🕝 1 minuter
Kommunen i ny satsning för att motverka kriminalitet i byggbranschen
Publicerad 30 mars 2022 02:00
Uppdaterad 30 mars 2022 02:00

Foto: Bengt Alm / Rättvist byggande.

Södertälje kommun arbetar sedan tidigare aktivt för att motverka ekonomisk brottslighet, svartarbete och oegentligheter på byggarbetsplatser.

Nu ansluter sig Telge inköp, kommunens inköpsföretag, till byggbranschens satsning ”Rättvist byggande” för att öka kvalitén i sina entreprenadupphandlingar.

Rättvist byggande, som är byggherrarnas initiativ för sund konkurrens och brottsfria byggen, är en icke vinstdrivande förening, som stödjer och driver medlemmarnas intressen.

Att ansluta sig som medlem innebär att implementera föreningens arbetsmodell för att stoppa fusk inom branschen.

– Rättvist byggande kommer att förstärka vårt befintliga arbete och resultera i ännu högre kvalitet. Att många aktörer gör detta i samverkan kommer påverka branschens utveckling och hela marknaden på ett positivs sätt. Vi har ett ansvar att göra rätt, säger Maria Dahl Torgerson, VD på Telge Inköp i ett pressmeddelande.

Maria Dahl Torgerson VD för Telge Inköp. Foto: Telge.

Nu har Telge koncernen, via Telge Inköp, och samhällsbyggnadskontoret på Södertälje kommun anslutit sig som medlemmar för att motverka fusk och stoppa kriminalitet på byggarbetsplatser.

– Södertäljes medborgare ska kunna lita på att vi borgar för brottsfria byggen och sund konkurrens i branschen, Andreas Klingström, samhällsbyggnadsdirektör, i pressmeddelandet.

Dela artikeln