Företag i fokus:

De vann kommunens Hållbarhetspris – ”Stor och glad överraskning”

2022_04_8618DD21-1943-42DA-8DA6-7C928471AFA1

 Foto: Södertälje kommun.

Under måndagen presenterade kommunen vinnaren av Hållbarhetspriset och finalisterna var Second hand till hjälp, Saltå kvarn och Läsfrämjarinstitutet.

Hållbarhetspriset tilldelas till en person, förening, företag eller organisation som jobbar aktivt med hållbarhetsfrågor.

I år delade Södertälje kommun Hållbarhetspris för 2021 först nu, då pandemin satte stopp för de tidigare planerna och vinnaren blev Second hand till hjälp.

– Det kom som en stor och glad överraskning att vi har blivit nominerade till kommunens hållbarhetspris. Det togs emot som en stor uppmuntran till vårt dagliga arbete. Nu när vi fått priset så är det med ännu större glädje och stolthet som vi tar emot kommunens Hållbarhetspris 2021, säger Jan Johansson från Second hand till hjälp.

Juryns motiveringen löd:

”2021 års hållbarhetspris går till ”Second hand till hjälp” för deras viktiga arbete med second hand, där överskottet från hållbar konsumtion bidrar till både internationellt bistånd och lokalt stöd. Verksamheten har utvecklats och förfinats genom åren och alla hållbarhetsdimensioner är tydliga i arbetet, med minskad miljöbörda genom återanvändning av varor, ekonomiskt och social hållbarhet där överskottet skänkes till Läkarmissionen och LP-Ria. Med ett genuint socialt och diakonalt arbete bidrar Second hand till hjälp också till människors rätt till hälsa och trygghet.”

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 5 april 2022 00:00
Senast uppdaterad: 5 april 2022 00:00

Måns Möller återvänder till Södertälje med en ny show

Mans-Moller

Pressbild

Den folkkära komikern Måns Möller gör comeback på scenen med sin nya humorföreställning ”Mitt Perfekta Liv”. Showen gästar Estrad i Södertälje den 8 november.

Möller, som för 10 år sedan framgångsrikt turnerade med komedishowen ”Jävla Pajas”, återvänder nu till rampljuset för att dela med sig av sina senaste erfarenheter kring att vara pappa till en snart vuxen son med autism.

I showen utlovar Möller en humoristisk och gripande inblick i hans resa genom åren, från att cykla genom USA till att bestiga ett av världens högsta berg. Han berättar också om sitt arbete med organisationen Viggo Foundation, som samlar in pengar för att stödja barn med autism.

– Jag hittade Mitt Perfekta Liv genom Viggos devis – det är kul att vara glad, säger Måns Möller.

Biljetter till föreställningen släpps den 3 mars.

Skirbent: Lucas T

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 2 mars 2024 08:30
Senast uppdaterad: 2 mars 2024 03:36

Här är årets finalister till Södertäljes Jämställdhetspris

IMG_9199-1

Kristina Jamil, Maria Geni och Madeleine Onnela.
Bild: Södertälje kommun

Tre framstående kandidater tävlar om det åtråvärda priset, som uppmärksammar jämställdhetsarbete i kommunen. Vinnaren av det prestigefyllda priset avslöjas på Quality Hotell Park.

Sedan starten 2016 har Södertälje kommuns Jämställdhetspris belönat framstående insatser för jämställdhet. I år har juryn, bestående av representanter från kommunen, Telge, Länstidningen och Södertäljepolisen, valt att bryta traditionen och redan nu avslöja de tre finalister som tävlar om 2024 års pris.

(Annonslänk)

En av finalisterna är Kristina Jamil som kämpar för flickors och kvinnors utbildning globalt genom sin ideella verksamhet och lyfter viktiga samhällsfrågor i sina krönikor. Madeleine Onnela, en lokal advokat, arbetar både professionellt och ideellt för att bekämpa orättvisor och stärka rättigheterna för utsatta grupper. Samt Maria Geni som bidrar genom sina föräldrakurser till att öka medvetenheten kring jämställd uppfostran och hur föräldrars egna erfarenheter påverkar barnen.

Marie Samre, tidigare vinnare av Jämställdhetspriset, kommer att agera konferencier under prisutdelningen, som äger rum den 8 mars, där även bandet Långbacka/Bådagård står för underhållningen. Dessutom arrangeras Peppfesten av Ung Fritid för tjejer och icke-binära ungdomar, med dansuppträdanden och aktiviteter, direkt efter prisutdelningen.

På kommunens hemsida informeras det att alla är välkomna att delta i firandet och att det inte krävs någon föranmälan.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 2 mars 2024 05:51
Senast uppdaterad: 2 mars 2024 05:51

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors