Företag i fokus:

Annons

”Spännande och rätt i tiden” – Han blir Södertäljes nya stadsarkitekt

2022_05_a508979b6ff099fd_org-scaled

Bild: Södertälje kommun.

Nu presenterar kommunen Andreas Pålsson som blir Södertäljes nya stadsarkitekt.

Han har en lång erfarenhet av branschen och tillträder den nya tjänsten den 23 maj.

–  När jag läste annonsen som stadsarkitekt kände jag att det var den här typen av roll som jag vuxit fram till genom all erfarenhet och kunskap jag samlat på mig, , säger Andreas Pålsson till Södertälje kommun

Han har mer än 10 år i branschen och arbetat med allt från strategier för handel i Frihamnen, Göteborg och hyresgäststrategier för Gasverksområdet i Norra Djurgårdsstan till spelmiljardärers penthouse-lägenheter och Chanelbutik.

Nu lämnar Anders Pålsson tjänsten som studiochef på arkitektkontoret Liljewall för den nya tjänsten i Södertälje.

– Att få arbeta med hela samhällsbyggnadsprocessen och genom dialog få förståelse för de behov som finns och kunna ha möjligheten att nå ett gemensamt mål som gagnar de som arbetar i, bor i och besöker Södertälje, säger Pålsson.

Till Södertälje kommun berättar Pålsson att det som lockar med Södertälje är bland annat mixen som finns med industriarvet, mångkulturen och hållbarhetsprofilen, ihop med en stadskärna vid vattnet, en levande landsbygd och närheten till naturen.

–  Det är både spännande och rätt i tiden att Södertälje åter kommer att ha en stadsarkitekt. Vi är mitt i en expansiv fas och jag ser att Andreas Pålsson kommer att kunna stödja verksamheten ur ett övergripande perspektiv i de olika faserna i stadsutvecklingsarbetet och skapa god dialog kring våra frågor, säger Andreas Klingström, samhällsbyggnadsdirektör i ett pressmeddelande på Södertälje kommuns hemsida.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 6 maj 2022 00:00
Senast uppdaterad: 6 maj 2022 00:00

Myndighetspost öppnades av anställd – ”Oacceptabelt”

2022_03_HALL

Anstalten Hall i Södertälje. Foto: Kriminalvården

Tidigare i år inkom två anmälningar till Justitieombudsmannen, JO, om att kriminalvårdare öppnat och läst intagnas myndighetspost.

Nu riktar JO allvarlig kritik mot anstalten Hall i Södertälje då agerandet strider mot fängelselagen.

Enligt JO-anmälan ska en av de intagna påpekat till ansvarig tjänsteman att det är en otillåten handling att granska dennes post, men fått svar av säkerhetsavdelningens samordnare att de ”alltid gör så”. En av anmälningarna, som inkommit till JO, ska enligt uppgifter vara från en fängslad gängledare från Göteborg.

Ärendet har granskat av Justitieombudsmannen som nu riktar allvarlig kritik mot anstalten i Södertälje.

JO anser att det är anmärkningsvärt och oacceptabelt att personal, som arbetar med posthantering, inte är medveten om att brev till Kriminalvården utgör myndighetspost och därför inte får granskas.

”Det inträffade ar givetvis helt oacceptabelt och anstalten förtjänar allvarlig kritik.”, skriver Justitieombudsmannen i beslutet.

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 1 december 2022 13:02
Senast uppdaterad: 1 december 2022 13:02

Överraskning väntar besökarna under SBBKs hemmamatch

SBBK

Foto: Södertälje City

Idag, torsdag den 1 december, delar Södertälje City ut en tidig julgåva till alla besökare i Täljehallen. Nämligen det populära Södertäljekortet – presentkortet för shopping, mat och nöje.

Efter en stark vinst på bortaplan mot Kalmar tar SBBK emot Nässjö Basket i Täljehallen idag klockan 19:00. I samband med hemmamatchen kommer besökarna få en tidig julklapp av SBBKs partner, Södertälje City.

– Södertälje City samverkar med företag och föreningar kring en rad insatser och initiativ. Här ser vi en möjlighet att göra något nytt och roligt tillsammans med SBBK såhär inför julen, säger Aljoša Lagumdzija, VD Södertälje City.

Nu kan besökarna stötta SBBK och samtidigt få med sig en present hem. Under matchen kommer alla få ett eget Södertäljekort, Södertälje Citys gemensamma presentkort som gäller i upp emot 70 butiker i Södertälje, och kommer att vara tankad med ett hemligt belopp.

Södertäljekortet gäller i upp emot 70 butiker.

– Vi ser samarbetet med SBBK som ett mycket viktigt led i att stötta och ytterligare stärka Södertälje som idrotts och besöksstad. Med denna aktivitet vill vi ge tillbaka till Södertäljebor och övriga matchbesökare, vilket känns extra viktigt nu när det är tuffare tider. Tillsammans vill både vi och SBBK fortsätta vara goda ambassadörer för Södertälje, säger Tomas Björck, ordförande Södertälje City.

SBBK ligger på en åttonde plats med 12 matcher spelade och möter Nässjö som ligger på en sjunde plats med en match mindre spelad.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 1 december 2022 09:19
Senast uppdaterad: 1 december 2022 09:19

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

(Detta är ett betalt annonssamarbete)