Företag i fokus:

Sandro Marzouk vann Telge Fastigheters teckningstävling – ”Blev så glad”

2022_03_275840389_656282869011591_7047876615805662883_n

Varje år anordnar Telge fastigheter en teckningstävling för fjärdeklassare i Södertälje.

Under tisdagen var det dags för Telge Fastighter, för fjortonde året i rad, presentera en vinnare och tilldela klassen 4000 kronor.

Årets tema vart rita sina drömmars skola och slutligen gick priset till Sandro Marzouk, från Vittraskolan i Östertälje, som imponerade allra mest.

– Jag blev så glad att jag började gråta, berättar Sandro Marzouk efter vinsten till Telge Fastighter.

Nu hyllas han av kommunen som hänger upp tavlan i stadshuset och även hans lärare som sedan tidigare sett vilken talang han besitter.

– Den här eleven är en konstnär, det sa jag till honom för länge sen när han tecknade en serie i ämnet Svenska. Han vågar också uttrycka känslor med sina bilder, som kan bli lite filosofiska till sitt innehåll, vilket jag tycker är fantastiskt för hans ringa ålder, säger Ellinor Queckfeldt, Sandros klasslärare.

Sandro Marzouk vinnande bidrag.

Motivering till det vinnande bidraget:

Det vinnande bidraget fångar ens intresse på ett nästan magiskt sätt. Med lika delar musiktoner som färgtoner, framstår framtidens skola som ett färgsprakande fyrverkeri. Där kreativitet, miljötänk och en grönskande skolgård får stå i centrum. Det här bidraget gör en nyfiken på vad framtiden har att ge och jag är säker på att vi är i trygga händer. Stort grattis till Sandro på Vittraskolan Östertälje 4J som skapat Elementskolan!

– Vi kommer hänga upp tavlan i stadshuset, så ni får komma på besök för att titta på tavlan, säger Krister Mellström VD på Telge Fastigheter i en digital sändning på Youtube.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 24 mars 2022 00:00
Senast uppdaterad: 24 mars 2022 00:00

KLART: Ikea säkrar mark i Södertälje

2022_03_ikea

Pressbild: IKEA

Ikea har tecknat ett avtal med Södertälje kommun om köp av mark i Almnäs, där de planerar att uppföra en omfattande distributionscentral. Det rapporter Lt.

(Annonslänk)

Ikea har undertecknat ett intentionsavtal och ett markavisningsavtal med Södertälje kommun. Det ger företaget rätt att förvärva, enligt tidigare uppgifter, 82 000 kvadratmeter mark i Almnäsområdet där Ikea planerar att använda halva markområdet, 41 000 kvadratmeter, till att bygga en ny distributionscentral.

– En fortsatt långsiktig närvaro i Stockholmsregionen är viktig, sade Ikeas presstalesperson Louise Ridell Ehinger tidigare till Telgenytt.

Enligt LT slöts avtalet mellan redan i januari, men hölls konfidentiellt tills det vunnit laga kraft efter ett godkännande av kommunfullmäktige. Tidningen rapporterar att priset för marken är satt till 1 200 kronor per kvadratmeter, vilket totalt motsvarar en köpeskilling på 98,4 miljoner kronor.

Läs även: – IKEA bekräftar planer på förlängt intentionsavtal

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 15 april 2024 18:00
Senast uppdaterad: 15 april 2024 17:10

Ärkebiskopen fördömer knivattacken mot biskopen

BEE7A7C1-FDCA-4D67-A8A0-1AD1BD2218A9

Biskopen Mar Mari Emanuel och Södertäljebaserade ärkebiskopen Benyamin Atas.

En dramatisk knivattack inträffade under en mässa i en kyrka i förorten Wakeley i Sydney, där flera personer, däribland den välkända biskopen Mar Mari Emanuel, skadades. Händelsen, som fångades i en direktsändning, fördöms nu av den Södertäljebaserade ärkebiskopen Benyamin Atas.

– Våldet är oacceptabelt mot vårt folk, säger ärkebiskopen, ledare för det patriarkaliska ställföreträdarskapet för den syrisk-ortodoxa kyrkan i Sverige, till Telgenytt.

Det fredliga firandet av mässan i Wakeley under måndagen förvandlades till en skräckfylld scenario när en knivbeväpnad man attackerade flera närvarande mitt under pågående gudstjänst. Attacken, som utfördes under en livesändning, utfördes av en man klädd i svart och med munskydd. Han gick fram till altaret och högg upprepade gånger mot biskop Mar Emanuel.

Den världskände Biskopen Mar Mari Emanuel vårdas just nu på sjukhus i Sydney.

Videoklipp från händelsen visar hur kyrkobesökarna utbrast i skrik och panik, medan några flera personer försökte ingripa för att stoppa angriparen. Den misstänkte gärningsmannen greps i samband med dådet.

Flera drabbade rapporteras ha skadats när de gick till biskopens undsättning, men ska inte ha fått livshotande skador. Biskop Mar Emanuel, som först attackerades, fick uppemot åtta knivhugg.

– Vi fördömer det som har hänt en religiös och fin person. Våldet är oacceptabelt mot vårt folk. Som ärkebiskop och kyrka fördömer vi det hänsynslösa våldet. Vi tackar Gud för att det inte slutade illa, säger ärkebiskop Benjamin Atas, som tillägger att han inte vill spekulera mer om händelsen.

Rapporter indikerar att gärningsmannen inte lyckades fälla ut kniven helt, vilket ledde till att biskopens skador blev lindriga. Han vårdas för närvarande på sjukhus.

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 15 april 2024 16:09
Senast uppdaterad: 15 april 2024 16:50

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors