Företag i fokus:

Björkestaskolan hyllas av skolinspektionen efter granskning

2022_04_3AE92B61-CBEA-4FF5-9C60-8A99710324F8

Foto: Alex Ataseven.

Skolinspektionen genomförde nyligen en granskning av 30 skolor för att granska undervisningen i årskurs 4.

Bland annat besöktes Björkestaskolan i Nykvarn som nu får beröm av Skolinspektionen för att ligga långt fram i sin kunskapsutveckling.

”Granskningen visar att lärarna i sin planering i hög utsträckning förbereder material även för elever som ligger långt fram i sin kunskapsutveckling, men inte alltid låter elever arbeta snabbare än klasskamraterna.” skriver Skolinspektionen.

I intervjuer med Skolinspektionen uppger lärarna på skolan att fokus alltid har varit på att alla elever ska nå målen, men att de nu även börjat titta på att alla elever ska få utmaningar.

Skolinspektionens granskningen visar även att lärarna lika mycket uppmärksammar och stöttar både pojkar och flickor. Vidare framgår det att lärarna uppmuntrar elever i sin kunskapsutveckling och som saknar detta hemifrån.

Däremot framgår det i Skolinspektionens slutsatser att rektorn behöver bli bättre på att följa upp denna elevgrupp och utveckla deras undervisning samt låta lärare och elevhälsa samarbeta på området.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 15 april 2022 00:00
Senast uppdaterad: 15 april 2022 00:00

Här är det vinnande namnet för nya fritidsgården i Ronna

34804401-2A54-46AE-81ED-E6B749B4928B

Illustration: Södertälje kommun

Hösten 2023 startade Södertälje kommun en tävling för att namnge den nya fritidsgården i Ronna. Efter ett överväldigande gensvar är det nu klart att det vinnande namnförslaget kommer från 16-åriga Sharbel Bachir.

(Annonslänk)

Den nya fritidsgården kommer att sträcka sig över 1100 kvadratmeter och syftar till att erbjuda en plats för trygghet och utveckling för barn och unga i Södertälje. Från början har barn och unga aktivt deltagit genom att bidra med idéer och önskemål för hur huset ska kunna användas. Under hösten presenterades en tävling för att namnge fritidsgården, och Södertälje kommun mottog över 50 namnförslag från barn och unga i området.

Nu har namntävlingen nått sitt slut och det vinnande förslaget är ”Mosaik”, som valdes ut och presenterades av 16-åriga Sharbel Bachir.

– Jag kom på namnet när jag satt hemma med min syster. Mosaik står för mångkultur, sade Sharbel Bachir.

Som belöning fick 16-åringen tilldelat Södertäljekortet värt 2000 kronor av fritidsledaren Nebil Aktas på Rösberga fritidsgård tidigare föregående vecka.

Fritidsledaren Nebil Aktas delar och 16-åringen Sharbel Bachir.
Foto: Södertälje kommun

Maria Lindeberg, Kultur- och fritidschef på Södertälje kommun, förklarar att namnet ”Mosaik” väl speglar besökarnas mångfaldiga bakgrunder samt de olika delarna av verksamheten. Enligt henne förmedlar namnet också det harmoniska samarbetet mellan kommunal verksamhet och olika aspekter av föreningslivet.

– Sharbels namnförslag och hans motivering till varför han vill att det nya Allaktivitetshuset i Ronna ska heta Mosaik är väldigt bra på flera sätt. Vi i Södertälje kommun ser också det mångkulturella som en viktig aspekt av den verksamhet som kommer bedrivas där. Dessutom kommer verksamheten ha många olika infallsvinklar. Den blir vackrare just för att den består av många delar som är olika varandra, i stället för helt lika. Precis som mosaik, säger hon

Text:

Paula Kass Elias

Dela via:

Shares
Publicerad: 5 mars 2024 05:00
Senast uppdaterad: 4 mars 2024 23:01

MINGELBILDER v.9 – Se vilka som var ute i helgen

DSC_0015

Foto: Shamash Oyal

Se även – Mingelbilder V.8

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 4 mars 2024 22:19
Senast uppdaterad: 4 mars 2024 22:20

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors