SBBK förlänger med huvudcoachen Ludwig Degernäs

2022_04_degernas

Foto: Anna Forsström

Den före detta SBBK-spelare, Ludwig Degernäs, har kommit överens om att fortsätta leda Södertälje Basketbollklubb i 2 år.

Den nya kontraktsförlängning gäller över säsongerna 22/23 och 23/24.  

Efter att ha fört diskussioner en längre tid har SBBK och Ludwig Degernäs kommit överens om ett tvåårskontrakt som presenterades under måndagen.

– Ludde har ju utvecklats till en etablerad, rutinerad headcoach som ju även är framgångsrik landslagscoach, och som dessutom har ett väldigt stort SBBK-hjärta, så vi kan inte tänka oss ett bättre alternativ, säger SBBK:s klubbdirektör Johan Strömwall i ett pressmeddelande.

I höstas fick Degernäs även förtroendet att leda svenska herrlandslaget under VM-kvalet i november, men föll efter dubbla förlängningar.

Nu lägger han all fokus på SBBK och semifinalmatcherna där Södertäljeklubben leder med 2-1 i matcher.

– Jag är självklart nöjd över att vi hittat en lösning som passade både klubben och mig, jätteskönt också att kunna känna den trygghet som jag behöver för att fungera bra. Nu kan jag fokusera 100% på basketen både i det korta och långa perspektivet, säger Degernäs.

Vinst för SBBK i tredje semifinalmatchen

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 13 april 2022 00:00
Senast uppdaterad: 13 april 2022 00:00

Skenande avloppsskuld hotar vatten och sjöar i Södertälje

stuga Cc

Foto: Creative Commons.

Enligt branschinitiativet, Aktionsgrupp Små Avlopp, mellan VVS-Fabrikanterna och Maskinentreprenörerna hotas Södertäljes sjöar och dricksvattnet.

Detta på grund av dåligt fungerande avlopp som innebär risker för övergödning och smittspridning i sjöar och vattendrag.

Ett så kallat enskilt avlopp avser en avloppsanläggning utanför det kommunala avloppsnätet och i Södertälje finns det totalt 3078 sådana fastigheter med det systemet.

Totalt åtgärdades 2577 små avlopp inom Stockholms län år 2021, Södertälje inräknat. Nu vill Aktionsgrupp Små Avlopp att regeringen ökar takten genom obligatoriska avloppsdeklarationer för att rädda vårt dricksvatten och våra sjöar.

– Föroreningar som orsakas av utsläpp från små avlopp är allvarliga och långt ifrån ovanliga. Därför måste fler fastighetsägare åtgärda sina uttjänta avlopp. Obligatoriska avloppsdeklarationer skulle hjälpa både kommuner och fastighetsägare att få bättre koll på avloppen och deras skick, säger Caroline Harrå, branschutvecklare inom VA och Små Avlopp hos VVS-Fabrikanterna i ett pressmeddelande.

En modern avloppsanläggning håller normal i cirka 20 år. I Södertälje behöver cirka 5 procent av alla enskilda avlopp åtgärdas årligen för att hålla beståndet i gott skick.

För att få skapa ordning och reda samt säkra en god kvalitet på vårt dricksvatten och sjövattnet vi badar vill Aktionsgruppen se åtgärder från Regeringen.

Trots flera försök att få regeringen agera har åtgärderna uteblivit.

– Gång på gång skjuter regeringen upp möjligheten att skapa ordning bland de små avloppen. Nu har vi i stället 240 000 små avlopp i Sverige som har varit olagliga i över 50 år, säger Harrå.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 27 juni 2022 05:00
Senast uppdaterad: 26 juni 2022 21:19

MINGELBILDER v.25 – Se vilka som var ute i helgen

DSC_0031

Foto: Shamash Oyal

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 26 juni 2022 21:21
Senast uppdaterad: 26 juni 2022 21:21

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors