Vinst för SBBK i tredje semifinalmatchen

2022_04_95CDAF06-1A58-4225-ADB5-64C26FD17271

Under tisdagskvällen tog SBBK emot Jämtland Basket på hemmaplan i en tuff match som slutade med vinst.

Efter tre spelade semifinalmatcher av sju leder Södertäljelaget SBBK 2-1 i matcher.

Jämtland Basket inledde spelet starkt, men tidigt in i matchen skadades Pierre Hampton efter kollision med en SBBK-spelare. Han var borta resten av matchen och lämnade en plats efter sig som gästerna hade svårt att ersätta.

SBBK vann matchen till slut med 85-71 och poängbäst blev SBBKs Martin Pahlmblad med hela 29 poäng, varav 7 av 9 sattes som treor.

Martin Pahlmblad blev poängbäst.

– Jag tycker det är skönt att vi kan förlita oss på vårt man-man-försvar, att vi inte bara vinner över Jämtland om vi spelar zon. Jag tycker de löste vår zon rätt bra förra matchen, så vi bestämde oss att köra mer man-man och ta stolthet i den vi håller och jag tycker det funkade bra, även om vi håller dem på 71 poäng så har vi chans varje gång. Sen är Jämtland ett jättestarkt lag, de tappade Pierre i dag, det är jävligt oturligt för dem, vi får vara redo att han kommer tillbaks på torsdag, säger Martin Pahlmblad till SBBK efter matchen.   

Redan på torsdag spelar SBBK semifinalens fjärde match i Täljehallen klockan 18:00.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 13 april 2022 00:00
Senast uppdaterad: 13 april 2022 00:00

Skenande avloppsskuld hotar vatten och sjöar i Södertälje

stuga Cc

Foto: Creative Commons.

Enligt branschinitiativet, Aktionsgrupp Små Avlopp, mellan VVS-Fabrikanterna och Maskinentreprenörerna hotas Södertäljes sjöar och dricksvattnet.

Detta på grund av dåligt fungerande avlopp som innebär risker för övergödning och smittspridning i sjöar och vattendrag.

Ett så kallat enskilt avlopp avser en avloppsanläggning utanför det kommunala avloppsnätet och i Södertälje finns det totalt 3078 sådana fastigheter med det systemet.

Totalt åtgärdades 2577 små avlopp inom Stockholms län år 2021, Södertälje inräknat. Nu vill Aktionsgrupp Små Avlopp att regeringen ökar takten genom obligatoriska avloppsdeklarationer för att rädda vårt dricksvatten och våra sjöar.

– Föroreningar som orsakas av utsläpp från små avlopp är allvarliga och långt ifrån ovanliga. Därför måste fler fastighetsägare åtgärda sina uttjänta avlopp. Obligatoriska avloppsdeklarationer skulle hjälpa både kommuner och fastighetsägare att få bättre koll på avloppen och deras skick, säger Caroline Harrå, branschutvecklare inom VA och Små Avlopp hos VVS-Fabrikanterna i ett pressmeddelande.

En modern avloppsanläggning håller normal i cirka 20 år. I Södertälje behöver cirka 5 procent av alla enskilda avlopp åtgärdas årligen för att hålla beståndet i gott skick.

För att få skapa ordning och reda samt säkra en god kvalitet på vårt dricksvatten och sjövattnet vi badar vill Aktionsgruppen se åtgärder från Regeringen.

Trots flera försök att få regeringen agera har åtgärderna uteblivit.

– Gång på gång skjuter regeringen upp möjligheten att skapa ordning bland de små avloppen. Nu har vi i stället 240 000 små avlopp i Sverige som har varit olagliga i över 50 år, säger Harrå.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 27 juni 2022 05:00
Senast uppdaterad: 26 juni 2022 21:19

MINGELBILDER v.25 – Se vilka som var ute i helgen

DSC_0031

Foto: Shamash Oyal

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 26 juni 2022 21:21
Senast uppdaterad: 26 juni 2022 21:21

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors