Företag i fokus:

Polishelikoptern missade 21-åringen – Kroppen fångades på bild efter mordet

2022_04_277892299_511916443831628_4666266841197377287_n

Natten till söndag, den 10 april, larmades polisen till villaområde i Rosenlund efter samtal om skottlossning.

En stor polisinsats inleddes med bland annat polishelikopter, men någon skadad person påträffades inte och polisen lämnade platsen. Dagen därpå påträffades en 21-åring mördad på en villatomt.

Nu framkommer det nya uppgifter från Expressen som skriver att polishelikoptern flög över och missade den skjutne mannen strax efter skjutningen.

Klockan är strax efter midnatt då en ung 21-åring befinner sig vid Södertälje Kyrkogård med två vänner när han helt plötsligt överraskas och jagas av okända gärningspersoner.

Han jagas in i ett villaområde och skjuts med flera skott och blir liggandes kvar på tomten. Polisen larmades till platsen och inledde en sökinsats med bland annat polishelikopter, men sökinsatsen gav inget resultat.

Nu skriver Expressen att polishelikoptern flög över kroppen och fångade 21-åringen på bild klockan 00:58 när de sökte av området, men trots detta upptäcktes inte kroppen förrän morgonen därpå av villaägaren.

– Det är givetvis beklagligt att det dröjde så länge. Men i nuläget kan vi inte förklara något mer ingående om varför det dröjde, berättade polisens presstalesperson Anna Westberg till Expressen.

Inte långt från mordplatsen ligger 21-åringens mördade bror och två morbröder begravda där han precis hade varit på besök.

Brodern blev skjuten till döds 2016 när han satt i bilen på föräldrarnas uppfart i Geneta. Morbröderna Eddy och Yacoub Moussa sköts till döds i ett uppmärksammat dubbelmord i Ronna den 1 juli 2010.

Mördades på broderns årsdag som sköts till döds 2016

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 13 april 2022 00:00
Senast uppdaterad: 13 april 2022 00:00

Måns Möller återvänder till Södertälje med en ny show

Mans-Moller

Pressbild

Den folkkära komikern Måns Möller gör comeback på scenen med sin nya humorföreställning ”Mitt Perfekta Liv”. Showen gästar Estrad i Södertälje den 8 november.

Möller, som för 10 år sedan framgångsrikt turnerade med komedishowen ”Jävla Pajas”, återvänder nu till rampljuset för att dela med sig av sina senaste erfarenheter kring att vara pappa till en snart vuxen son med autism.

I showen utlovar Möller en humoristisk och gripande inblick i hans resa genom åren, från att cykla genom USA till att bestiga ett av världens högsta berg. Han berättar också om sitt arbete med organisationen Viggo Foundation, som samlar in pengar för att stödja barn med autism.

– Jag hittade Mitt Perfekta Liv genom Viggos devis – det är kul att vara glad, säger Måns Möller.

Biljetter till föreställningen släpps den 3 mars.

Skirbent: Lucas T

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 2 mars 2024 08:30
Senast uppdaterad: 2 mars 2024 03:36

Här är årets finalister till Södertäljes Jämställdhetspris

IMG_9199-1

Kristina Jamil, Maria Geni och Madeleine Onnela.
Bild: Södertälje kommun

Tre framstående kandidater tävlar om det åtråvärda priset, som uppmärksammar jämställdhetsarbete i kommunen. Vinnaren av det prestigefyllda priset avslöjas på Quality Hotell Park.

Sedan starten 2016 har Södertälje kommuns Jämställdhetspris belönat framstående insatser för jämställdhet. I år har juryn, bestående av representanter från kommunen, Telge, Länstidningen och Södertäljepolisen, valt att bryta traditionen och redan nu avslöja de tre finalister som tävlar om 2024 års pris.

(Annonslänk)

En av finalisterna är Kristina Jamil som kämpar för flickors och kvinnors utbildning globalt genom sin ideella verksamhet och lyfter viktiga samhällsfrågor i sina krönikor. Madeleine Onnela, en lokal advokat, arbetar både professionellt och ideellt för att bekämpa orättvisor och stärka rättigheterna för utsatta grupper. Samt Maria Geni som bidrar genom sina föräldrakurser till att öka medvetenheten kring jämställd uppfostran och hur föräldrars egna erfarenheter påverkar barnen.

Marie Samre, tidigare vinnare av Jämställdhetspriset, kommer att agera konferencier under prisutdelningen, som äger rum den 8 mars, där även bandet Långbacka/Bådagård står för underhållningen. Dessutom arrangeras Peppfesten av Ung Fritid för tjejer och icke-binära ungdomar, med dansuppträdanden och aktiviteter, direkt efter prisutdelningen.

På kommunens hemsida informeras det att alla är välkomna att delta i firandet och att det inte krävs någon föranmälan.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 2 mars 2024 05:51
Senast uppdaterad: 2 mars 2024 05:51

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors