Företag i fokus:

Underläge i halvtid – Då vände Syrianska och vann

2022_05_278575582_409129484549838_3883330591137085197_n

Foto: Daniel Brace.

I helgen spelade Syrianska sitt andra derby när laget åkte till Brunna IP för att möta Arameisk-Syrianska efter en tuff säsongsinledning.

Med enbart fyra inspelade poäng på fyra matcher och en tuff derbyförlust mot Assyriska var vinst ett måste för att inte halka efter i tabellen.

Efter första halvlek på Brunna IP hamnade Syrianska i underläge och läget såg mörkt ut när Södertäljelaget gick in till halvtidsvila med en uddamålsledning.

Den första halvleken bjöd inte på så mycket skönspel. Det var mestadels långbollar och missade passningar från bägge lagen, där Syrianska inte kom till dem riktigt heta målchanserna. Arameisk-Syrianska tog ledningen med drygt tio minuter kvar att spela efter en tilltrasslad situation på en frispark.

En frispark som gick direkt på muren, damp ner i straffområdet där ingen i det för dagen, svartklädda försvaret kunde få bort och till slut kunde Filip Bonde trycka in 1-0 för Arameisk-Syrianska. Några sekvenser efter det stod Majkel Bagir för en fin aktion när han fintade bort två spelare och sköt, men målvakten kunde värja av skottet. Det var en mindre bra halvlek från Syrianska som gick in till halvtidsvila med ett 1-0 underläge. Läget såg mörkt ut.

Den andra halvleken var knappt någon minut gammal innan Syrianska kunde få hål på Arameisk-Syrianska. Majkel Bagir tryckte dit kvitteringen och Syrianska fick en drömöppning på den andra halvleken.

Bara några minuter senare kunde Arameiska återigen ta ledningen efter misstag i Syrianskas försvar, men Syrianska vek sig inte och efter några minuter kvitterade man igen. Denna gång signerat Ramez Matti som stod för en fin prestation.

2-2 stod det på resultattavlan och matchens andra halvlek hade redan bjudit på tre mål inom loppet av tio minuter. I den 72:a minuten fastställde nyinbytte Nacho Carabajal resultater 3-2 för Syrianska som höll ut resten av matchen.

Syrianska vann derbyt mot Arameisk-Syrianska och tog en välbehövlig seger. Södertäljelaget stod för en fantastisk moral efter att man hämtat upp underläge två gånger för att till slut vända matchen till seger.

Text: Andrew Moro.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 5 maj 2022 00:00
Senast uppdaterad: 5 maj 2022 00:00

Måns Möller återvänder till Södertälje med en ny show

Mans-Moller

Pressbild

Den folkkära komikern Måns Möller gör comeback på scenen med sin nya humorföreställning ”Mitt Perfekta Liv”. Showen gästar Estrad i Södertälje den 8 november.

Möller, som för 10 år sedan framgångsrikt turnerade med komedishowen ”Jävla Pajas”, återvänder nu till rampljuset för att dela med sig av sina senaste erfarenheter kring att vara pappa till en snart vuxen son med autism.

I showen utlovar Möller en humoristisk och gripande inblick i hans resa genom åren, från att cykla genom USA till att bestiga ett av världens högsta berg. Han berättar också om sitt arbete med organisationen Viggo Foundation, som samlar in pengar för att stödja barn med autism.

– Jag hittade Mitt Perfekta Liv genom Viggos devis – det är kul att vara glad, säger Måns Möller.

Biljetter till föreställningen släpps den 3 mars.

Skirbent: Lucas T

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 2 mars 2024 08:30
Senast uppdaterad: 2 mars 2024 03:36

Här är årets finalister till Södertäljes Jämställdhetspris

IMG_9199-1

Kristina Jamil, Maria Geni och Madeleine Onnela.
Bild: Södertälje kommun

Tre framstående kandidater tävlar om det åtråvärda priset, som uppmärksammar jämställdhetsarbete i kommunen. Vinnaren av det prestigefyllda priset avslöjas på Quality Hotell Park.

Sedan starten 2016 har Södertälje kommuns Jämställdhetspris belönat framstående insatser för jämställdhet. I år har juryn, bestående av representanter från kommunen, Telge, Länstidningen och Södertäljepolisen, valt att bryta traditionen och redan nu avslöja de tre finalister som tävlar om 2024 års pris.

(Annonslänk)

En av finalisterna är Kristina Jamil som kämpar för flickors och kvinnors utbildning globalt genom sin ideella verksamhet och lyfter viktiga samhällsfrågor i sina krönikor. Madeleine Onnela, en lokal advokat, arbetar både professionellt och ideellt för att bekämpa orättvisor och stärka rättigheterna för utsatta grupper. Samt Maria Geni som bidrar genom sina föräldrakurser till att öka medvetenheten kring jämställd uppfostran och hur föräldrars egna erfarenheter påverkar barnen.

Marie Samre, tidigare vinnare av Jämställdhetspriset, kommer att agera konferencier under prisutdelningen, som äger rum den 8 mars, där även bandet Långbacka/Bådagård står för underhållningen. Dessutom arrangeras Peppfesten av Ung Fritid för tjejer och icke-binära ungdomar, med dansuppträdanden och aktiviteter, direkt efter prisutdelningen.

På kommunens hemsida informeras det att alla är välkomna att delta i firandet och att det inte krävs någon föranmälan.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 2 mars 2024 05:51
Senast uppdaterad: 2 mars 2024 05:51

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors