🕝 1 minuter
Hon blir nya chefen för Sveriges Radio i Södertälje - "Fantastiskt spännande"
Publicerad 21 april 2022 02:00
Uppdaterad 21 april 2022 02:00

Alisa Bosnic. Foto: Sveriges Radio.

Sveriges största lokalradiokanal tillsätter två nya chefer, Sofia Söderholm och Alisa Bosnic, som kliver in i sina nya roller till sommaren.

Sofia Söderholm blir redaktionschef för Sveriges Radio Stockholms riksproduktioner och Alisa Bosnic kliver in som ny kanalchef för P4 Stockholm och P4 Södertälje.

– Med Sofia och Alisa får Stockholm både i det lokala och i riksproduktionen chefer som står för nyfikenhet, tydlighet och har journalistiskt utvecklingsdriv, säger Jakob Sillén, områdeschef för Mälardalen i ett pressmeddelande.

Alisa Bosnic har tidigare meriter som kanalchef och ansvarig utgivare för P4 Uppland och Vetenskapsradion sedan 2016. Den nya rollen som kanalchef på Sveriges Radio omfattar, förutom Södertälje, även Norrtälje, Husby och Flemingsberg.

– Det ska bli fantastiskt spännande att komma till Sveriges största lokalradiokanal. Det är en kanal som har en massa fördelar och möjligheter, enormt mycket kunskap och redan nu flera lokalredaktioner runt om i Stockholms län, säger Alisa Bosnic till Sveriges Radio.

– Det finns också utmaningar där vi ständigt behöver utveckla sätt att nå ut till våra lyssnare, fortsätta vara relevanta och utvecklas digitalt. Det jobbet är spännande och viktigt och något som vi ska fortsätta med, säger hon.

Dela artikeln