NYA UPPGIFTER: Mordet i Rosenlund – ”Hörde ett 20-tal skott”

2022_04_728B0AD7-3310-4553-980C-95E81CEE5EC2

Foto: Alex Ataseven.

Strax efter midnatt larmades polisen till Rosenlund efter att flera boende larmat om en skottlossning varpå en stor polisinsats inleddes.

Men någon skadad person påträffades inte förrän tidigt på söndagsmorgonen, som sätts i samband med nattens händelse.

En avliden man hittades på en villatomt i Rosenlund, bara ett stenkast från Södertälje Kyrkogården.

– Vi fick larm om skottlossning strax efter midnatt i samma område. Vi var där och sökte efter skadade, men anträffade ingen. Sannolikt har morgonens upptäckt med nattens skottlossningen att göra, säger Mats Eriksson på polisens till Telgenytt.

Nu berättar boende till Telgenytt om hur flera skott hördes avlossas strax efter midnatt på Tegelängsvägen i Rosenlund.

Enligt Telgenytts uppgifter hördes uppemot 20-tal skott och att ett andra vapen kan ha varit inblandad. Det beskrivs som att ett helt magasin tömdes mitt i villaområde.

– Det lät som att det var två vapen som sköt och tömde hela magasinet, säger en person som bor i området och berättar att skotten hördes komma i omgångar men i snabb takt.

I nuläget befinner sig polisen på plats där man spärrat av ett stort område och genomför teknisk undersökning.

TV: Här undersöker polisens tekniker mordplatsen i Södertälje

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 10 april 2022 00:00
Senast uppdaterad: 10 april 2022 00:00

Skenande avloppsskuld hotar vatten och sjöar i Södertälje

stuga Cc

Foto: Creative Commons.

Enligt branschinitiativet, Aktionsgrupp Små Avlopp, mellan VVS-Fabrikanterna och Maskinentreprenörerna hotas Södertäljes sjöar och dricksvattnet.

Detta på grund av dåligt fungerande avlopp som innebär risker för övergödning och smittspridning i sjöar och vattendrag.

Ett så kallat enskilt avlopp avser en avloppsanläggning utanför det kommunala avloppsnätet och i Södertälje finns det totalt 3078 sådana fastigheter med det systemet.

Totalt åtgärdades 2577 små avlopp inom Stockholms län år 2021, Södertälje inräknat. Nu vill Aktionsgrupp Små Avlopp att regeringen ökar takten genom obligatoriska avloppsdeklarationer för att rädda vårt dricksvatten och våra sjöar.

– Föroreningar som orsakas av utsläpp från små avlopp är allvarliga och långt ifrån ovanliga. Därför måste fler fastighetsägare åtgärda sina uttjänta avlopp. Obligatoriska avloppsdeklarationer skulle hjälpa både kommuner och fastighetsägare att få bättre koll på avloppen och deras skick, säger Caroline Harrå, branschutvecklare inom VA och Små Avlopp hos VVS-Fabrikanterna i ett pressmeddelande.

En modern avloppsanläggning håller normal i cirka 20 år. I Södertälje behöver cirka 5 procent av alla enskilda avlopp åtgärdas årligen för att hålla beståndet i gott skick.

För att få skapa ordning och reda samt säkra en god kvalitet på vårt dricksvatten och sjövattnet vi badar vill Aktionsgruppen se åtgärder från Regeringen.

Trots flera försök att få regeringen agera har åtgärderna uteblivit.

– Gång på gång skjuter regeringen upp möjligheten att skapa ordning bland de små avloppen. Nu har vi i stället 240 000 små avlopp i Sverige som har varit olagliga i över 50 år, säger Harrå.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 27 juni 2022 05:00
Senast uppdaterad: 26 juni 2022 21:19

MINGELBILDER v.25 – Se vilka som var ute i helgen

DSC_0031

Foto: Shamash Oyal

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 26 juni 2022 21:21
Senast uppdaterad: 26 juni 2022 21:21

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors