Företag i fokus:

Caesars beviljas två stora uteserveringar vid Stora Torget – ”Känns jättebra”

2022_04_A35EA203-4E67-45CB-A49E-A2A157FFA7D4

Foto: Shamash Oyal.

Hösten 2021 lämnade restaurangen Ceasars lokalen vid Maren för att ge plats åt nya Hotellprojektet som tog fart i början av mars.

Restaurangen flyttade därefter till nya lokaler vid Stora Torget i början på december. Nu beviljas de två stora uteserveringar, en i anslutning till lokalen och en andra på torget.

– Känns jättebra att få besked om uteserveringarna, vi ser fram emot sommaren, säger Melek Bisse som driver restaurangen till Telgenytt.

Efter en inlämnad ansökan till kommunen om bland annat en inglasad uteserveringen, beviljade Stadsbyggnadsnämnden nyligen ett tillfälligt bygglov för Ceasars som inom kort väntas bygga uteserveringarna.

– Uteserveringen på torget kommer ha stora fina markiser med en matdel och en loungedel, samt med en bar i mitten, säger Melek.

Det nya tillståndet handlar om en cirka 200 m2 stor uteservering i anslutning till restaurangen och cirka 70 kvadratmeter på torget bredvid restaurangen Levins.

Beskedet är välkommet och nu planeras det för full inför en spännande sommar på torget.

– Det är väntetider på det mesta vi beställt, men inom 4 till 5 veckor borde mycket ha kommit. Vi tror att i slutet av april eller början av maj bör det hända lite saker, avslutar Melek Bisse.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 5 april 2022 00:00
Senast uppdaterad: 5 april 2022 00:00

Måns Möller återvänder till Södertälje med en ny show

Mans-Moller

Pressbild

Den folkkära komikern Måns Möller gör comeback på scenen med sin nya humorföreställning ”Mitt Perfekta Liv”. Showen gästar Estrad i Södertälje den 8 november.

Möller, som för 10 år sedan framgångsrikt turnerade med komedishowen ”Jävla Pajas”, återvänder nu till rampljuset för att dela med sig av sina senaste erfarenheter kring att vara pappa till en snart vuxen son med autism.

I showen utlovar Möller en humoristisk och gripande inblick i hans resa genom åren, från att cykla genom USA till att bestiga ett av världens högsta berg. Han berättar också om sitt arbete med organisationen Viggo Foundation, som samlar in pengar för att stödja barn med autism.

– Jag hittade Mitt Perfekta Liv genom Viggos devis – det är kul att vara glad, säger Måns Möller.

Biljetter till föreställningen släpps den 3 mars.

Skirbent: Lucas T

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 2 mars 2024 08:30
Senast uppdaterad: 2 mars 2024 03:36

Här är årets finalister till Södertäljes Jämställdhetspris

IMG_9199-1

Kristina Jamil, Maria Geni och Madeleine Onnela.
Bild: Södertälje kommun

Tre framstående kandidater tävlar om det åtråvärda priset, som uppmärksammar jämställdhetsarbete i kommunen. Vinnaren av det prestigefyllda priset avslöjas på Quality Hotell Park.

Sedan starten 2016 har Södertälje kommuns Jämställdhetspris belönat framstående insatser för jämställdhet. I år har juryn, bestående av representanter från kommunen, Telge, Länstidningen och Södertäljepolisen, valt att bryta traditionen och redan nu avslöja de tre finalister som tävlar om 2024 års pris.

(Annonslänk)

En av finalisterna är Kristina Jamil som kämpar för flickors och kvinnors utbildning globalt genom sin ideella verksamhet och lyfter viktiga samhällsfrågor i sina krönikor. Madeleine Onnela, en lokal advokat, arbetar både professionellt och ideellt för att bekämpa orättvisor och stärka rättigheterna för utsatta grupper. Samt Maria Geni som bidrar genom sina föräldrakurser till att öka medvetenheten kring jämställd uppfostran och hur föräldrars egna erfarenheter påverkar barnen.

Marie Samre, tidigare vinnare av Jämställdhetspriset, kommer att agera konferencier under prisutdelningen, som äger rum den 8 mars, där även bandet Långbacka/Bådagård står för underhållningen. Dessutom arrangeras Peppfesten av Ung Fritid för tjejer och icke-binära ungdomar, med dansuppträdanden och aktiviteter, direkt efter prisutdelningen.

På kommunens hemsida informeras det att alla är välkomna att delta i firandet och att det inte krävs någon föranmälan.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 2 mars 2024 05:51
Senast uppdaterad: 2 mars 2024 05:51

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors