Företag i fokus:

Annons

En av de misstänkta efter mordet i Ronna släppt på fri fot

2022_03_306D3313-9E5D-4095-A298-85AD1ACEBE7C

Foto: Shamash Oyal.

Strax efter klockan 17-tiden den 22 februari skjuts en ung man i 23-årsåldern till döds på en parkering i stadsdelen Ronna.

Två dagar senare grips två män när de återvände för att hämta pistolen de gömde under morddagen. Nu släpps den ena personen på fri fot.

Vid 17 tiden tisdagen den 22 februari kliver 23-åringen in i bilen och hinner starta bilen innan han överraskas av en gärningsman som avlossar flera skott. Han träffas med flera skott genom den laminerade bilrutan och avlider kort därefter.

Gärningsmannen flyr sedan platsen i en silverfärgad Volkswagen Passat kombi. Men redan två timmar innan mordet fångar en kamera flyktbilen som rör sig på parkeringen på Gillestigen i Ronna.

– Vår uppfattning i nuläget är att gärningsmännen uppehållit sig på den här platsen under en längre tid. De verkar haft en spaning efter målsägande och sedan överfallit honom, berättade spaningsledaren Rickard Holtz till Efterlyst.

Efter mordet flyr gärningsmännen från Ronna, mot Genetaleden, in i Hovsjös industriområde och vidare mot Tveta Kyrkan där de antas bytt flyktbil.

9 timmar senare, vid 02-tiden, larmades räddningstjänsten till Tveta där den misstänkta bilen hittades utbränd. I samband med branden kontrollerades området av polis som gjorde flera fynd.

Ett av fynden var vapnet som misstänks ha använts vid dödskjutningen, en pistol med kaliber 9 millimeter. Männen tros ha gömt vapnet för att inte åka fast med det i en vägspärr.

Polisen byter ut vapnet till en kopia och inleder ett spaningsarbete på platsen i Tveta där pistolen gömdes. Kvällen den 24 februari gav spaningsarbetet resultat när de misstänkta mördarna återvände till platsen för att hämta vapnet.

Två personer, en 32-åringen skriven i Norsborg och en 23-åringen skriven i Norrtälje, grips av polis bar gärning.

23-åringen var den som polisen grep när han hämtade vapnet, 32 åringen satt kvar i bilen när polisen slog till

Den äldre har släppts på fri fot, men 23-åringen sitter fortfarande i häkte.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 19 april 2022 00:00
Senast uppdaterad: 19 april 2022 00:00

Ny tidtabell för SL presenterad – förändringar för Södertälje

Tåg Pendel

Foto: Alexander Isa

SL lanserar en ny tidtabell från och med den 10 december, som innebär några förändringar, särskilt för busslinjer med parallellgående trafik. Vissa busslinjer kommer att dras in helt och andra får glesare trafik.

För Södertälje med omnejd innebär den nya tidtabellen bland annat att busslinje 785, som går mellan Södertälje centrum och Mörkö, ersätts av anropsstyrd kollektivtrafik – så kallad ”Mörkötrafik” – där resenärer bokar resa i förväg. Detta testas under ett år från och med den 1 december.  

Julkassen: Ett samarbete mellan Telgenytt och St: Afrems ortodoxa kyrka.

Tryck på bilden för att anmäl er till julkassen

Vad gäller pendeltågen får linje 41 mellan Uppsala/Märsta och Södertälje minskat utbud under vardagar i mellantrafiken mellan Märsta och Tumba.

Dessutom kommer förstärkningslinje 44 mellan Kalhäll och Tumba inte att gå. Orsaken till förändringarna är ökade kostnader samtidigt som resandet har minskat.  

Tidtabellen kommer att gälla fram till den 21 juni då sommartidtabellen tar vid.

Skribent: Lucas T.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 3 december 2023 08:30
Senast uppdaterad: 3 december 2023 00:35

Södertäljebo krävs på över 300.000 kronor

Kronofogden

Foto: Alexander Isa

En man från Södertälje står inför betalningskrav efter att ha mottagit 325 000 kronor i felaktigt utbetald ersättning från Försäkringskassan. Nu har ärendet eskalerat till Kronofogden för indrivning av skulden.

I Södertälje har en man blivit skyldig Försäkringskassan en betydande summa pengar. Mannen har inte återbetalat 325 000 kronor som han felaktigt fått i ersättning från myndigheten. För att återkräva dessa pengar har Försäkringskassan nu vänt sig till Kronofogden.

Tryck på bilden för anmälan. Julkassen: Ett samarbete mellan Telgenytt och St: Afrems ortodoxa kyrka.

Kronofogden har skickat ett betalningsföreläggande till mannen, vilket är det första steget i processen för att återkräva skulden.

Om mannen väljer att betala tillbaka skulden, kommer Försäkringskassan att dra tillbaka sin ansökan om betalningsföreläggande. Mannen har också möjlighet att bestrida skulden. Om så sker, måste Försäkringskassan överväga att ta ärendet vidare till domstol för att få skulden juridiskt fastställd.

Om skulden inte betalas eller bestrids, kommer Kronofogden att fastställa skulden och inleda processen för att driva in den. Denna händelseutveckling understryker vikten av korrekt hantering av offentliga medel och de konsekvenser som kan uppstå vid felaktiga utbetalningar.

Text:

Paula Kass Elias

Dela via:

Shares
Publicerad: 3 december 2023 05:00
Senast uppdaterad: 3 december 2023 00:34

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors