Företag i fokus:

MINGELBILDER v.15 – Se vilka som var ute i helgen

2022_04_DSC_0065-1-scaled

Missade du förra veckans mingelbilder? – MINGELBILDER v.15

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 25 april 2022 00:00
Senast uppdaterad: 25 april 2022 00:00

Hotellplaner vid Torekällberget fortsätter efter ny dom

2021_12_nyskiss2_1200x550-1

Fastighetsägaren Qetar/TKB Development vill bygga ett värdshus med hotell på Torekällberget.
Bild/Illustration: Södertälje kommun/Kjellander Sjöberg.

Efter att tidigare ha stoppats på grund av parkeringsfrågor, har nu Södertälje kommun och fastighetsägaren fått delvis gehör i Mark- och miljödomstolen för sina hotellplaner vid Torekällberget.

Södertälje kommun och fastighetsägaren Joakim Nordlund fortsätter kampen för att realisera ett hotell vid Torekällberget. Mark- och miljödomstolen gav nyligen sitt stöd till kommunens parkeringslösning, vilken tillåter användning av en befintlig parkering vid friluftsmuseet för det planerade hotellet.

(Annonslänk)

”Parkeringen har tillräcklig kapacitet för att tillgodose parkeringsbehovet för båda dessa verksamheter, med undantag för ett fåtal dagar per år. Mark- och miljööverdomstolen bedömer därför att det framgår att det behov av parkeringsplatser som planen genererar är möjligt att tillgodose.”, skriver domstolen i beslutet.

Därför bedömer domstolen att detaljplanen uppfyller de krav som ställs av plan- och bygglagen när det gäller parkeringssituationen.

”Det finns således inte skäl att av den anledningen upphäva detaljplanen.”, skriver Mark- och miljödomstolen.

Trots detta skickades ärendet tillbaka till domstol för ytterligare prövning av andra aspekter i planen, efter att lokala föreningar och enskilda invånare hade uttryckt oro över projektets påverkan på det lokala kulturarvet och infrastrukturen.

hotell

 Bild/Illustration: Södertälje kommun/Kjellander Sjöberg.

Text:

Paula Kass Elias

Dela via:

Shares
Publicerad: 25 april 2024 13:38
Senast uppdaterad: 25 april 2024 13:38

Barnen hittades döda i säng – mamman släppt på fri fot

Shamass

Foto: Shamash Oyal

Två barn under tio år hittades döda i en bostad. Barnens föräldrar greps, misstänkta för mord. Modern har dock släppts, medan fadern fortfarande är anhållen.

(Annonslänk)

På tisdagskvällen inträffade en tragisk händelse i Södertälje där två minderåriga barn hittades avlidna i sitt hem. Enligt Aftonbladets uppgifter hittades barnen döda i en säng.

Barnens föräldrar, en kvinna i 40-årsåldern och en man i 35-årsåldern, greps av polis på platsen. Mamma släpptes dock under torsdagen på fri fot, vilket bekräftades av kvinnans advokat för Ekot. Pappan hittades i bostaden med skador från en kniv är fortsatt allvarligt skadad, men utanför livsfara. Han är fortsatt anhållen misstänkt för mord.

Enligt polisen har man en klar bild av händelseförloppet, men detaljer kring motivet eller den exakta dödsorsaken är fortfarande under utredning.

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 25 april 2024 11:20
Senast uppdaterad: 25 april 2024 11:20

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors