Hon blir nya chefen för Sveriges Radio i Södertälje – ”Fantastiskt spännande”

2022_04_9c8ad4a24cfdb2c1_org

Alisa Bosnic. Foto: Sveriges Radio.

Sveriges största lokalradiokanal tillsätter två nya chefer, Sofia Söderholm och Alisa Bosnic, som kliver in i sina nya roller till sommaren.

Sofia Söderholm blir redaktionschef för Sveriges Radio Stockholms riksproduktioner och Alisa Bosnic kliver in som ny kanalchef för P4 Stockholm och P4 Södertälje.

– Med Sofia och Alisa får Stockholm både i det lokala och i riksproduktionen chefer som står för nyfikenhet, tydlighet och har journalistiskt utvecklingsdriv, säger Jakob Sillén, områdeschef för Mälardalen i ett pressmeddelande.

Alisa Bosnic har tidigare meriter som kanalchef och ansvarig utgivare för P4 Uppland och Vetenskapsradion sedan 2016. Den nya rollen som kanalchef på Sveriges Radio omfattar, förutom Södertälje, även Norrtälje, Husby och Flemingsberg.

– Det ska bli fantastiskt spännande att komma till Sveriges största lokalradiokanal. Det är en kanal som har en massa fördelar och möjligheter, enormt mycket kunskap och redan nu flera lokalredaktioner runt om i Stockholms län, säger Alisa Bosnic till Sveriges Radio.

– Det finns också utmaningar där vi ständigt behöver utveckla sätt att nå ut till våra lyssnare, fortsätta vara relevanta och utvecklas digitalt. Det jobbet är spännande och viktigt och något som vi ska fortsätta med, säger hon.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 21 april 2022 00:00
Senast uppdaterad: 21 april 2022 00:00

Skenande avloppsskuld hotar vatten och sjöar i Södertälje

stuga Cc

Foto: Creative Commons.

Enligt branschinitiativet, Aktionsgrupp Små Avlopp, mellan VVS-Fabrikanterna och Maskinentreprenörerna hotas Södertäljes sjöar och dricksvattnet.

Detta på grund av dåligt fungerande avlopp som innebär risker för övergödning och smittspridning i sjöar och vattendrag.

Ett så kallat enskilt avlopp avser en avloppsanläggning utanför det kommunala avloppsnätet och i Södertälje finns det totalt 3078 sådana fastigheter med det systemet.

Totalt åtgärdades 2577 små avlopp inom Stockholms län år 2021, Södertälje inräknat. Nu vill Aktionsgrupp Små Avlopp att regeringen ökar takten genom obligatoriska avloppsdeklarationer för att rädda vårt dricksvatten och våra sjöar.

– Föroreningar som orsakas av utsläpp från små avlopp är allvarliga och långt ifrån ovanliga. Därför måste fler fastighetsägare åtgärda sina uttjänta avlopp. Obligatoriska avloppsdeklarationer skulle hjälpa både kommuner och fastighetsägare att få bättre koll på avloppen och deras skick, säger Caroline Harrå, branschutvecklare inom VA och Små Avlopp hos VVS-Fabrikanterna i ett pressmeddelande.

En modern avloppsanläggning håller normal i cirka 20 år. I Södertälje behöver cirka 5 procent av alla enskilda avlopp åtgärdas årligen för att hålla beståndet i gott skick.

För att få skapa ordning och reda samt säkra en god kvalitet på vårt dricksvatten och sjövattnet vi badar vill Aktionsgruppen se åtgärder från Regeringen.

Trots flera försök att få regeringen agera har åtgärderna uteblivit.

– Gång på gång skjuter regeringen upp möjligheten att skapa ordning bland de små avloppen. Nu har vi i stället 240 000 små avlopp i Sverige som har varit olagliga i över 50 år, säger Harrå.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 27 juni 2022 05:00
Senast uppdaterad: 26 juni 2022 21:19

MINGELBILDER v.25 – Se vilka som var ute i helgen

DSC_0031

Foto: Shamash Oyal

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 26 juni 2022 21:21
Senast uppdaterad: 26 juni 2022 21:21

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors