Företag i fokus:

De ställde upp för filmbolaget – ”Positivt för Södertälje”

2022_04_278412075_433005655171245_8117586767104804659_n

Andre Chamoun. Foto: Shamash Oyal.

I torsdags befann sig ett av Sveriges mest populära filmserie på plats i Södertälje för att spela in en ny scen till nya Beckfilmen.

Bensinstationen Gulf stängde verksamheten fyra timmar tidigare för att göra plats för ett stort filmteam som befann sig på platsen i cirka 12 timmar.

Många Södertäljebor som passerade platsen på torsdagseftermiddagen stannade till för att se det udda inslaget. Att Södertälje väljs ut som en inspelningsplats sker inte varje dag.

– Folk är blev väldigt glada och tyckte att det var oerhört kul. Det är inte ofta med ser det på så nära håll, säger Andre Chamoun på Gulf Brolunda till Telgenytt.

Filmbolaget hade enligt uppgifter till Telgenytt svårt att hitta en bensinstation som kunde tänka sig stänga ner sin verksamheten för filminspelning. Men när förfrågan nådde Gulfägaren Riad Chamoun ställde han sig omgående positivt till förslaget.

– De undrade först om det fanns en möjlighet att abonnera hela stationen under dagen, men det ansågs vara omöjlig. Istället kom de överens om att abonnera nattetid istället, säger Andre Chamoun som är sonen till ägaren.

En av skådespelarna som befann sig under inspelningen på torsdagen var en man från Södertälje, från Fornhöjden närmare bestämt. Då filmteamet hade ett pressat schema uteblev chansen till en intervju. Han ska enligt uppgifter haft en betydande roll under torsdagens filminspelningen i Brolunda.

Skulle ni kunna tänka er abonnera platsen igen om ni fick förfrågan?

– Ja absolut, varför inte. Vi har gjort det tidigare med två andra företag som spelat in reklamfilmer för bilar. Dels för att det är en rolig grej för omgivningen och dels att det är positivt och sätter Södertälje på kartan efter allt tråkigt som hänt senaste tiden, säger Andre Chamoun.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 23 april 2022 00:00
Senast uppdaterad: 23 april 2022 00:00

Måns Möller återvänder till Södertälje med en ny show

Mans-Moller

Pressbild

Den folkkära komikern Måns Möller gör comeback på scenen med sin nya humorföreställning ”Mitt Perfekta Liv”. Showen gästar Estrad i Södertälje den 8 november.

Möller, som för 10 år sedan framgångsrikt turnerade med komedishowen ”Jävla Pajas”, återvänder nu till rampljuset för att dela med sig av sina senaste erfarenheter kring att vara pappa till en snart vuxen son med autism.

I showen utlovar Möller en humoristisk och gripande inblick i hans resa genom åren, från att cykla genom USA till att bestiga ett av världens högsta berg. Han berättar också om sitt arbete med organisationen Viggo Foundation, som samlar in pengar för att stödja barn med autism.

– Jag hittade Mitt Perfekta Liv genom Viggos devis – det är kul att vara glad, säger Måns Möller.

Biljetter till föreställningen släpps den 3 mars.

Skirbent: Lucas T

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 2 mars 2024 08:30
Senast uppdaterad: 2 mars 2024 03:36

Här är årets finalister till Södertäljes Jämställdhetspris

IMG_9199-1

Kristina Jamil, Maria Geni och Madeleine Onnela.
Bild: Södertälje kommun

Tre framstående kandidater tävlar om det åtråvärda priset, som uppmärksammar jämställdhetsarbete i kommunen. Vinnaren av det prestigefyllda priset avslöjas på Quality Hotell Park.

Sedan starten 2016 har Södertälje kommuns Jämställdhetspris belönat framstående insatser för jämställdhet. I år har juryn, bestående av representanter från kommunen, Telge, Länstidningen och Södertäljepolisen, valt att bryta traditionen och redan nu avslöja de tre finalister som tävlar om 2024 års pris.

(Annonslänk)

En av finalisterna är Kristina Jamil som kämpar för flickors och kvinnors utbildning globalt genom sin ideella verksamhet och lyfter viktiga samhällsfrågor i sina krönikor. Madeleine Onnela, en lokal advokat, arbetar både professionellt och ideellt för att bekämpa orättvisor och stärka rättigheterna för utsatta grupper. Samt Maria Geni som bidrar genom sina föräldrakurser till att öka medvetenheten kring jämställd uppfostran och hur föräldrars egna erfarenheter påverkar barnen.

Marie Samre, tidigare vinnare av Jämställdhetspriset, kommer att agera konferencier under prisutdelningen, som äger rum den 8 mars, där även bandet Långbacka/Bådagård står för underhållningen. Dessutom arrangeras Peppfesten av Ung Fritid för tjejer och icke-binära ungdomar, med dansuppträdanden och aktiviteter, direkt efter prisutdelningen.

På kommunens hemsida informeras det att alla är välkomna att delta i firandet och att det inte krävs någon föranmälan.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 2 mars 2024 05:51
Senast uppdaterad: 2 mars 2024 05:51

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors