Södertälje kommun
🕝 1 minuter
Spraytan och tunga vikter när muskelknuttar tog över Stadshuset
Publicerad 19 april 2022 02:00
Uppdaterad 19 april 2022 02:00

Foto: Emilia Leray.

I söndags omvandlades Tombonscenen till en backstage-lokal som fylldes med spraytan, vikter, smink och höga skratt.

Allvarligheten, tillsammans med en mycket varm och familjär känsla, prydde Estrad under helgen. Det vankades bodybuilding tävling. 

Det är inte bara spraytan och diverse kroppsoljor som prydde Estrad- och Trombonscenrna i stadshuset under helgen, utan även besökande och tävlande bodybuilders.

Tävlingen NPC Grand Prix lockade inte bara svenska deltagare, utan även tävlande ifrån världens alla håll, platser som Dubai och USA. 

Utöver tävlingen fanns det även möjlighet för besökare att prova på olika aktiviteter. Här kunde den som kände sig manad att bland annat lyfta vikter, mäta sin egen styrka och testa på smakprover på olika typer av produkter.

Michael Johansson driver företagen GASP och Better Bodies, som främst säljer träningskläder, är en av initiativtagarna som tog hem tävlingen till Sverige. Det gjorde han med stöd av den amerikanska föreningen och amatörorganisationen NPC. 

Johansson berättar för Telgenytt att försäljningen är en liten del av arbetet de utför. GASP och Better Bodies har en fantastisk fin gemenskap, inte enbart för de tävlande, utan även för personer i utanförskap.

Här välkomnas alla, oavsett erfarenhet.

– Den som vill träna kan ansöka om att få bli ambassadörer, utan att behöva någon som helst speciell erfarenhet. Det enda som behövs är rätt motivation och passion för vad de gör, säger Michael Johansson till Telgenytt.

”Diverse but like minded”, ett genomgående tema för organisationerna berättar Johansson, samtidigt som han presenterar Mattias Ariestrand som ett exempel på hur träningen och deras ambassadörskap kan hjälpa en annan. 

Mattias berättar om hur hans tuffa uppväxt resulterade i psykisk ohälsa. I samband med att han började träna olika typer av gympass tre gånger om dagen köpte han även en Better Bodies tröja.

Det blev vändningen i hans liv och kort därefter ansökte han om ett ambassadörskap, hans liv fick en tydligare mening och ännu mer kraft att fortsätta kämpa. 

– Jag ställdes inför ett val; antingen ta livet av mig själv eller kämpa, och jag valde att kämpa, säger Mattias Ariestrand till Telgenytt.

Foto & Text: Emilia Leray.

Dela artikeln