🕝 1 minuter
Skottlossning i Blombacka - Stort polispådrag under natten
Publicerad 6 maj 2022 02:00
Uppdaterad 6 maj 2022 02:00

Foto: Shamash Oyal.

Natten mot fredag fick larmcentralen flera samtal om en misstänkt skottlossning i ett bostadsområde i Södertälje.

Polisen ryckte snabbt ut platsen och inledde ett stort polispådrag med flera enheter varpå ett stort område spärrades av.

Klockan var strax innan midnatt på torsdagskvällen som polis och ambulans larmades till Myrstigen i Blombacka med anledning av flera larm om skottlossning.

Första larmet inkom klockan 23:40 och när polis ankom till platsen kunde det konstateras att skottlossning skett mot en husfasad mot ett flerbostadshus.

Området runt husfasaden som besköts spärrades av och både polishelikopter och hundar kopplades in i sökandet efter misstänkta gärningspersoner.

– Det finns ingen person gripen i nuläget, men vi har varit på plats och hållit förhör med vittnen, säger polisens presstalesperson Anders Bryngelsson till Telgenytt.

Enligt vittnen i området berättas det att en bil ska setts lämna från brottsplatsen i samband med skottlossningen.

Telgenytts reporter som var på plats kunde bekräfta att ett antal vårdpersonal befann sig ett stenkast bort från brottsplatsen där man också kunde påträffa en ambulanshelikopter.

Men strax efter 02-tiden rapporterades det ingen kommit till skada i samband med skottlossningen och under fredagsmorgonen hade polisen fortfarande ingen gripen misstänkt efter nattens skjutning.

– Polisen har varit på plats och hållit förhör med vittnen och upprättat en anmälan om grovt vapenbrott och grovt olaga hot, men det ingen person skadades ingen person är frihetsberövad, säger polisen till Telgenytt.

Kvar på platsen blev polisens regional insatsstyrka som arbetar för att undersöka platsen, samt resurser från Stockholmsområdet för att motverka skottlossningar och dödskjutningar i Sverige.

Varför någon beskjutit husfasaden är ännu oklart.

– Just nu gör polisen en teknisk undersökning, säger Bryngelsson.

Dela artikeln