Folkfest när syskonlagen Assyriska och Syrianska möttes på påskdagen
Publicerad 25 april 2022 02:00
Uppdaterad 25 april 2022 02:00

Det var ortodox påsk, minnesdag för Seyfo och det första derbyt på fyra år. Det var upplagt för folkfest när syskonlagen möttes igen, så blev det också.

När domaren blåste av matchen stod Assyriska med det längsta strået och vann derbyt på Södertälje Fotbollsarena med 2-1.

Vårvädret lockade storpublik och båda lagen bjöd på en härlig stämning redan från start när syskonlagen möttes igen.

Matchen inleddes med ett jätteläge från Assyriska direkt, men Syrianskas målvakt, Joshua Wicks, stod för en jätteräddning på Alagie Sossehs friläge.

Drygt tre minuter senare fick den rödgula publiken jubla när Ramez Matti vek in från sin högerkant och satt bollen bakom Assyriskas målvakt.

Syrianska tog ledningen efter ett vackert mål från nyförvärvet och resten halvleken kantades av ett oerhört tufft spel från bägge hållen, men matchen gick in till halvtidsvila med en 1-0 ledning till Syrianska.

I andra halvlek ryckte Assyriska upp sig och kunde kvittera efter en fin hörnvariant i den 58 minuten genom den föredetta Syrianskaspelaren Alagie Sosseh.

I den 93:e minuter tilldömdes Assyriska en straff som Alagie Sosseh förvaltade på bästa möjliga sätt och blev dagens matchvinnare.

Syrianska försökte kämpa fram en kvittering, men Assyriskas höll starkt tillbaka och kammade hem tre poäng.

Assyriska tar emot Trosa-Vagnhärad söndagen den 1 a maj på Södertälje fotbollsarena. Samma dag åker Syrianska till Brunna IP och möter Arameisk-Syrianska IF.

Text: Andrew Moro.