Företag i fokus:

Annons

De vann kommunens Hållbarhetspris – ”Stor och glad överraskning”

2022_04_8618DD21-1943-42DA-8DA6-7C928471AFA1

 Foto: Södertälje kommun.

Under måndagen presenterade kommunen vinnaren av Hållbarhetspriset och finalisterna var Second hand till hjälp, Saltå kvarn och Läsfrämjarinstitutet.

Hållbarhetspriset tilldelas till en person, förening, företag eller organisation som jobbar aktivt med hållbarhetsfrågor.

I år delade Södertälje kommun Hållbarhetspris för 2021 först nu, då pandemin satte stopp för de tidigare planerna och vinnaren blev Second hand till hjälp.

– Det kom som en stor och glad överraskning att vi har blivit nominerade till kommunens hållbarhetspris. Det togs emot som en stor uppmuntran till vårt dagliga arbete. Nu när vi fått priset så är det med ännu större glädje och stolthet som vi tar emot kommunens Hållbarhetspris 2021, säger Jan Johansson från Second hand till hjälp.

Juryns motiveringen löd:

”2021 års hållbarhetspris går till ”Second hand till hjälp” för deras viktiga arbete med second hand, där överskottet från hållbar konsumtion bidrar till både internationellt bistånd och lokalt stöd. Verksamheten har utvecklats och förfinats genom åren och alla hållbarhetsdimensioner är tydliga i arbetet, med minskad miljöbörda genom återanvändning av varor, ekonomiskt och social hållbarhet där överskottet skänkes till Läkarmissionen och LP-Ria. Med ett genuint socialt och diakonalt arbete bidrar Second hand till hjälp också till människors rätt till hälsa och trygghet.”

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 5 april 2022 00:00
Senast uppdaterad: 5 april 2022 00:00

TV / BILDEXTRA: Här är Södertäljes nya lyxhotell

ECD5B807-21AE-4537-BC66-4C139B28458E

SPA-avdelningen. Foto: Alexander Isa

Entré/Lobby

Receptionen.

Bastu med 85 graders värme.

Behandlingsrum för två. Här kan en få behandling samtidigt som en kopplar av i jacuzzin.

Turkisk Hamam

Restaurangen Impasto

Restaurangen Impasto

Vana SPA

Ingång till utomhuspoolen frän insidan.

Utomhuspoolerna håller öppet året runt.

Iskallt bad för den våghalsige.

Lyxsvit med egen jacuzzi och stor terrass, och har en fantastik utsikt mot kanalen.

Julkänsla i flera hotellrum.

Restaurangen Vivace

Italienska restaureringen Impasto.

Lounge och bar

Stora monitorskärmar för större konferenser.

Innergård

Boulebana

Vana SPA

Hotelldirektören Steffen Sanders. Foto: Alexander Isa

Läs även: – Då öppnar Elite i Södertälje – ”Kan knappt bärga oss”

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 27 november 2022 11:59
Senast uppdaterad: 27 november 2022 12:06

LO-chefen: – ”Räntehöjningen hotar svenska jobb”

LO Hartman

Laura Hartman, LO:s chefsekonom. Foto: Fredrik Sandin Carlson

I torsdags chockhöjde Riksbanken styrräntan med 75 punkter till 2,50 procent. Nu kritiseras den kraftiga höjningen av LOs chefsekonom som anser att räntehöjningen hotar svenskar jobb.

– I ett läge där allting blir dyrare för alla är det här alltså en helt onödig börda att lägga på Sveriges hushåll. Höjningen skadar svensk ekonomi och hotar jobben, säger Laura Hartman, chefsekonom på Landsorganisationen i Sverige.

Den är andra gången på ett par månader som Riksbanken väljer att kraftig höja styrräntan. Så sent som i september genomfördes den största höjningen sedan 1993 med 1 procent och i veckan höjdes den med ytterligare 75 punkter.

– I sina försök att verka kraftfull höjer Riksbanken räntan långt innan man fått en klar uppfattning om tidigare räntehöjningars effekter på ekonomin. Detta är inte en ansvarsfull politik, säger Hartman.

Hartman kritiserade även beslutet som genomfördes i september. Redan då höjde hon ett varningsfinger och menade att Riksbankens räntepolitik är ett ineffektivt vapen som har potential att ge skadliga effekter på den svenska ekonomi och arbetslösheten.

Efter veckans kraftiga höjningen av styrräntan, för att bromsa inflationen, kritiserar Hartman återigen Riksbankens beslut. Enligt LO-chefen drivs dagens inflation främst allt av energipriser och att räntehöjningen nästan inte har någon effekt på inflationen.

– Svenska hushåll är mycket känsliga eftersom bolånen är stora och räntan i de flesta fall obunden. Det skiljer oss från många andra länder. En höjning med 2,5 procent idag motsvarar en höjning på sex till åtta procent på 1990-talet, säger Laura Hartman.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 27 november 2022 04:00
Senast uppdaterad: 27 november 2022 01:00

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

(Detta är ett betalt annonssamarbete)