Underläge i halvtid – Då vände Syrianska och vann

2022_05_278575582_409129484549838_3883330591137085197_n

Foto: Daniel Brace.

I helgen spelade Syrianska sitt andra derby när laget åkte till Brunna IP för att möta Arameisk-Syrianska efter en tuff säsongsinledning.

Med enbart fyra inspelade poäng på fyra matcher och en tuff derbyförlust mot Assyriska var vinst ett måste för att inte halka efter i tabellen.

Efter första halvlek på Brunna IP hamnade Syrianska i underläge och läget såg mörkt ut när Södertäljelaget gick in till halvtidsvila med en uddamålsledning.

Den första halvleken bjöd inte på så mycket skönspel. Det var mestadels långbollar och missade passningar från bägge lagen, där Syrianska inte kom till dem riktigt heta målchanserna. Arameisk-Syrianska tog ledningen med drygt tio minuter kvar att spela efter en tilltrasslad situation på en frispark.

En frispark som gick direkt på muren, damp ner i straffområdet där ingen i det för dagen, svartklädda försvaret kunde få bort och till slut kunde Filip Bonde trycka in 1-0 för Arameisk-Syrianska. Några sekvenser efter det stod Majkel Bagir för en fin aktion när han fintade bort två spelare och sköt, men målvakten kunde värja av skottet. Det var en mindre bra halvlek från Syrianska som gick in till halvtidsvila med ett 1-0 underläge. Läget såg mörkt ut.

Den andra halvleken var knappt någon minut gammal innan Syrianska kunde få hål på Arameisk-Syrianska. Majkel Bagir tryckte dit kvitteringen och Syrianska fick en drömöppning på den andra halvleken.

Bara några minuter senare kunde Arameiska återigen ta ledningen efter misstag i Syrianskas försvar, men Syrianska vek sig inte och efter några minuter kvitterade man igen. Denna gång signerat Ramez Matti som stod för en fin prestation.

2-2 stod det på resultattavlan och matchens andra halvlek hade redan bjudit på tre mål inom loppet av tio minuter. I den 72:a minuten fastställde nyinbytte Nacho Carabajal resultater 3-2 för Syrianska som höll ut resten av matchen.

Syrianska vann derbyt mot Arameisk-Syrianska och tog en välbehövlig seger. Södertäljelaget stod för en fantastisk moral efter att man hämtat upp underläge två gånger för att till slut vända matchen till seger.

Text: Andrew Moro.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 5 maj 2022 00:00
Senast uppdaterad: 5 maj 2022 00:00

Kustbevakningen inleder kontroller mot vattenskotrar

kust

Foto: Kustbevakningen.

Från och med den 1 maj 2022 är det krav på att genomgå en utbildning och ha ett godkänt förarbevis för att köra vattenskoter.

Nu genomför Kustbevakningen en kontrollvecka riktat mot vattenskotertrafiken för att öka sjösäkerheten och se till att förare har ett giltigt förarbevis.

– Vi tycker att det är positivt med ett förarbevis eftersom både kunskapen och kompetensen hos vattenskoterförare nu kommer att öka. Dessutom kan ett förarbevis återkallas vid felaktig körning, berättade Jonathan Stillman, handläggare på Transportstyrelsen vid ett tidigare tillfälle.

Senaste åren har användningen av vattenskotrar exploderat på marknaden, men samtidigt har det rapporterats att det körs hänsynslöst på sjön runt om i länet.

I och med de nya reglerna måste den som köra vattenskoter genomgå en utbildning och ha ett godkänt förarbevis. Reglerna infördes från och med den 1 maj 2022, utan förarbevis riskerar föraren att straffas med dryga böter.

Under måndagen införde Kustbevakningen en kontrollvecka med syfte om att kontrollera att förare rättar sig efter de nya reglerna. Och även minska störande körning och öka sjösäkerheten samt öka gott sjömanskap.

De riktade kontrollerna mot vattenskotertrafiken genomförs i hela landet under vecka 26, mellan 27 juni och 3 juli.

Läs även: Nu införs nya reglerna – Förarbevis krävs för att köra vattenskoter

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 28 juni 2022 05:35
Senast uppdaterad: 27 juni 2022 21:58

Brand i industrilokal – flera stationer på plats

2022_05_Brandkar

Arkivbild.

Brand utbröt på i en industrilokal i Nykvarn vid 21-tiden på måndagskvällen.

Räddningstjänsten är på plats med sju enheter från tre olika stationer.

-Vi är på plats i Bruksgatan i Nykvarn från tre stationer med 7 enheter, säger Max Ekberg, vakthavande befäl hos räddningstjänsten till Telgenytt. 

Enligt uppgifter kom larmet från en industrilokal som hade öppna lågor dit räddningstjänsten snabbt ryckt ut till.

-Just nu pågår ett släckningsarbetet med flera enheter och kollar hur vi går till väga, säger Ekberg.

Finns det några skadade i samband med branden?

-Nej, inga rapporter just nu, vi har full styrka på plats för att släcka branden, avslutar Max Ekberg.

Uppdatering 22:00

Vid 21:30 meddelar räddningstjänsten att branden branden är släckt och att de arbetar på platsen för att ventilera lokalen. Arbetet beräknas vara ett par timmar till.

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 27 juni 2022 19:46
Senast uppdaterad: 27 juni 2022 20:20

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors