades att hålla sig inomhus och senare evakuerades. Polisen, som snabbt var på plats, har inlett en stor sökinsats efter gärningsmännen med bland annat polishelikopter och har avspärrat området för teknisk undersökning.

Den skadade mannen fördes till sjukhus med ambulans. Polisen behandlar händelsen som ett grovt rån och har flera patruller i området för att samla information och söka efter gärningsmännen. Ytterligare uppdateringar väntas allt eftersom utredningen fortskrider.

BILDEXTRA: Stort polispådrag efter rån i Västertgård

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 23 april 2024 15:58
Senast uppdaterad: 23 april 2024 16:02

JUST NU/BILDEXTRA: Stort polispådrag efter rån i Västertgård

IMG_4552

Foto: Shamash Oyal

Ett rån mot en blombutik på Erikhällsgatan i Västertgård har lett till stort polis- och ambulanspådrag. En person har enligt uppgifter till Telgenytt skadats allvarligt.

(Annonslänk)

Polisen fick larm om ett rån på Erikhällsgatan i Västertgård klockan 14:21, vilket ledde till ett omfattande insats av flera polispatruller och ambulanspersonal. Enligt uppgifter till Telgenytt, har en person skadats allvarligt under rånet, men detaljer kring skadeläget är fortfarande oklara.

– Jag kan inte uttala mig just nu då det är en pågående insats. Det är för tidigt att säga något, säger polisens presstalesperson till Telgenytt.

Sökinsatsen är i full gång efter misstänkt gärningsperson, men har ännu är ingen misstänkt person gripen i samband med händelsen. En polishelikopter deltar i sökinsatsen.

(Annonslänk)

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 23 april 2024 15:01
Senast uppdaterad: 23 april 2024 16:04

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors