Företag i fokus:

Tetiana från Ukraina kandiderar för Realistpartiet – ”Vill ge tillbaka”

2022_04_4BC6923F-3DC4-42BC-8FB3-7ABCCCE946FE

Foto: Privat / Alex Ataseven.

Nu har Realistpartiet sammanställt valsedel inför valet 2022 som visar att partier får tillskott av ännu en Granberg – fru Granberg.

Realistpartiet lämnade idag in sina listor till Länsstyrelsen och lägger till flera spännande namn på valsedeln.

Bland annat ansluter sig Joakim Granbergs fru Tetiana Granbergs, som börjar med att rikta ett stort tack till staden för all hjälp Södertäljeborna ställt upp med för hennes folk i Ukraina.

Nu gör hon sin man, Joakim Granberg, sällskap och ger sig in i politiken för att ge tillbaka till Södertäljefolket. Hon vill bland annat lägga sin fokus på familjefrågor och barnomsorg, ämnen som hon verkligen brinner för.

– Jag vill engagera mig i Södertälje som har stöttat mitt folk under denna tuffa period, nu vill jag helhjärtat ge tillbaka, säger Tetiana Granberg till Telgenytt

Förutom fru Tatiana Granberg adderar Realistpartiet flera intressanta namn inför valet 2022.

Bland annat ansluter sig den unga entreprenören Anna Furberg, Minna Kohtamäki som är rektor i Järna, Iva Besmagy som studerar till inköpare samt socialsekreterare Simon Jonsson som är nyinflyttad till Södertälje.

Listan toppas återigen av Joakim Granbergföljt av företagaren Lars-Göran Jonsson på en andra plats.

Realistpartiets valsedel 2022

 1. Joakim Granberg, Partiledare
 2. Lars-Göran Jonsson, Företagare
 3. Simon Isso, Tolk /RP Kansliansvarig
 4. Marcus Haavisto, Kultur & Nöjeskonsult
 5. Anna Furberg, Entreprenör
 6. Minna Kohtamäki – Corin, Rektor
 7. Ola Karlsson, Boendehandledare
 8. Ralph Andersson, Ingenjör/Ekonom-Pensionär
 9. Harri Salminen, Behandlingsassistent
 10. Gunilla Östman, Undersköterska
 11. Björn Eriksson, Ekonom – Pensionär
 12. Iva Besmagy, Student: Offentlig upphandling
 13. Simon Jonsson, Socialsekreterare
 14. Andrea Furberg, Redovisningsekonom/Företagare
 15. Jusmir Mille-Krantz, Undersköterska
 16. Tetiana Granberg, Företagare
 17. Lill Kindgren, Redovisningskonsult
 18. Daniel Jülke, Entreprenör / Utredare
 19. Maria Johansson, Vård/Omsorg
 20. James Henry Reed, Speditör – Pensionär
 21. Annie Lander, Pensinär
 22. Peter Wallin, Elektriker / Företagare
 23. Sten Lundin, Rådgivare / Konsult

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 14 april 2022 00:00
Senast uppdaterad: 14 april 2022 00:00

Giftermål minskar i Sverige – Södertälje sticker ut

Ring bröllop

Foto: Pexel

Ny statistik från SCB visar att antalet skilsmässor i Sverige har nått sitt lägsta på flera år, samtidigt som giftermålen också minskar och andelen gifta personer i den vuxna befolkningen är lägre än någonsin tidigare under 2000-talet.

– Det är det lägsta antalet skilsmässor sedan 2005. Men även 2022 var antalet skilsmässor det lägsta på många år. Det kan delvis bero på att antalet giftermål minskade rejält under början av pandemin, men det är nog inte hela förklaringen, säger Lena Lundkvist, demograf på SCB.

(Annonslänk)

Under 2023 registrerades endast 21 231 skilsmässor enligt SCB:s senaste befolkningsstatistik, vilket markerar en fortsatt trend av minskande skilsmässor i Sverige. Denna utveckling speglar en bredare trend där även antalet giftermål minskar, vilket ytterligare understryker förändringar i det svenska samhällets familjestrukturer.

Intressant är att andelen gifta personer i den vuxna befolkningen har sjunkit kontinuerligt under 2000-talet, från över 45 procent år 2000 till knappt 40 procent förra året. Parallellt har andelen skilda personer ökat, vilket pekar på en långsiktig förändring i befolkningens civilstånd.

– Om vi bortser från pandemiåren 2020 och 2021 då antalet giftermål sjönk betydligt, bland annat till följd av restriktionerna, så var antalet giftermål under 2023 det lägsta på 20 år.

Lena Lundkvist från SCB påpekar även att åldrarna hos nygifta personer har förändrats under 2000-talet, med en minskande andel yngre personer bland de nygifta. I de största kommunerna var giftermål vanligast i Järfälla, Botkyrka och Södertälje, medan skilsmässor var vanligast i Haninge, Malmö och Borås, vilket visar på regionala skillnader i dessa trender.

Under 2023 registrerades 499 giftermål, medan 246 skilsmässor noterades.

– Om vi studerar åldrarna hos alla nygifta personer år för år så ser vi en del förändringar under 2000-talet. Framför allt har andelen yngre personer bland de nygifta minskat stadigt, säger Lena Lundkvist.

Text:

Paula Kass Elias

Dela via:

Shares
Publicerad: 3 mars 2024 05:00
Senast uppdaterad: 2 mars 2024 19:37

Stor polisinsats efter larm om inbrott

polis

Arkivbild

Vid 18-tiden på kvällen inkom ett larm om inbrott, med oklar adress men med indikationer på att det skett i Ronna/Lina-området. Polisen har bekräftat sin närvaro på plats med flera enheter som svar på larmet.

Enligt uppgifter till Telgenytt är det fortfarande oklart exakt var inbrottet har ägt rum. Polisen är förtegen med detaljer kring insatsen men har bekräftat att man arbetar aktivt i området och att personer förhörs som en del av utredningsarbetet.

– Vi är på plats i Södertälje med anledning av ett misstänkt inbrott. Personer har kontrollerats i området, säger polisens presstalesperson till Telgenytt.

Detaljerna kring händelsen och eventuella gripanden eller beslag är ännu oklara. Polisens arbete fortsätter och mer information väntas bli tillgänglig allteftersom utredningen framskrider.

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 2 mars 2024 20:15
Senast uppdaterad: 2 mars 2024 19:43

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors