Företag i fokus:

Annons

Succéfilmen Beck filmade i Södertälje

2022_04_E4ACCBA1-E0A6-430C-B398-BBBFD7E29CC3

En lyftkran, ett stort filmteam, en avspärrad bensinstation och stora skyltar som visar att en filminspelning pågår.

Ett av Sveriges mest populära filmserie var på plats i Södertälje för att spela in en scen till nya Beckfilmen.

När Telgenytt besöker platsen vid Brolunda är filminspelning i full gång och många har stannat till för att skåda spektaklet.

– Att Beckfilmerna bara fortsätter att öka i popularitet är helt fantastiskt. Vi ser att en allt yngre målgrupp sluter upp till Beckvärlden vilket är en oerhört positiv trend som vi såklart hoppas håller i sig, säger Niva Westlin Dahl exekutiv producent på C More och TV4 i ett pressmeddelande.

Men väldigt många undrar varför produktionen befann sig just i Södertälje och filmande ett avsnitt.

Enligt uppgifter till Telgenytt har produktionsbolag allmänt svårt att få tillstånd av bensinmackar att stänga ner verksamheten för filminspelning.

– Vissa bensinstationer säger att de kan stänga av en eller två pumpar för att göra plats för filmteamet. Men ägaren här var snäll och ställde upp med att stänga ned hela verksamheten, säger en medarbetare på platsen till Telgenytt.

Filminspelnings började vid 18-tiden under torsdagen och pågick till cirka 05 på fredagsmorgonen.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 22 april 2022 00:00
Senast uppdaterad: 22 april 2022 00:00

Myndighetspost öppnades av anställd – ”Oacceptabelt”

2022_03_HALL

Anstalten Hall i Södertälje. Foto: Kriminalvården

Tidigare i år inkom två anmälningar till Justitieombudsmannen, JO, om att kriminalvårdare öppnat och läst intagnas myndighetspost.

Nu riktar JO allvarlig kritik mot anstalten Hall i Södertälje då agerandet strider mot fängelselagen.

Enligt JO-anmälan ska en av de intagna påpekat till ansvarig tjänsteman att det är en otillåten handling att granska dennes post, men fått svar av säkerhetsavdelningens samordnare att de ”alltid gör så”. En av anmälningarna, som inkommit till JO, ska enligt uppgifter vara från en fängslad gängledare från Göteborg.

Ärendet har granskat av Justitieombudsmannen som nu riktar allvarlig kritik mot anstalten i Södertälje.

JO anser att det är anmärkningsvärt och oacceptabelt att personal, som arbetar med posthantering, inte är medveten om att brev till Kriminalvården utgör myndighetspost och därför inte får granskas.

”Det inträffade ar givetvis helt oacceptabelt och anstalten förtjänar allvarlig kritik.”, skriver Justitieombudsmannen i beslutet.

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 1 december 2022 13:02
Senast uppdaterad: 1 december 2022 13:02

Överraskning väntar besökarna under SBBKs hemmamatch

SBBK

Foto: Södertälje City

Idag, torsdag den 1 december, delar Södertälje City ut en tidig julgåva till alla besökare i Täljehallen. Nämligen det populära Södertäljekortet – presentkortet för shopping, mat och nöje.

Efter en stark vinst på bortaplan mot Kalmar tar SBBK emot Nässjö Basket i Täljehallen idag klockan 19:00. I samband med hemmamatchen kommer besökarna få en tidig julklapp av SBBKs partner, Södertälje City.

– Södertälje City samverkar med företag och föreningar kring en rad insatser och initiativ. Här ser vi en möjlighet att göra något nytt och roligt tillsammans med SBBK såhär inför julen, säger Aljoša Lagumdzija, VD Södertälje City.

Nu kan besökarna stötta SBBK och samtidigt få med sig en present hem. Under matchen kommer alla få ett eget Södertäljekort, Södertälje Citys gemensamma presentkort som gäller i upp emot 70 butiker i Södertälje, och kommer att vara tankad med ett hemligt belopp.

Södertäljekortet gäller i upp emot 70 butiker.

– Vi ser samarbetet med SBBK som ett mycket viktigt led i att stötta och ytterligare stärka Södertälje som idrotts och besöksstad. Med denna aktivitet vill vi ge tillbaka till Södertäljebor och övriga matchbesökare, vilket känns extra viktigt nu när det är tuffare tider. Tillsammans vill både vi och SBBK fortsätta vara goda ambassadörer för Södertälje, säger Tomas Björck, ordförande Södertälje City.

SBBK ligger på en åttonde plats med 12 matcher spelade och möter Nässjö som ligger på en sjunde plats med en match mindre spelad.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 1 december 2022 09:19
Senast uppdaterad: 1 december 2022 09:19

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

(Detta är ett betalt annonssamarbete)