Företag i fokus:

Då byts parkeringsautomaterna mot nya – Det här gäller

2022_04_6AE318D5-5958-4CC6-9C06-7D3CDEACEA0D-scaled

De kommunala parkeringsautomater har gjort sitt och ska nu bytas ut för att möta dagens och framtidens krav på hur man kan betala.

Från och med söndagen den 8 maj inleder Södertälje kommunen arbetet med att byta ut alla sina parkeringsautomater.

Idag väljer fler människor att betala med mobiltelefon och färre med mynt, det också är en av anledningar till att kontantbetalningen tas bort när de gamla parkeringsautomater ersätts med nya.

Med de nya parkeringsautomaterna kommer möjligheten att betala med kontanter tas bort, ett betalmedel som knappt används idag.”, skriver kommunen på sin hemsida.

Att myntbetalningen tas bort är även en lönsam investering på lång sikt. Automater med myntbetalning har en dyrare hantering med underhåll såsom att tömma behållaren på mynt som bland annat innebär högre personalkostnader.

Med de nya parkeringsautomater kommer besökarna, förutom med kort och via app som tidigare, även kunna betala med Swish.

Totalt har Södertälje kommun 140 biljettautomater i staden och byts ut stegvis med start den 8 maj.

Kommunen meddelar att de börjar med att byta ut automater i centrum och sedan arbetar sig utåt mot tätorten.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 1 maj 2022 00:00
Senast uppdaterad: 1 maj 2022 00:00

Måns Möller återvänder till Södertälje med en ny show

Mans-Moller

Pressbild

Den folkkära komikern Måns Möller gör comeback på scenen med sin nya humorföreställning ”Mitt Perfekta Liv”. Showen gästar Estrad i Södertälje den 8 november.

Möller, som för 10 år sedan framgångsrikt turnerade med komedishowen ”Jävla Pajas”, återvänder nu till rampljuset för att dela med sig av sina senaste erfarenheter kring att vara pappa till en snart vuxen son med autism.

I showen utlovar Möller en humoristisk och gripande inblick i hans resa genom åren, från att cykla genom USA till att bestiga ett av världens högsta berg. Han berättar också om sitt arbete med organisationen Viggo Foundation, som samlar in pengar för att stödja barn med autism.

– Jag hittade Mitt Perfekta Liv genom Viggos devis – det är kul att vara glad, säger Måns Möller.

Biljetter till föreställningen släpps den 3 mars.

Skirbent: Lucas T

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 2 mars 2024 08:30
Senast uppdaterad: 2 mars 2024 03:36

Här är årets finalister till Södertäljes Jämställdhetspris

IMG_9199-1

Kristina Jamil, Maria Geni och Madeleine Onnela.
Bild: Södertälje kommun

Tre framstående kandidater tävlar om det åtråvärda priset, som uppmärksammar jämställdhetsarbete i kommunen. Vinnaren av det prestigefyllda priset avslöjas på Quality Hotell Park.

Sedan starten 2016 har Södertälje kommuns Jämställdhetspris belönat framstående insatser för jämställdhet. I år har juryn, bestående av representanter från kommunen, Telge, Länstidningen och Södertäljepolisen, valt att bryta traditionen och redan nu avslöja de tre finalister som tävlar om 2024 års pris.

(Annonslänk)

En av finalisterna är Kristina Jamil som kämpar för flickors och kvinnors utbildning globalt genom sin ideella verksamhet och lyfter viktiga samhällsfrågor i sina krönikor. Madeleine Onnela, en lokal advokat, arbetar både professionellt och ideellt för att bekämpa orättvisor och stärka rättigheterna för utsatta grupper. Samt Maria Geni som bidrar genom sina föräldrakurser till att öka medvetenheten kring jämställd uppfostran och hur föräldrars egna erfarenheter påverkar barnen.

Marie Samre, tidigare vinnare av Jämställdhetspriset, kommer att agera konferencier under prisutdelningen, som äger rum den 8 mars, där även bandet Långbacka/Bådagård står för underhållningen. Dessutom arrangeras Peppfesten av Ung Fritid för tjejer och icke-binära ungdomar, med dansuppträdanden och aktiviteter, direkt efter prisutdelningen.

På kommunens hemsida informeras det att alla är välkomna att delta i firandet och att det inte krävs någon föranmälan.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 2 mars 2024 05:51
Senast uppdaterad: 2 mars 2024 05:51

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors