Företag i fokus:

Annons

Annons

Söker du lägenhet?

Kraftig minskad vinst för Scania under första kvartalet

2022_05_830e9e6d58a616c3_800x800ar

Foto: Pressbild Scania.

Under onsdagen redovisade Scania rörelseresultatet för det första kvartalet 2022.

En redovisning som visar ett kraftigt minskat resultat som bland annat kopplas till bristen på halvledare och andra komponenter samt konflikten i Ukraina.

– Årets första kvartal har präglats av en hög grad osäkerhet till följd av det förändrade makroekonomiska och geopolitiska världsläget. På Scanias nyckelmarknader är aktivitetsnivån dock fortsatt hög och efterfrågan på lastbilar stark. Även under första kvartalet har vi varit restriktiva med orderläggningen för lastbilar på grund av en redan stor orderbok och produktionsomställningen till Scanias nya drivlineprogram, därav den minskade orderingången. För affärsområdet buss har vi sett en positiv efterfrågtrend under kvartalet med ökad orderingång i främst Latinamerika, säger Scanias VD Christian Levin i ett pressmeddelande.

Scanias omsättningen minskade med 3 procent till 34,7 miljarder kronor och ett vinstresultat som minskade med 44 procent, från 4,6 miljarder till 2,6 miljarder kronor

Enligt Scania beror resultatet bland annat på lägre fordonsvolymer och ett sämre kapacitetsutnyttjande i produktion orsakat av komponentbrister samt ökade kostnader för insatsvaror.

”Trots ett turbulent omvärldsläge fortsätter Scania att driva skiftet mot ett hållbart transportsystem.”, skriver Scania i pressmeddelandet.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 6 maj 2022 00:00
Senast uppdaterad: 6 maj 2022 00:00

Person påkörd i centrala Södertälje – Förd till sjukhus

4ACAE2C6-801A-4136-B226-FDA4DB9DBA18

Läsarbild

En äldre man blev på lördagseftermiddagen påkörd i centrala Södertälje och förts till sjukhus och. Nu misstänkta en förare för vållande till kroppsskada.

-Vi är på plats tillsammans med polis och läkare säger, räddningstjänstens vakthavande befäl, Roger Magnusson, till Telgenytt.

En 75-årig man blev på eftermiddagen påkörd av en bilförare vid korsningen Nygatan och Järnagatan centrala i Södertälje. Flera räddningsenheter, ambulans och polis kallades till olycksplatsen.

Den skadade mannen vårdades på plats och har nu förts till sjukhuset med ambulans. Enligt polisen var den skadade mannen vid medvetande och kunde talbar.

Detaljerna kring händelsen är dock inte helt klarlagda, inklusive exakta omständigheter kring olyckan och huruvida övergångsstället var involverat. Mannen har ännu inte kunnat höras av polisen angående händelsen.

Bilföraren, en man i 50-årsåldern, misstänks för vållande till kroppsskada och kommer att undersökas och utredas av polisen. Mer information och detaljer förväntas framkomma när den skadade mannen har kunnat ge sin version av händelsen och utredningen fortskrider.

Läsarbild

(Annonslänk)

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 3 juni 2023 16:03
Senast uppdaterad: 3 juni 2023 16:07

Skogsbrand i Nykvarn – Flera enheter på plats

Brandbil

Arkivbild

Just nu brinner det i skogen nära Långsjön i Nykvarn. Räddningstjänsten är på plats med flera enheter och bistås av en helikopter från ovan.

– Det var en helikopter på plats i början. Det var inte vår helikopter utan polisen som förmodligen var i närheten för ett annat ärende, säger Roger Magnusson, vakthavande befäl på Räddningscentralen, till Telgenytt.

Larmet inkom vid 13.40 om en skogsbrand cirka en kilometer väster om Långsjön i Nykvarn.

Flera enheter från räddningstjänsten, tillsammans med ett ledningsfordon, är nu på platsen för att bekämpa branden och omfattar en yta på cirka 1500 kvadratmeter.

– Vi är på plats och har en prognos på att vara klara om cirka 2 timmar. Vi har ringat in branden som uppskattas vara på en yta av cirka 1500 kvadratmeter. Ingen vattenbombning med helikopter behövs, allt är under kontroll i Nykvarn skulle jag vilja säga, säger Magnusson.

(Annonslänk)

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 3 juni 2023 13:10
Senast uppdaterad: 3 juni 2023 13:16

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors