Företag i fokus:

Södertäljes damer vinner serien – Nu väntar kval till division 1

2022_03_1CB7A328-DFEF-4504-B30E-039F6C683012

Foto: Per Eliasson.

Södertelge Volleybollklubbs damer A säkrade i helgen segern i division 2 Östra, efter att ha vunnit samtliga matcher utom en under hela säsongen.

Därmed är man klara för kval till division 1 i slutet av april.

Det har varit ett framgångsrikt år för Södertelge Volleybollklubbs damlag, som var nya i division 2 när säsongen började i höstas.

Klubben har saknat A-lag under ett par år, men inför denna säsong bestämde man sig för att satsa. Därefter har laget gått från klarhet till klarhet, och endast förlorat en match på hela året. Säsongsavslutningshelgen blev inget undantag.

– Laget har inte bara lyckats vinna nästan allt, vi har också utvecklats otroligt mycket under säsongen. Vi är tryggare och mer samspelta nu och vet vart vi har varandra på planen, säger lagets kapten Frida Alvarsson. Det gör att vi räddar betydligt fler bollar i försvarsspelet, samtidigt som vi har många riktigt starka anfallare och vassa servar.

Första matchen spelades mot Team Valla från Linköping. Södertelge vann med 3-0 i set (25-20, 25-26, 25-23).

Därefter vilade man en match och Team Valla mötte Solna B i en lång och jämn match som gick till skiljeset. Solna vann denna match, men hade inte mycket energi kvar till sista matchen mot Södertelge.

– Vi visste redan att vi hade vunnit serien inför sista matchen och kunde verkligen slappna av och bara ha kul, säger en av lagets dedikerade försvarsspelare Lisa Eckerwall. Vi har ju sagt hela säsongen att ”roligast vinner” och i den här matchen bara njöt vi av att spela tillsammans och av att ha hemmapubliken som stöd.

Matchen vanns enkelt med setsiffrorna 25-11, 25-19, 25-9. Efter att seriens tvåa Sthlms Vingar förlorat en match under helgen slutar Södertelge hela 9 poäng före dem i slutställningen i serien.

Därmed är man helt ohotade i toppen och ska spela kval till division 1 den 23-24 april.

Text: Johanna Lundgren Gestlöf

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 28 mars 2022 00:00
Senast uppdaterad: 28 mars 2022 00:00

Företaget korad till Årets Cityföretag vid Södertäljegalan

City

Foto: Södertälje City

Under tisdagskvällen hyllades det lokala näringslivet vid Södertäljegalan, där ICA Kringlan korades till Årets Cityföretag 2023. Denna utmärkelse betonar vikten av framstående lokala företag.

Södertäljegalan, som ägde rum under tisdagen, är en årlig tillställning som syftar till att stärka det lokala företagsklimatet och lyfta fram företag och personer som bidrar positivt till Södertäljes samhälle. Galan arrangerades gemensamt av Södertälje Kommuns Näringslivsavdelning och Företagarna Södertälje-Nykvarn.

Under evenemanget, som är en del av Södertälje Företagardag, tilldelades ICA Kringlan utmärkelsen Årets Cityföretag. Butiken, belägen i shoppingområdet Kringlan, vann priset i konkurrens med andra framstående lokala verksamheter, inklusive klädbutiken Johnells och Caesars American & Italian Kitchen, en populär restaurang vid Stora Torget.

Utmärkelsen är en erkänsla av ICA Kringlans betydande insatser och dess roll i att förbättra handelsmiljön i stadskärnan. Denna framgångsrika kväll fortsätter att stärka Södertäljes rykte som en stad som värdesätter och stödjer sitt lokala näringsliv.

Juryns motivering:
Årets Cityföretag prisas för sin förmåga att erbjuda personlig och kompetent service som sätter individen i centrum. Med stort hjärta för kundens behov skapas långvariga och positiva relationer med stadskärnans besökare.

Den positiva andan genomsyrar hela företaget – och lika mycket som man brinner för kunden brinner man också för hela staden och dess välmående. Engagemanget är stort i att skapa gemenskap och delta i aktiviteter som är öppna för alla. På så vis förmedlar man Södertäljeandan.

Text:

Paula Kass Elias

Dela via:

Shares
Publicerad: 17 april 2024 09:47
Senast uppdaterad: 17 april 2024 09:47

Förslaget om ett nytt äldreboende röstades ned

Södertälje kommun

Foto: Alexander Isa

Kommunfullmäktige har antagit en omfattande lokalbehovsplan för perioden 2024 till 2038, men förslaget om ett nytt äldreboende i Mölnbo röstades ned av majoritetspartierna.

Den 8 april antog kommunfullmäktige en ny lokalbehovsplan, en central del av den kommunala planeringen för utvecklingen av förskolor, skolor och äldreboenden.

Trots ett tydligt behov har förslaget om att upprätta ett nytt vård- och omsorgsboende i Vårdinge-Mölnbo kommundel mött motstånd. Förslaget, som drivits av Centerpartiet under flera år, röstades ned av Socialdemokraterna, Moderaterna och Miljöpartiet.

– Roligt var att hela oppositionen stämde in i förslaget men mycket tråkigt att majoritetspartierna röstade ned detsamma, säger Centerpartiets Tage Gripenstam i ett pressmeddelande.

Centerpartiet har argumenterat för att Mölnbo, den enda tätorten i kommunen utan ett sådant boende, är i skriande behov av faciliteten. I jämförelse har orter som Hölö och Enhörna framgångsrikt etablerat liknande boenden, där behov och tillgång till lediga lägenheter avgör placeringar utan geografisk förtur.

Tage Gripenstam, gruppledare Centerpartiet.
Foto: Liza Simonsson/Södertälje kommun

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 17 april 2024 09:46
Senast uppdaterad: 17 april 2024 09:46

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors