Företag i fokus:

Annons

Södertäljes damer vinner serien – Nu väntar kval till division 1

2022_03_1CB7A328-DFEF-4504-B30E-039F6C683012

Foto: Per Eliasson.

Södertelge Volleybollklubbs damer A säkrade i helgen segern i division 2 Östra, efter att ha vunnit samtliga matcher utom en under hela säsongen.

Därmed är man klara för kval till division 1 i slutet av april.

Det har varit ett framgångsrikt år för Södertelge Volleybollklubbs damlag, som var nya i division 2 när säsongen började i höstas.

Klubben har saknat A-lag under ett par år, men inför denna säsong bestämde man sig för att satsa. Därefter har laget gått från klarhet till klarhet, och endast förlorat en match på hela året. Säsongsavslutningshelgen blev inget undantag.

– Laget har inte bara lyckats vinna nästan allt, vi har också utvecklats otroligt mycket under säsongen. Vi är tryggare och mer samspelta nu och vet vart vi har varandra på planen, säger lagets kapten Frida Alvarsson. Det gör att vi räddar betydligt fler bollar i försvarsspelet, samtidigt som vi har många riktigt starka anfallare och vassa servar.

Första matchen spelades mot Team Valla från Linköping. Södertelge vann med 3-0 i set (25-20, 25-26, 25-23).

Därefter vilade man en match och Team Valla mötte Solna B i en lång och jämn match som gick till skiljeset. Solna vann denna match, men hade inte mycket energi kvar till sista matchen mot Södertelge.

– Vi visste redan att vi hade vunnit serien inför sista matchen och kunde verkligen slappna av och bara ha kul, säger en av lagets dedikerade försvarsspelare Lisa Eckerwall. Vi har ju sagt hela säsongen att ”roligast vinner” och i den här matchen bara njöt vi av att spela tillsammans och av att ha hemmapubliken som stöd.

Matchen vanns enkelt med setsiffrorna 25-11, 25-19, 25-9. Efter att seriens tvåa Sthlms Vingar förlorat en match under helgen slutar Södertelge hela 9 poäng före dem i slutställningen i serien.

Därmed är man helt ohotade i toppen och ska spela kval till division 1 den 23-24 april.

Text: Johanna Lundgren Gestlöf

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 28 mars 2022 00:00
Senast uppdaterad: 28 mars 2022 00:00

TV / BILDEXTRA: Här är Södertäljes nya lyxhotell

ECD5B807-21AE-4537-BC66-4C139B28458E

SPA-avdelningen. Foto: Alexander Isa

Entré/Lobby

Receptionen.

Bastu med 85 graders värme.

Behandlingsrum för två. Här kan en få behandling samtidigt som en kopplar av i jacuzzin.

Turkisk Hamam

Restaurangen Impasto

Restaurangen Impasto

Vana SPA

Ingång till utomhuspoolen frän insidan.

Utomhuspoolerna håller öppet året runt.

Iskallt bad för den våghalsige.

Lyxsvit med egen jacuzzi och stor terrass, och har en fantastik utsikt mot kanalen.

Julkänsla i flera hotellrum.

Restaurangen Vivace

Italienska restaureringen Impasto.

Lounge och bar

Stora monitorskärmar för större konferenser.

Innergård

Boulebana

Vana SPA

Hotelldirektören Steffen Sanders. Foto: Alexander Isa

Läs även: – Då öppnar Elite i Södertälje – ”Kan knappt bärga oss”

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 27 november 2022 11:59
Senast uppdaterad: 27 november 2022 12:06

LO-chefen: – ”Räntehöjningen hotar svenska jobb”

LO Hartman

Laura Hartman, LO:s chefsekonom. Foto: Fredrik Sandin Carlson

I torsdags chockhöjde Riksbanken styrräntan med 75 punkter till 2,50 procent. Nu kritiseras den kraftiga höjningen av LOs chefsekonom som anser att räntehöjningen hotar svenskar jobb.

– I ett läge där allting blir dyrare för alla är det här alltså en helt onödig börda att lägga på Sveriges hushåll. Höjningen skadar svensk ekonomi och hotar jobben, säger Laura Hartman, chefsekonom på Landsorganisationen i Sverige.

Den är andra gången på ett par månader som Riksbanken väljer att kraftig höja styrräntan. Så sent som i september genomfördes den största höjningen sedan 1993 med 1 procent och i veckan höjdes den med ytterligare 75 punkter.

– I sina försök att verka kraftfull höjer Riksbanken räntan långt innan man fått en klar uppfattning om tidigare räntehöjningars effekter på ekonomin. Detta är inte en ansvarsfull politik, säger Hartman.

Hartman kritiserade även beslutet som genomfördes i september. Redan då höjde hon ett varningsfinger och menade att Riksbankens räntepolitik är ett ineffektivt vapen som har potential att ge skadliga effekter på den svenska ekonomi och arbetslösheten.

Efter veckans kraftiga höjningen av styrräntan, för att bromsa inflationen, kritiserar Hartman återigen Riksbankens beslut. Enligt LO-chefen drivs dagens inflation främst allt av energipriser och att räntehöjningen nästan inte har någon effekt på inflationen.

– Svenska hushåll är mycket känsliga eftersom bolånen är stora och räntan i de flesta fall obunden. Det skiljer oss från många andra länder. En höjning med 2,5 procent idag motsvarar en höjning på sex till åtta procent på 1990-talet, säger Laura Hartman.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 27 november 2022 04:00
Senast uppdaterad: 27 november 2022 01:00

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

(Detta är ett betalt annonssamarbete)