Kommunen får bra betyg av företagen i ny servicemätning

2022_04_sodertalje

Södertälje kommun mäts, tillsammans med andra kommuner, årligen av NKI (Nöjd kund-index) för att undersöka servicen till företagen.

Nu släpper NKI 2021 års mätning där det framgår att Södertälje kommun får fortsatt högt betyg för sin service.

NKI ger Södertälje genomsnittsbetyget 71 som är en ökning från föregående år då kommunen fick betyget 70.

– Det är glädjande att Södertälje kommun fortsätter att ha ett högt betyg. Det känns också positivt att bemötandet bedöms fortsatt starkt av företagen i kontakten med kommunen, säger Tage Gripenstam, kommunalråd (C) och ordförande för styrgruppen för ett bättre företagsklimat, i ett pressmeddelande.

Nöjd-kund-index mäter företagarnas nöjdhet inom kommuns samlade tillsynsområdena såsom bygglov, markupplåtelser, miljötillsyn, brandtillsyn och serveringstillstånd.

Högst betyg får kommuners avdelning för markupplåtelse med betyget 81. Lägst betyg har avdelningen för bygglov med betyget 60.

– Självklart finns det myndighets- och serviceområden där vi behöver förbättra oss, det pågår ett kontinuerligt arbete med att effektivisera och förbättra processerna och kontaktytorna gentemot företagare, säger kommunens näringslivschef Jonas Karlsson i ett pressmeddelande.

– Jag ser den här mätningen som ett viktigt underlag för arbetet framåt, vår strävan är självklart att företagarna ska vara nöjda med servicen de får inom alla områden, säger Karlsson.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 28 april 2022 00:00
Senast uppdaterad: 28 april 2022 00:00

Kustbevakningen inleder kontroller mot vattenskotrar

kust

Foto: Kustbevakningen.

Från och med den 1 maj 2022 är det krav på att genomgå en utbildning och ha ett godkänt förarbevis för att köra vattenskoter.

Nu genomför Kustbevakningen en kontrollvecka riktat mot vattenskotertrafiken för att öka sjösäkerheten och se till att förare har ett giltigt förarbevis.

– Vi tycker att det är positivt med ett förarbevis eftersom både kunskapen och kompetensen hos vattenskoterförare nu kommer att öka. Dessutom kan ett förarbevis återkallas vid felaktig körning, berättade Jonathan Stillman, handläggare på Transportstyrelsen vid ett tidigare tillfälle.

Senaste åren har användningen av vattenskotrar exploderat på marknaden, men samtidigt har det rapporterats att det körs hänsynslöst på sjön runt om i länet.

I och med de nya reglerna måste den som köra vattenskoter genomgå en utbildning och ha ett godkänt förarbevis. Reglerna infördes från och med den 1 maj 2022, utan förarbevis riskerar föraren att straffas med dryga böter.

Under måndagen införde Kustbevakningen en kontrollvecka med syfte om att kontrollera att förare rättar sig efter de nya reglerna. Och även minska störande körning och öka sjösäkerheten samt öka gott sjömanskap.

De riktade kontrollerna mot vattenskotertrafiken genomförs i hela landet under vecka 26, mellan 27 juni och 3 juli.

Läs även: Nu införs nya reglerna – Förarbevis krävs för att köra vattenskoter

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 28 juni 2022 05:35
Senast uppdaterad: 27 juni 2022 21:58

Brand i industrilokal – flera stationer på plats

2022_05_Brandkar

Arkivbild.

Brand utbröt på i en industrilokal i Nykvarn vid 21-tiden på måndagskvällen.

Räddningstjänsten är på plats med sju enheter från tre olika stationer.

-Vi är på plats i Bruksgatan i Nykvarn från tre stationer med 7 enheter, säger Max Ekberg, vakthavande befäl hos räddningstjänsten till Telgenytt. 

Enligt uppgifter kom larmet från en industrilokal som hade öppna lågor dit räddningstjänsten snabbt ryckt ut till.

-Just nu pågår ett släckningsarbetet med flera enheter och kollar hur vi går till väga, säger Ekberg.

Finns det några skadade i samband med branden?

-Nej, inga rapporter just nu, vi har full styrka på plats för att släcka branden, avslutar Max Ekberg.

Uppdatering 22:00

Vid 21:30 meddelar räddningstjänsten att branden branden är släckt och att de arbetar på platsen för att ventilera lokalen. Arbetet beräknas vara ett par timmar till.

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 27 juni 2022 19:46
Senast uppdaterad: 27 juni 2022 20:20

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors