Scania investerar i ny revolutionerande mobilapp

2022_03_277317530_394048492724072_2789545265227876455_n

 Foto: Parcelly / Cc.

Scanias riskkapitalbolag investerar i ny växande mobilapp som för samman återförsäljare och transportörer.

En investeringen med brittiska Parcelly som har tillväxtplaner i USA och Europa, det meddelande bolaget tisdag den 29 mars i på sin egna hemsida.

Med sin patentskyddade mobilapp vill Parcelly revolutionera den storstadsmässiga logistiken genom att lösa utmaningar i början och slutet av leveranskedjan.

– Parcelly är på ett spännande sätt på väg att ändra det sätt som lokala lager hanterar inköp och förvaltning, och möjliggör därmed en effektiv slutleverans som nyttjar befintligt utrymme och resurser. Erbjudandet passar de flesta inom detaljhandeln, säger Christian Zeuchner, Investment Manager för Scania Growth Capital, i ett uttalade på egna hemsidan.

Bolaget Parcelly, som grundades 2014, utnyttjar plats i fastigheter för E-handel genom att föra samman återförsäljare och transportörer i alla industrier.

– Att stötta Parcelly i deras fortsatta tillväxt med både investeringar och de erfarenheter från industrin som Scania har, passar strategiskt bra i Scania Growth Capitals portfölj, säger Christian Zeuchner, Partner vid East Hill Equity, Investment Manager för Scania Growth Capital.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 17 april 2022 00:00
Senast uppdaterad: 17 april 2022 00:00

Kustbevakningen inleder kontroller mot vattenskotrar

kust

Foto: Kustbevakningen.

Från och med den 1 maj 2022 är det krav på att genomgå en utbildning och ha ett godkänt förarbevis för att köra vattenskoter.

Nu genomför Kustbevakningen en kontrollvecka riktat mot vattenskotertrafiken för att öka sjösäkerheten och se till att förare har ett giltigt förarbevis.

– Vi tycker att det är positivt med ett förarbevis eftersom både kunskapen och kompetensen hos vattenskoterförare nu kommer att öka. Dessutom kan ett förarbevis återkallas vid felaktig körning, berättade Jonathan Stillman, handläggare på Transportstyrelsen vid ett tidigare tillfälle.

Senaste åren har användningen av vattenskotrar exploderat på marknaden, men samtidigt har det rapporterats att det körs hänsynslöst på sjön runt om i länet.

I och med de nya reglerna måste den som köra vattenskoter genomgå en utbildning och ha ett godkänt förarbevis. Reglerna infördes från och med den 1 maj 2022, utan förarbevis riskerar föraren att straffas med dryga böter.

Under måndagen införde Kustbevakningen en kontrollvecka med syfte om att kontrollera att förare rättar sig efter de nya reglerna. Och även minska störande körning och öka sjösäkerheten samt öka gott sjömanskap.

De riktade kontrollerna mot vattenskotertrafiken genomförs i hela landet under vecka 26, mellan 27 juni och 3 juli.

Läs även: Nu införs nya reglerna – Förarbevis krävs för att köra vattenskoter

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 28 juni 2022 05:35
Senast uppdaterad: 27 juni 2022 21:58

Brand i industrilokal – flera stationer på plats

2022_05_Brandkar

Arkivbild.

Brand utbröt på i en industrilokal i Nykvarn vid 21-tiden på måndagskvällen.

Räddningstjänsten är på plats med sju enheter från tre olika stationer.

-Vi är på plats i Bruksgatan i Nykvarn från tre stationer med 7 enheter, säger Max Ekberg, vakthavande befäl hos räddningstjänsten till Telgenytt. 

Enligt uppgifter kom larmet från en industrilokal som hade öppna lågor dit räddningstjänsten snabbt ryckt ut till.

-Just nu pågår ett släckningsarbetet med flera enheter och kollar hur vi går till väga, säger Ekberg.

Finns det några skadade i samband med branden?

-Nej, inga rapporter just nu, vi har full styrka på plats för att släcka branden, avslutar Max Ekberg.

Uppdatering 22:00

Vid 21:30 meddelar räddningstjänsten att branden branden är släckt och att de arbetar på platsen för att ventilera lokalen. Arbetet beräknas vara ett par timmar till.

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 27 juni 2022 19:46
Senast uppdaterad: 27 juni 2022 20:20

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors