🕝 1 minuter
Kommunen kartlägger prostitution och människohandel i Södertälje
Publicerad 28 april 2022 02:00
Uppdaterad 28 april 2022 02:00

I början på april rapporterade Telgenytt att den svenska myndigheten inledde en kraftansträngning för att nå ukrainska flyktingarna.

Detta efter att Jämställdhetsmyndigheten sett en ökad risk att personer utnyttjas för prostitution, människohandel och andra former av våld.

Det är en prioriterad fråga för regeringen att förebygga och bekämpa människohandel, köp av sexuella tjänster och stoppa mäns våld mot kvinnor.

Nu kraftsamlar även Socialtjänsten i Södertälje mot bland annat prostitution och människohandel för sexuella ändamål i kommunen.

– Målet är att kartlägga omfattningen samt vilka eventuella behov av insatser som finns för att utveckla arbetet mot prostitution och människohandel i Södertälje kommun, säger Sandra Hallgren som är samordnare för projektet i ett pressmeddelande.

I Handlingsplanen ”Våld i nära relation och hedersrelaterat våld och förtryck 2021 – 2023” lyfts även prostitution och människohandel, som en del i handlingsplanen. Det vill kommunen utvidga kunskapen om.

Syftet är att kartlägga omfattningen av prostitution och människohandel för sexuella ändamål samt att upptäcka offer för prostitution och människohandel. Men även att förhindra och bekämpa brotten.

– Vi är öppna för olika typer av samarbeten och vill ha kontakt med personer som kan bidra till arbetet, säger Sandra Hallgren.

Oron: Ukrainska flyktingar riskerar att utsättas för prostitution

Dela artikeln