Företag i fokus:

Skottlossning i Blombacka – Stort polispådrag under natten

2022_05_279534537_333917612175029_433248256349390733_n

Foto: Shamash Oyal.

Natten mot fredag fick larmcentralen flera samtal om en misstänkt skottlossning i ett bostadsområde i Södertälje.

Polisen ryckte snabbt ut platsen och inledde ett stort polispådrag med flera enheter varpå ett stort område spärrades av.

Klockan var strax innan midnatt på torsdagskvällen som polis och ambulans larmades till Myrstigen i Blombacka med anledning av flera larm om skottlossning.

Första larmet inkom klockan 23:40 och när polis ankom till platsen kunde det konstateras att skottlossning skett mot en husfasad mot ett flerbostadshus.

Området runt husfasaden som besköts spärrades av och både polishelikopter och hundar kopplades in i sökandet efter misstänkta gärningspersoner.

– Det finns ingen person gripen i nuläget, men vi har varit på plats och hållit förhör med vittnen, säger polisens presstalesperson Anders Bryngelsson till Telgenytt.

Enligt vittnen i området berättas det att en bil ska setts lämna från brottsplatsen i samband med skottlossningen.

Telgenytts reporter som var på plats kunde bekräfta att ett antal vårdpersonal befann sig ett stenkast bort från brottsplatsen där man också kunde påträffa en ambulanshelikopter.

Men strax efter 02-tiden rapporterades det ingen kommit till skada i samband med skottlossningen och under fredagsmorgonen hade polisen fortfarande ingen gripen misstänkt efter nattens skjutning.

– Polisen har varit på plats och hållit förhör med vittnen och upprättat en anmälan om grovt vapenbrott och grovt olaga hot, men det ingen person skadades ingen person är frihetsberövad, säger polisen till Telgenytt.

Kvar på platsen blev polisens regional insatsstyrka som arbetar för att undersöka platsen, samt resurser från Stockholmsområdet för att motverka skottlossningar och dödskjutningar i Sverige.

Varför någon beskjutit husfasaden är ännu oklart.

– Just nu gör polisen en teknisk undersökning, säger Bryngelsson.

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 6 maj 2022 00:00
Senast uppdaterad: 6 maj 2022 00:00

Måns Möller återvänder till Södertälje med en ny show

Mans-Moller

Pressbild

Den folkkära komikern Måns Möller gör comeback på scenen med sin nya humorföreställning ”Mitt Perfekta Liv”. Showen gästar Estrad i Södertälje den 8 november.

Möller, som för 10 år sedan framgångsrikt turnerade med komedishowen ”Jävla Pajas”, återvänder nu till rampljuset för att dela med sig av sina senaste erfarenheter kring att vara pappa till en snart vuxen son med autism.

I showen utlovar Möller en humoristisk och gripande inblick i hans resa genom åren, från att cykla genom USA till att bestiga ett av världens högsta berg. Han berättar också om sitt arbete med organisationen Viggo Foundation, som samlar in pengar för att stödja barn med autism.

– Jag hittade Mitt Perfekta Liv genom Viggos devis – det är kul att vara glad, säger Måns Möller.

Biljetter till föreställningen släpps den 3 mars.

Skirbent: Lucas T

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 2 mars 2024 08:30
Senast uppdaterad: 2 mars 2024 03:36

Här är årets finalister till Södertäljes Jämställdhetspris

IMG_9199-1

Kristina Jamil, Maria Geni och Madeleine Onnela.
Bild: Södertälje kommun

Tre framstående kandidater tävlar om det åtråvärda priset, som uppmärksammar jämställdhetsarbete i kommunen. Vinnaren av det prestigefyllda priset avslöjas på Quality Hotell Park.

Sedan starten 2016 har Södertälje kommuns Jämställdhetspris belönat framstående insatser för jämställdhet. I år har juryn, bestående av representanter från kommunen, Telge, Länstidningen och Södertäljepolisen, valt att bryta traditionen och redan nu avslöja de tre finalister som tävlar om 2024 års pris.

(Annonslänk)

En av finalisterna är Kristina Jamil som kämpar för flickors och kvinnors utbildning globalt genom sin ideella verksamhet och lyfter viktiga samhällsfrågor i sina krönikor. Madeleine Onnela, en lokal advokat, arbetar både professionellt och ideellt för att bekämpa orättvisor och stärka rättigheterna för utsatta grupper. Samt Maria Geni som bidrar genom sina föräldrakurser till att öka medvetenheten kring jämställd uppfostran och hur föräldrars egna erfarenheter påverkar barnen.

Marie Samre, tidigare vinnare av Jämställdhetspriset, kommer att agera konferencier under prisutdelningen, som äger rum den 8 mars, där även bandet Långbacka/Bådagård står för underhållningen. Dessutom arrangeras Peppfesten av Ung Fritid för tjejer och icke-binära ungdomar, med dansuppträdanden och aktiviteter, direkt efter prisutdelningen.

På kommunens hemsida informeras det att alla är välkomna att delta i firandet och att det inte krävs någon föranmälan.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 2 mars 2024 05:51
Senast uppdaterad: 2 mars 2024 05:51

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors