🕝 1 minuter
Emilia Leray ansluter sig som skribent till Telgenytt
Publicerad 16 april 2022 02:00
Uppdaterad 16 april 2022 02:00

Foto: Shamash Oyal.

Hej finaste läsare! Jag är Emilia Leray och tänkte som ny skribent på Telgenytt göra ett försök att presentera mig för er.

Hon som ni nu läser om kommer ursprungligen från utkanten utav Järna, men flydde ”landsbygden ” som 13 åring med hela familjen och har bott i Södertälje sedan dess.

Bytte ut det som då var Ådalskolan och Eneskolan mot Oxbacksskolan. Utöver att jag emellanåt skriver för Telgenytt går jag fortfarande i gymnasiet, sista årets termin på den skolan Täljegymasniet. Med snart samhällsprogrammet med inriktning beteendevetenskap i ryggen.

Efter studenten hoppas jag på att kunna plugga vidare på universitet eller högskola till journalist, vilket gör mig väldigt tacksam att få möjligheten att skriva för den här redaktionen och utveckla mitt eget skrivande till det bättre.

Samtidigt är jag är väldigt nyfiken på att få skriva om allt som händer i vår lilla men väldigt fina stad. 

När jag varken skriver för redaktionen eller lär mig allt om de olika statsskikten i skolan brukar jag släpa mig och min väldigt gula kappa till Odenplan för att jobba alldeles för många helger på en MAX-restaurang som ligger precis intill pendeln.

När jag inte gör det händer det att jag agerar barnvakt till andra barn än mig själv. Båda sysselsättningarna är väldigt givande och passar mig väldigt bra som skulle kunna klassas som en aning sällskapssjuk.

Någon stans där emellan försöker jag umgås med kompisar, familj och andra som är snälla. 

Det är jag, Emilia Leray. Jag hoppas vi hörs framöver! 

Dela artikeln