”Spännande och rätt i tiden” – Han blir Södertäljes nya stadsarkitekt

2022_05_a508979b6ff099fd_org-scaled

Bild: Södertälje kommun.

Nu presenterar kommunen Andreas Pålsson som blir Södertäljes nya stadsarkitekt.

Han har en lång erfarenhet av branschen och tillträder den nya tjänsten den 23 maj.

–  När jag läste annonsen som stadsarkitekt kände jag att det var den här typen av roll som jag vuxit fram till genom all erfarenhet och kunskap jag samlat på mig, , säger Andreas Pålsson till Södertälje kommun

Han har mer än 10 år i branschen och arbetat med allt från strategier för handel i Frihamnen, Göteborg och hyresgäststrategier för Gasverksområdet i Norra Djurgårdsstan till spelmiljardärers penthouse-lägenheter och Chanelbutik.

Nu lämnar Anders Pålsson tjänsten som studiochef på arkitektkontoret Liljewall för den nya tjänsten i Södertälje.

– Att få arbeta med hela samhällsbyggnadsprocessen och genom dialog få förståelse för de behov som finns och kunna ha möjligheten att nå ett gemensamt mål som gagnar de som arbetar i, bor i och besöker Södertälje, säger Pålsson.

Till Södertälje kommun berättar Pålsson att det som lockar med Södertälje är bland annat mixen som finns med industriarvet, mångkulturen och hållbarhetsprofilen, ihop med en stadskärna vid vattnet, en levande landsbygd och närheten till naturen.

–  Det är både spännande och rätt i tiden att Södertälje åter kommer att ha en stadsarkitekt. Vi är mitt i en expansiv fas och jag ser att Andreas Pålsson kommer att kunna stödja verksamheten ur ett övergripande perspektiv i de olika faserna i stadsutvecklingsarbetet och skapa god dialog kring våra frågor, säger Andreas Klingström, samhällsbyggnadsdirektör i ett pressmeddelande på Södertälje kommuns hemsida.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 6 maj 2022 00:00
Senast uppdaterad: 6 maj 2022 00:00

Kustbevakningen inleder kontroller mot vattenskotrar

kust

Foto: Kustbevakningen.

Från och med den 1 maj 2022 är det krav på att genomgå en utbildning och ha ett godkänt förarbevis för att köra vattenskoter.

Nu genomför Kustbevakningen en kontrollvecka riktat mot vattenskotertrafiken för att öka sjösäkerheten och se till att förare har ett giltigt förarbevis.

– Vi tycker att det är positivt med ett förarbevis eftersom både kunskapen och kompetensen hos vattenskoterförare nu kommer att öka. Dessutom kan ett förarbevis återkallas vid felaktig körning, berättade Jonathan Stillman, handläggare på Transportstyrelsen vid ett tidigare tillfälle.

Senaste åren har användningen av vattenskotrar exploderat på marknaden, men samtidigt har det rapporterats att det körs hänsynslöst på sjön runt om i länet.

I och med de nya reglerna måste den som köra vattenskoter genomgå en utbildning och ha ett godkänt förarbevis. Reglerna infördes från och med den 1 maj 2022, utan förarbevis riskerar föraren att straffas med dryga böter.

Under måndagen införde Kustbevakningen en kontrollvecka med syfte om att kontrollera att förare rättar sig efter de nya reglerna. Och även minska störande körning och öka sjösäkerheten samt öka gott sjömanskap.

De riktade kontrollerna mot vattenskotertrafiken genomförs i hela landet under vecka 26, mellan 27 juni och 3 juli.

Läs även: Nu införs nya reglerna – Förarbevis krävs för att köra vattenskoter

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 28 juni 2022 05:35
Senast uppdaterad: 27 juni 2022 21:58

Brand i industrilokal – flera stationer på plats

2022_05_Brandkar

Arkivbild.

Brand utbröt på i en industrilokal i Nykvarn vid 21-tiden på måndagskvällen.

Räddningstjänsten är på plats med sju enheter från tre olika stationer.

-Vi är på plats i Bruksgatan i Nykvarn från tre stationer med 7 enheter, säger Max Ekberg, vakthavande befäl hos räddningstjänsten till Telgenytt. 

Enligt uppgifter kom larmet från en industrilokal som hade öppna lågor dit räddningstjänsten snabbt ryckt ut till.

-Just nu pågår ett släckningsarbetet med flera enheter och kollar hur vi går till väga, säger Ekberg.

Finns det några skadade i samband med branden?

-Nej, inga rapporter just nu, vi har full styrka på plats för att släcka branden, avslutar Max Ekberg.

Uppdatering 22:00

Vid 21:30 meddelar räddningstjänsten att branden branden är släckt och att de arbetar på platsen för att ventilera lokalen. Arbetet beräknas vara ett par timmar till.

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 27 juni 2022 19:46
Senast uppdaterad: 27 juni 2022 20:20

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors