Företag i fokus:

Annons

Annons

Söker du lägenhet?

Tetiana från Ukraina kandiderar för Realistpartiet – ”Vill ge tillbaka”

2022_04_4BC6923F-3DC4-42BC-8FB3-7ABCCCE946FE

Foto: Privat / Alex Ataseven.

Nu har Realistpartiet sammanställt valsedel inför valet 2022 som visar att partier får tillskott av ännu en Granberg – fru Granberg.

Realistpartiet lämnade idag in sina listor till Länsstyrelsen och lägger till flera spännande namn på valsedeln.

Bland annat ansluter sig Joakim Granbergs fru Tetiana Granbergs, som börjar med att rikta ett stort tack till staden för all hjälp Södertäljeborna ställt upp med för hennes folk i Ukraina.

Nu gör hon sin man, Joakim Granberg, sällskap och ger sig in i politiken för att ge tillbaka till Södertäljefolket. Hon vill bland annat lägga sin fokus på familjefrågor och barnomsorg, ämnen som hon verkligen brinner för.

– Jag vill engagera mig i Södertälje som har stöttat mitt folk under denna tuffa period, nu vill jag helhjärtat ge tillbaka, säger Tetiana Granberg till Telgenytt

Förutom fru Tatiana Granberg adderar Realistpartiet flera intressanta namn inför valet 2022.

Bland annat ansluter sig den unga entreprenören Anna Furberg, Minna Kohtamäki som är rektor i Järna, Iva Besmagy som studerar till inköpare samt socialsekreterare Simon Jonsson som är nyinflyttad till Södertälje.

Listan toppas återigen av Joakim Granbergföljt av företagaren Lars-Göran Jonsson på en andra plats.

Realistpartiets valsedel 2022

 1. Joakim Granberg, Partiledare
 2. Lars-Göran Jonsson, Företagare
 3. Simon Isso, Tolk /RP Kansliansvarig
 4. Marcus Haavisto, Kultur & Nöjeskonsult
 5. Anna Furberg, Entreprenör
 6. Minna Kohtamäki – Corin, Rektor
 7. Ola Karlsson, Boendehandledare
 8. Ralph Andersson, Ingenjör/Ekonom-Pensionär
 9. Harri Salminen, Behandlingsassistent
 10. Gunilla Östman, Undersköterska
 11. Björn Eriksson, Ekonom – Pensionär
 12. Iva Besmagy, Student: Offentlig upphandling
 13. Simon Jonsson, Socialsekreterare
 14. Andrea Furberg, Redovisningsekonom/Företagare
 15. Jusmir Mille-Krantz, Undersköterska
 16. Tetiana Granberg, Företagare
 17. Lill Kindgren, Redovisningskonsult
 18. Daniel Jülke, Entreprenör / Utredare
 19. Maria Johansson, Vård/Omsorg
 20. James Henry Reed, Speditör – Pensionär
 21. Annie Lander, Pensinär
 22. Peter Wallin, Elektriker / Företagare
 23. Sten Lundin, Rådgivare / Konsult

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 14 april 2022 00:00
Senast uppdaterad: 14 april 2022 00:00

Deras traditionella mat från Mellanöstern gör succé

22F2F9B8-DDAD-478C-861D-F619208C389B

Paul Habib från restaurang Carolina i Södertälje.

När de slog upp portarna för den vackra restaurangen Carolina vid Nygatan skakades Södertälje av en otäck våldsvåg, men nu kommer vändningen, av allt att döma. – Vi fick en tuff start på grund av allt som hänt, men nu går det åt rätt håll och det är vi väldigt glada för, säger Paul Habib som arbetar på platsen till Telgenytt.

I centrala Södertälje erbjuder Carolina varierade och traditionella rätter med hög kvalité på råvaror och smakupplevelser utöver det vanliga från Mellanöstern. Meza, bulgur, hummus, tabbouleh är några av rätterna som utmärker det libanesiska köket, men enligt Paul, som är född och uppvuxen i Syrien, betonar att matkulturen är känd från hemlandet och hela mellanöstern – men som idag främst associeras med Libanon.

– Det är precis samma maträtter och samma upplägg runt grannländerna vid medelhavet så som Libanon och Syrien, och jag personligen har studerat matkulturen. Idag är det många från Syrien som döper sina restauranger till libanesiska, enbart för att allmänheten inte skulle förstå om de skulle kalla den för exempelvis Syriskt, säger Paul Habib som arbetar på restaurang Carolina.

– Säger man Syrien tänker folk exempelvis Shawarma, men vi har så mycket mer så. Allt från meza och grillrätter och det är just den breda menyn som vi erbjuder här hos oss, säger han.

Avsmakningsmenyn Damaskus på restaurang Carolina.

Familjerestaurangen Carolina, vid korsningen Nygatan/Nedre Torekällgatan, har erfarenheter som sträcker sig decennier tillbaka – över 20 år närmare bestämt. När kriget utbröt i hemlandet tvingades hela familjen att lämna allt som byggdes upp i generationer för att ta sig till en tryggare tillvaro. Det var över 10 år sedan.

Väl i Sverige tampades de med den stora omställningen att börja om på nytt i ett främmande land, men tack vare tidigare kunskaper inom matkulturen lyckades de skaffa arbeten på olika håll, främst i Stockholm. När storebrodern Eile bestämde sig för att ta över den asiatiska restaurangen Full House i Södertälje väckte han familjens dröm om arbeta ihop igen – precis som i hemlandet Syrien.

Men när restauranger öppnades ställdes de inför en brant uppförsbacke.

– Vi öppnade precis när allt hände. Folk ville besöka oss, men vågade inte gå på grund av oroligheterna. Det påverkade oss väldigt mycket under hösten, men i december kände vi verkligen att vi kom igång. Vi hade i princip fullbokat varje dag och vår cateringen exploderade, säger Paul.

Lokalen har renoverats in i minsta detalj och inger en avslappnad och välkomnande miljö och erbjuder allt från lunch, À la carte, catering och eventbokningar. Vilket Södertäljeborna sakta men säkert börjat hitta till berättar Habibi.

Men från och med nästa vecka ändrar restaurangen lite på sina öppettiderna.

– Vi jobbar nästan varje dag. När vi öppnade såg vi söndagar som en dag vi kunde stänga, men senaste tiden har vi fullt upp på söndagar. Allt från dop till examensfester, så vi ha valt att stänga måndagar för att få lite ledighet, säger Paul Habib till Telgenytt.

Se Foodora för mer info om restaurangens meny Restaurang Carolina

Restaurang Carolina vid Nedre Torekällgatan. Foto: Alexander Isa.

Text:

Paula Kass Elias

Dela via:

Shares
Publicerad: 2 februari 2023 20:21
Senast uppdaterad: 2 februari 2023 22:59

SENASTE NYTT: 22-åring häktad – Misstänkt för inblandning i mordet i Ronna

Ronna

Foto: Polisen/Alexander Isa.

En man född, 2000, har häktats misstänkt för delaktighet i mordet på 41-åringen i Ronna. Han blir den tredje som gripits för inblandning i mordet den 1 oktober 2022.

Vid 20-tiden, lördagskvällen den 1 oktober, promenerade 41-åringen och en vän längst Enhörnaleden när en maskerad person på elcykel körde fram. Den maskerade personen tar fram ett vapen och avlossar mot 41-åringen som avlider på platsen.

Den 5 oktober grips en 17-årig pojke, skriven i Hägersten i södra Stockholm, och misstänks för ha att skjutit 41-åringen med flera skott. Torsdagen den 12 januari kom nästa gripande. En 25-åring greps och häktades misstänkt för medhjälp till mord och i andra hand grovt skyddande av brottsling.

En tredje person gripen för inblandning.

I början av veckan, måndag 30 januari, grep polisen en tredje person som misstänks för delaktighet i mordet på Enhörnaleden vid Ronnaskolan den 1 oktober 2022. En 22-årig man, född år 2000 och skriven i Södertälje, greps tidigt på måndagsmorgonen och begärdes häktad misstänkt för medhjälp till mord samt grovt skyddande av brottsling.

Under torsdagen kom domstolens beslut. 22-åringen häktas, men på enbart grovt skyddande av brottsling.

Läs även:

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 2 februari 2023 11:22
Senast uppdaterad: 2 februari 2023 11:31

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Gratis tandställningscheck
från region Stockholm?

Slipp kötiden
Kom till oss!

Välkommen till vår nya specialistavdelning
i tandreglering för barn och vuxna