Företag i fokus:

Annons

SENASTE NYTT: Södertäljebo dömd för smuggling av vapen och 200 pistolhylsor

2022_01_F3C7B260-FF76-41D8-995D-D40D48D01835

Foto: Alex Ataseven.

Förra året 2021 beställde en Södertäljebo flera utlandsköp från Bulgarien och Tyskland där han bland annat beställde 200 pistolhylsor och tårgasvapen.

Nu döms han till 1 år och sex månaders fängelse för ringa dopningsbrott, narkotikabrott, vapensmuggling och försök till vapensmuggling.

Den 22 juni 2021 beställde och betalade en Södertäljebo, född 1989, två tårgasvapen från Bulgarien och ett tårgasvapen från Tyskland.

Leveransen från Bulgarien nådde aldrig fram, men leveransen från Tyskland kom fram och hämtades ut av 32-årigen.

Samma månad la han en ny beställning på 8 mm knallpatroner och 200 pistolhylsor för handladdning samt en ask rena kulor som inte utgjorde färdig ammunition.

I december 2021 valde han återigen att beställa tårgasvapen hos samma återförsäljaren i Tyskland, men denna gång beslagtogs vapnet av tullen. I januari 2022 genomförde Södertäljebon ytterligare en beställning av ett 9 mm stålrör och kort därefter genomförde polisen en husrannsakan hos 32-åringen.

Syftet med stålröret var att göra en luftpistol mer trovärdig, dvs. byta pipan i luftpistolen. Förändringen skulle bara vara utseendemässig.”, framgår det i domen mot 32-åringen.

Han tänkte även byta ut magasinet och skapa en kula och hylsa som passade.

Enligt personen själv var skälet att skapa ett vapen så nära ett riktigt vapen som möjligt för att ha hemma, utan att det skulle vara ett alltför allvarligt brott.

Vid husrannsakan den 14 januari hittade polisen verktyg för att skapa vapnen, men polisen hittade även narkotika och dopningsmedel hemma hos 32-åringen.

I torsdags, den 14 april dömde Södertälje tingsrätt Södertäljebon till ett år och sex månaders fängelse för ringa dopningsbrott, narkotikabrott, vapensmuggling och försök till vapensmuggling.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 15 april 2022 00:00
Senast uppdaterad: 15 april 2022 00:00

Ny tidtabell för SL presenterad – förändringar för Södertälje

Tåg Pendel

Foto: Alexander Isa

SL lanserar en ny tidtabell från och med den 10 december, som innebär några förändringar, särskilt för busslinjer med parallellgående trafik. Vissa busslinjer kommer att dras in helt och andra får glesare trafik.

För Södertälje med omnejd innebär den nya tidtabellen bland annat att busslinje 785, som går mellan Södertälje centrum och Mörkö, ersätts av anropsstyrd kollektivtrafik – så kallad ”Mörkötrafik” – där resenärer bokar resa i förväg. Detta testas under ett år från och med den 1 december.  

Julkassen: Ett samarbete mellan Telgenytt och St: Afrems ortodoxa kyrka.

Tryck på bilden för att anmäl er till julkassen

Vad gäller pendeltågen får linje 41 mellan Uppsala/Märsta och Södertälje minskat utbud under vardagar i mellantrafiken mellan Märsta och Tumba.

Dessutom kommer förstärkningslinje 44 mellan Kalhäll och Tumba inte att gå. Orsaken till förändringarna är ökade kostnader samtidigt som resandet har minskat.  

Tidtabellen kommer att gälla fram till den 21 juni då sommartidtabellen tar vid.

Skribent: Lucas T.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 3 december 2023 08:30
Senast uppdaterad: 3 december 2023 00:35

Södertäljebo krävs på över 300.000 kronor

Kronofogden

Foto: Alexander Isa

En man från Södertälje står inför betalningskrav efter att ha mottagit 325 000 kronor i felaktigt utbetald ersättning från Försäkringskassan. Nu har ärendet eskalerat till Kronofogden för indrivning av skulden.

I Södertälje har en man blivit skyldig Försäkringskassan en betydande summa pengar. Mannen har inte återbetalat 325 000 kronor som han felaktigt fått i ersättning från myndigheten. För att återkräva dessa pengar har Försäkringskassan nu vänt sig till Kronofogden.

Tryck på bilden för anmälan. Julkassen: Ett samarbete mellan Telgenytt och St: Afrems ortodoxa kyrka.

Kronofogden har skickat ett betalningsföreläggande till mannen, vilket är det första steget i processen för att återkräva skulden.

Om mannen väljer att betala tillbaka skulden, kommer Försäkringskassan att dra tillbaka sin ansökan om betalningsföreläggande. Mannen har också möjlighet att bestrida skulden. Om så sker, måste Försäkringskassan överväga att ta ärendet vidare till domstol för att få skulden juridiskt fastställd.

Om skulden inte betalas eller bestrids, kommer Kronofogden att fastställa skulden och inleda processen för att driva in den. Denna händelseutveckling understryker vikten av korrekt hantering av offentliga medel och de konsekvenser som kan uppstå vid felaktiga utbetalningar.

Text:

Paula Kass Elias

Dela via:

Shares
Publicerad: 3 december 2023 05:00
Senast uppdaterad: 3 december 2023 00:34

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors