Företag i fokus:

Emilia Leray ansluter sig som skribent till Telgenytt

2022_04_168F2EC0-2E19-497B-A111-382FAA5E641A

Foto: Shamash Oyal.

Hej finaste läsare! Jag är Emilia Leray och tänkte som ny skribent på Telgenytt göra ett försök att presentera mig för er.

Hon som ni nu läser om kommer ursprungligen från utkanten utav Järna, men flydde ”landsbygden ” som 13 åring med hela familjen och har bott i Södertälje sedan dess.

Bytte ut det som då var Ådalskolan och Eneskolan mot Oxbacksskolan. Utöver att jag emellanåt skriver för Telgenytt går jag fortfarande i gymnasiet, sista årets termin på den skolan Täljegymasniet. Med snart samhällsprogrammet med inriktning beteendevetenskap i ryggen.

Efter studenten hoppas jag på att kunna plugga vidare på universitet eller högskola till journalist, vilket gör mig väldigt tacksam att få möjligheten att skriva för den här redaktionen och utveckla mitt eget skrivande till det bättre.

Samtidigt är jag är väldigt nyfiken på att få skriva om allt som händer i vår lilla men väldigt fina stad. 

När jag varken skriver för redaktionen eller lär mig allt om de olika statsskikten i skolan brukar jag släpa mig och min väldigt gula kappa till Odenplan för att jobba alldeles för många helger på en MAX-restaurang som ligger precis intill pendeln.

När jag inte gör det händer det att jag agerar barnvakt till andra barn än mig själv. Båda sysselsättningarna är väldigt givande och passar mig väldigt bra som skulle kunna klassas som en aning sällskapssjuk.

Någon stans där emellan försöker jag umgås med kompisar, familj och andra som är snälla. 

Det är jag, Emilia Leray. Jag hoppas vi hörs framöver! 

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 16 april 2022 00:00
Senast uppdaterad: 16 april 2022 00:00

KLART: Ikea säkrar mark i Södertälje

2022_03_ikea

Pressbild: IKEA

Ikea har tecknat ett avtal med Södertälje kommun om köp av mark i Almnäs, där de planerar att uppföra en omfattande distributionscentral. Det rapporter Lt.

(Annonslänk)

Ikea har undertecknat ett intentionsavtal och ett markavisningsavtal med Södertälje kommun. Det ger företaget rätt att förvärva, enligt tidigare uppgifter, 82 000 kvadratmeter mark i Almnäsområdet där Ikea planerar att använda halva markområdet, 41 000 kvadratmeter, till att bygga en ny distributionscentral.

– En fortsatt långsiktig närvaro i Stockholmsregionen är viktig, sade Ikeas presstalesperson Louise Ridell Ehinger tidigare till Telgenytt.

Enligt LT slöts avtalet mellan redan i januari, men hölls konfidentiellt tills det vunnit laga kraft efter ett godkännande av kommunfullmäktige. Tidningen rapporterar att priset för marken är satt till 1 200 kronor per kvadratmeter, vilket totalt motsvarar en köpeskilling på 98,4 miljoner kronor.

Läs även: – IKEA bekräftar planer på förlängt intentionsavtal

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 15 april 2024 18:00
Senast uppdaterad: 15 april 2024 17:10

Ärkebiskopen fördömer knivattacken mot biskopen

BEE7A7C1-FDCA-4D67-A8A0-1AD1BD2218A9

Biskopen Mar Mari Emanuel och Södertäljebaserade ärkebiskopen Benyamin Atas.

En dramatisk knivattack inträffade under en mässa i en kyrka i förorten Wakeley i Sydney, där flera personer, däribland den välkända biskopen Mar Mari Emanuel, skadades. Händelsen, som fångades i en direktsändning, fördöms nu av den Södertäljebaserade ärkebiskopen Benyamin Atas.

– Våldet är oacceptabelt mot vårt folk, säger ärkebiskopen, ledare för det patriarkaliska ställföreträdarskapet för den syrisk-ortodoxa kyrkan i Sverige, till Telgenytt.

Det fredliga firandet av mässan i Wakeley under måndagen förvandlades till en skräckfylld scenario när en knivbeväpnad man attackerade flera närvarande mitt under pågående gudstjänst. Attacken, som utfördes under en livesändning, utfördes av en man klädd i svart och med munskydd. Han gick fram till altaret och högg upprepade gånger mot biskop Mar Emanuel.

Den världskände Biskopen Mar Mari Emanuel vårdas just nu på sjukhus i Sydney.

Videoklipp från händelsen visar hur kyrkobesökarna utbrast i skrik och panik, medan några flera personer försökte ingripa för att stoppa angriparen. Den misstänkte gärningsmannen greps i samband med dådet.

Flera drabbade rapporteras ha skadats när de gick till biskopens undsättning, men ska inte ha fått livshotande skador. Biskop Mar Emanuel, som först attackerades, fick uppemot åtta knivhugg.

– Vi fördömer det som har hänt en religiös och fin person. Våldet är oacceptabelt mot vårt folk. Som ärkebiskop och kyrka fördömer vi det hänsynslösa våldet. Vi tackar Gud för att det inte slutade illa, säger ärkebiskop Benjamin Atas, som tillägger att han inte vill spekulera mer om händelsen.

Rapporter indikerar att gärningsmannen inte lyckades fälla ut kniven helt, vilket ledde till att biskopens skador blev lindriga. Han vårdas för närvarande på sjukhus.

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 15 april 2024 16:09
Senast uppdaterad: 15 april 2024 16:50

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors