Företag i fokus:

Annons

Annons

Söker du lägenhet?

Nattvandrar på valborg – ”Öka tryggheten och trivseln i Södertälje”

2022_04_0078D881-0E81-449B-BFA2-6FDE94EFFC07

Foto: Alex Ataseven / pressbild Telge.

Idag firas Valborgsmässoafton för första gången sedan 2019. Tivoli, vårtal, sång, dans, foodtruck och en härlig stämning med mycket folk väntas när brasan tänds klockan 18:55.

I samband med valborgsfriandet inleder Telge Bostäder sin storsatsning – nattvandring under 2022.

– Syftet är att öka tryggheten och trivseln i Södertälje, säger Gülseren Büyükbalik, chef social hållbarhet Telge Bostäder i ett pressmeddelande.

Syftet med nattvandringen är att öka tryggheten i särskilt utsatta områden som polisen pekat ut och är ett samarbete mellan Telges sponsring program, kommunen, Ung fritid och Fältarna.

Från fritidsgårdarna i Ronna/Lina, Hovsjö, Brunnsäng och Fornhöjden kommer åtta unga vuxna som handplockats och timanställts röra sig i området för att öka tryggheten. Men även att försöka involvera ungdomar under 18 år i verksamheten.

– Syftet med vår sponsring är inte att visa upp Telges logga. I stället vill vi vara en positiv kraft för barn och unga och tar hjälp av våra föreningar för att jobba preventivt med trygghet, säger Lenore Johansson, sponsringsansvarig Telge pressmeddelandet.

Telge Bostäders nattvandringen inleds idag på valborg i Södertälje centrum.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 30 april 2022 00:00
Senast uppdaterad: 30 april 2022 00:00

Person påkörd i centrala Södertälje – Förd till sjukhus

4ACAE2C6-801A-4136-B226-FDA4DB9DBA18

Läsarbild

En äldre man blev på lördagseftermiddagen påkörd i centrala Södertälje och förts till sjukhus och. Nu misstänkta en förare för vållande till kroppsskada.

-Vi är på plats tillsammans med polis och läkare säger, räddningstjänstens vakthavande befäl, Roger Magnusson, till Telgenytt.

En 75-årig man blev på eftermiddagen påkörd av en bilförare vid korsningen Nygatan och Järnagatan centrala i Södertälje. Flera räddningsenheter, ambulans och polis kallades till olycksplatsen.

Den skadade mannen vårdades på plats och har nu förts till sjukhuset med ambulans. Enligt polisen var den skadade mannen vid medvetande och kunde talbar.

Detaljerna kring händelsen är dock inte helt klarlagda, inklusive exakta omständigheter kring olyckan och huruvida övergångsstället var involverat. Mannen har ännu inte kunnat höras av polisen angående händelsen.

Bilföraren, en man i 50-årsåldern, misstänks för vållande till kroppsskada och kommer att undersökas och utredas av polisen. Mer information och detaljer förväntas framkomma när den skadade mannen har kunnat ge sin version av händelsen och utredningen fortskrider.

Läsarbild

(Annonslänk)

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 3 juni 2023 16:03
Senast uppdaterad: 3 juni 2023 16:07

Skogsbrand i Nykvarn – Flera enheter på plats

Brandbil

Arkivbild

Just nu brinner det i skogen nära Långsjön i Nykvarn. Räddningstjänsten är på plats med flera enheter och bistås av en helikopter från ovan.

– Det var en helikopter på plats i början. Det var inte vår helikopter utan polisen som förmodligen var i närheten för ett annat ärende, säger Roger Magnusson, vakthavande befäl på Räddningscentralen, till Telgenytt.

Larmet inkom vid 13.40 om en skogsbrand cirka en kilometer väster om Långsjön i Nykvarn.

Flera enheter från räddningstjänsten, tillsammans med ett ledningsfordon, är nu på platsen för att bekämpa branden och omfattar en yta på cirka 1500 kvadratmeter.

– Vi är på plats och har en prognos på att vara klara om cirka 2 timmar. Vi har ringat in branden som uppskattas vara på en yta av cirka 1500 kvadratmeter. Ingen vattenbombning med helikopter behövs, allt är under kontroll i Nykvarn skulle jag vilja säga, säger Magnusson.

(Annonslänk)

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 3 juni 2023 13:10
Senast uppdaterad: 3 juni 2023 13:16

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors