Företag i fokus:

Annons

Annons

Söker du lägenhet?

Södertäljes damer vinner serien – Nu väntar kval till division 1

2022_03_1CB7A328-DFEF-4504-B30E-039F6C683012

Foto: Per Eliasson.

Södertelge Volleybollklubbs damer A säkrade i helgen segern i division 2 Östra, efter att ha vunnit samtliga matcher utom en under hela säsongen.

Därmed är man klara för kval till division 1 i slutet av april.

Det har varit ett framgångsrikt år för Södertelge Volleybollklubbs damlag, som var nya i division 2 när säsongen började i höstas.

Klubben har saknat A-lag under ett par år, men inför denna säsong bestämde man sig för att satsa. Därefter har laget gått från klarhet till klarhet, och endast förlorat en match på hela året. Säsongsavslutningshelgen blev inget undantag.

– Laget har inte bara lyckats vinna nästan allt, vi har också utvecklats otroligt mycket under säsongen. Vi är tryggare och mer samspelta nu och vet vart vi har varandra på planen, säger lagets kapten Frida Alvarsson. Det gör att vi räddar betydligt fler bollar i försvarsspelet, samtidigt som vi har många riktigt starka anfallare och vassa servar.

Första matchen spelades mot Team Valla från Linköping. Södertelge vann med 3-0 i set (25-20, 25-26, 25-23).

Därefter vilade man en match och Team Valla mötte Solna B i en lång och jämn match som gick till skiljeset. Solna vann denna match, men hade inte mycket energi kvar till sista matchen mot Södertelge.

– Vi visste redan att vi hade vunnit serien inför sista matchen och kunde verkligen slappna av och bara ha kul, säger en av lagets dedikerade försvarsspelare Lisa Eckerwall. Vi har ju sagt hela säsongen att ”roligast vinner” och i den här matchen bara njöt vi av att spela tillsammans och av att ha hemmapubliken som stöd.

Matchen vanns enkelt med setsiffrorna 25-11, 25-19, 25-9. Efter att seriens tvåa Sthlms Vingar förlorat en match under helgen slutar Södertelge hela 9 poäng före dem i slutställningen i serien.

Därmed är man helt ohotade i toppen och ska spela kval till division 1 den 23-24 april.

Text: Johanna Lundgren Gestlöf

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 28 mars 2022 00:00
Senast uppdaterad: 28 mars 2022 00:00

Person påkörd i centrala Södertälje – Förd till sjukhus

4ACAE2C6-801A-4136-B226-FDA4DB9DBA18

Läsarbild

En äldre man blev på lördagseftermiddagen påkörd i centrala Södertälje och förts till sjukhus och. Nu misstänkta en förare för vållande till kroppsskada.

-Vi är på plats tillsammans med polis och läkare säger, räddningstjänstens vakthavande befäl, Roger Magnusson, till Telgenytt.

En 75-årig man blev på eftermiddagen påkörd av en bilförare vid korsningen Nygatan och Järnagatan centrala i Södertälje. Flera räddningsenheter, ambulans och polis kallades till olycksplatsen.

Den skadade mannen vårdades på plats och har nu förts till sjukhuset med ambulans. Enligt polisen var den skadade mannen vid medvetande och kunde talbar.

Detaljerna kring händelsen är dock inte helt klarlagda, inklusive exakta omständigheter kring olyckan och huruvida övergångsstället var involverat. Mannen har ännu inte kunnat höras av polisen angående händelsen.

Bilföraren, en man i 50-årsåldern, misstänks för vållande till kroppsskada och kommer att undersökas och utredas av polisen. Mer information och detaljer förväntas framkomma när den skadade mannen har kunnat ge sin version av händelsen och utredningen fortskrider.

Läsarbild

(Annonslänk)

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 3 juni 2023 16:03
Senast uppdaterad: 3 juni 2023 16:07

Skogsbrand i Nykvarn – Flera enheter på plats

Brandbil

Arkivbild

Just nu brinner det i skogen nära Långsjön i Nykvarn. Räddningstjänsten är på plats med flera enheter och bistås av en helikopter från ovan.

– Det var en helikopter på plats i början. Det var inte vår helikopter utan polisen som förmodligen var i närheten för ett annat ärende, säger Roger Magnusson, vakthavande befäl på Räddningscentralen, till Telgenytt.

Larmet inkom vid 13.40 om en skogsbrand cirka en kilometer väster om Långsjön i Nykvarn.

Flera enheter från räddningstjänsten, tillsammans med ett ledningsfordon, är nu på platsen för att bekämpa branden och omfattar en yta på cirka 1500 kvadratmeter.

– Vi är på plats och har en prognos på att vara klara om cirka 2 timmar. Vi har ringat in branden som uppskattas vara på en yta av cirka 1500 kvadratmeter. Ingen vattenbombning med helikopter behövs, allt är under kontroll i Nykvarn skulle jag vilja säga, säger Magnusson.

(Annonslänk)

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 3 juni 2023 13:10
Senast uppdaterad: 3 juni 2023 13:16

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors