🕝 1 minuter
Sandro Marzouk vann Telge Fastigheters teckningstävling - "Blev så glad"
Publicerad 24 mars 2022 01:00
Uppdaterad 24 mars 2022 01:00

Varje år anordnar Telge fastigheter en teckningstävling för fjärdeklassare i Södertälje.

Under tisdagen var det dags för Telge Fastighter, för fjortonde året i rad, presentera en vinnare och tilldela klassen 4000 kronor.

Årets tema vart rita sina drömmars skola och slutligen gick priset till Sandro Marzouk, från Vittraskolan i Östertälje, som imponerade allra mest.

– Jag blev så glad att jag började gråta, berättar Sandro Marzouk efter vinsten till Telge Fastighter.

Nu hyllas han av kommunen som hänger upp tavlan i stadshuset och även hans lärare som sedan tidigare sett vilken talang han besitter.

– Den här eleven är en konstnär, det sa jag till honom för länge sen när han tecknade en serie i ämnet Svenska. Han vågar också uttrycka känslor med sina bilder, som kan bli lite filosofiska till sitt innehåll, vilket jag tycker är fantastiskt för hans ringa ålder, säger Ellinor Queckfeldt, Sandros klasslärare.

Sandro Marzouk vinnande bidrag.

Motivering till det vinnande bidraget:

Det vinnande bidraget fångar ens intresse på ett nästan magiskt sätt. Med lika delar musiktoner som färgtoner, framstår framtidens skola som ett färgsprakande fyrverkeri. Där kreativitet, miljötänk och en grönskande skolgård får stå i centrum. Det här bidraget gör en nyfiken på vad framtiden har att ge och jag är säker på att vi är i trygga händer. Stort grattis till Sandro på Vittraskolan Östertälje 4J som skapat Elementskolan!

– Vi kommer hänga upp tavlan i stadshuset, så ni får komma på besök för att titta på tavlan, säger Krister Mellström VD på Telge Fastigheter i en digital sändning på Youtube.

Dela artikeln