Företag i fokus:

Annons

Polishelikoptern missade 21-åringen – Kroppen fångades på bild efter mordet

2022_04_277892299_511916443831628_4666266841197377287_n

Natten till söndag, den 10 april, larmades polisen till villaområde i Rosenlund efter samtal om skottlossning.

En stor polisinsats inleddes med bland annat polishelikopter, men någon skadad person påträffades inte och polisen lämnade platsen. Dagen därpå påträffades en 21-åring mördad på en villatomt.

Nu framkommer det nya uppgifter från Expressen som skriver att polishelikoptern flög över och missade den skjutne mannen strax efter skjutningen.

Klockan är strax efter midnatt då en ung 21-åring befinner sig vid Södertälje Kyrkogård med två vänner när han helt plötsligt överraskas och jagas av okända gärningspersoner.

Han jagas in i ett villaområde och skjuts med flera skott och blir liggandes kvar på tomten. Polisen larmades till platsen och inledde en sökinsats med bland annat polishelikopter, men sökinsatsen gav inget resultat.

Nu skriver Expressen att polishelikoptern flög över kroppen och fångade 21-åringen på bild klockan 00:58 när de sökte av området, men trots detta upptäcktes inte kroppen förrän morgonen därpå av villaägaren.

– Det är givetvis beklagligt att det dröjde så länge. Men i nuläget kan vi inte förklara något mer ingående om varför det dröjde, berättade polisens presstalesperson Anna Westberg till Expressen.

Inte långt från mordplatsen ligger 21-åringens mördade bror och två morbröder begravda där han precis hade varit på besök.

Brodern blev skjuten till döds 2016 när han satt i bilen på föräldrarnas uppfart i Geneta. Morbröderna Eddy och Yacoub Moussa sköts till döds i ett uppmärksammat dubbelmord i Ronna den 1 juli 2010.

Mördades på broderns årsdag som sköts till döds 2016

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 13 april 2022 00:00
Senast uppdaterad: 13 april 2022 00:00

TV / BILDEXTRA: Här är Södertäljes nya lyxhotell

ECD5B807-21AE-4537-BC66-4C139B28458E

SPA-avdelningen. Foto: Alexander Isa

Entré/Lobby

Receptionen.

Bastu med 85 graders värme.

Behandlingsrum för två. Här kan en få behandling samtidigt som en kopplar av i jacuzzin.

Turkisk Hamam

Restaurangen Impasto

Restaurangen Impasto

Vana SPA

Ingång till utomhuspoolen frän insidan.

Utomhuspoolerna håller öppet året runt.

Iskallt bad för den våghalsige.

Lyxsvit med egen jacuzzi och stor terrass, och har en fantastik utsikt mot kanalen.

Julkänsla i flera hotellrum.

Restaurangen Vivace

Italienska restaureringen Impasto.

Lounge och bar

Stora monitorskärmar för större konferenser.

Innergård

Boulebana

Vana SPA

Hotelldirektören Steffen Sanders. Foto: Alexander Isa

Läs även: – Då öppnar Elite i Södertälje – ”Kan knappt bärga oss”

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 27 november 2022 11:59
Senast uppdaterad: 27 november 2022 12:06

LO-chefen: – ”Räntehöjningen hotar svenska jobb”

LO Hartman

Laura Hartman, LO:s chefsekonom. Foto: Fredrik Sandin Carlson

I torsdags chockhöjde Riksbanken styrräntan med 75 punkter till 2,50 procent. Nu kritiseras den kraftiga höjningen av LOs chefsekonom som anser att räntehöjningen hotar svenskar jobb.

– I ett läge där allting blir dyrare för alla är det här alltså en helt onödig börda att lägga på Sveriges hushåll. Höjningen skadar svensk ekonomi och hotar jobben, säger Laura Hartman, chefsekonom på Landsorganisationen i Sverige.

Den är andra gången på ett par månader som Riksbanken väljer att kraftig höja styrräntan. Så sent som i september genomfördes den största höjningen sedan 1993 med 1 procent och i veckan höjdes den med ytterligare 75 punkter.

– I sina försök att verka kraftfull höjer Riksbanken räntan långt innan man fått en klar uppfattning om tidigare räntehöjningars effekter på ekonomin. Detta är inte en ansvarsfull politik, säger Hartman.

Hartman kritiserade även beslutet som genomfördes i september. Redan då höjde hon ett varningsfinger och menade att Riksbankens räntepolitik är ett ineffektivt vapen som har potential att ge skadliga effekter på den svenska ekonomi och arbetslösheten.

Efter veckans kraftiga höjningen av styrräntan, för att bromsa inflationen, kritiserar Hartman återigen Riksbankens beslut. Enligt LO-chefen drivs dagens inflation främst allt av energipriser och att räntehöjningen nästan inte har någon effekt på inflationen.

– Svenska hushåll är mycket känsliga eftersom bolånen är stora och räntan i de flesta fall obunden. Det skiljer oss från många andra länder. En höjning med 2,5 procent idag motsvarar en höjning på sex till åtta procent på 1990-talet, säger Laura Hartman.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 27 november 2022 04:00
Senast uppdaterad: 27 november 2022 01:00

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

(Detta är ett betalt annonssamarbete)