Annons

Advokatbyrån
LexSeven

Metin ataseven

Advokat & notarius publicus

Metin Ataseven

Sandro Marzouk vann Telge Fastigheters teckningstävling – ”Blev så glad”

2022_03_275840389_656282869011591_7047876615805662883_n

Varje år anordnar Telge fastigheter en teckningstävling för fjärdeklassare i Södertälje.

Under tisdagen var det dags för Telge Fastighter, för fjortonde året i rad, presentera en vinnare och tilldela klassen 4000 kronor.

Årets tema vart rita sina drömmars skola och slutligen gick priset till Sandro Marzouk, från Vittraskolan i Östertälje, som imponerade allra mest.

– Jag blev så glad att jag började gråta, berättar Sandro Marzouk efter vinsten till Telge Fastighter.

Nu hyllas han av kommunen som hänger upp tavlan i stadshuset och även hans lärare som sedan tidigare sett vilken talang han besitter.

– Den här eleven är en konstnär, det sa jag till honom för länge sen när han tecknade en serie i ämnet Svenska. Han vågar också uttrycka känslor med sina bilder, som kan bli lite filosofiska till sitt innehåll, vilket jag tycker är fantastiskt för hans ringa ålder, säger Ellinor Queckfeldt, Sandros klasslärare.

Sandro Marzouk vinnande bidrag.

Motivering till det vinnande bidraget:

Det vinnande bidraget fångar ens intresse på ett nästan magiskt sätt. Med lika delar musiktoner som färgtoner, framstår framtidens skola som ett färgsprakande fyrverkeri. Där kreativitet, miljötänk och en grönskande skolgård får stå i centrum. Det här bidraget gör en nyfiken på vad framtiden har att ge och jag är säker på att vi är i trygga händer. Stort grattis till Sandro på Vittraskolan Östertälje 4J som skapat Elementskolan!

– Vi kommer hänga upp tavlan i stadshuset, så ni får komma på besök för att titta på tavlan, säger Krister Mellström VD på Telge Fastigheter i en digital sändning på Youtube.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 24 mars 2022 00:00
Senast uppdaterad: 24 mars 2022 00:00

Polisen ryckte ut efter larm om smällar från vapen i Södertälje

polishelikopter

Arkivbil: Shamash Oyal.

På måndagskvällen inkom uppgifter om en misstänkt skottlossning i utkanten av Södertälje. 

Enligt polisens uppgifter ska den misstänkta skottlossningen ägt rum vid Tysslingeområdet.

Det var vid 21-tiden som inringare hört smällar i Tysslinge varpå en stor polisinsats inleddes med bland annat polishelikopter.

– Personer hade hört knallar från ett vapen i Tysslingeomårdet, så vi arbetade med ett antal patruller och helikopter, säger Daniel på polisen till Telgenytt.

I samband med larmet arbetade flera patruller med att undersöka ljudens ursprung som kort därefter lokaliserades. Det visade sig vare en man med vapenlicens som hade avlossat sitt jaktvapen.

Polisen befinner sig just nu på platsen och undersöker händelsen, men det är i nuläget oklart om vapnet brukats på sådant vis att det kommer leda till en anmälan.

– Det är inte helt klart om det blir en anmälan eller inte, vi fortsätter att arbeta med den delen, säger polisen till Telgenytt.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 8 augusti 2022 20:43
Senast uppdaterad: 8 augusti 2022 20:43

Dog efter att ha rånats och misshandlats – Två män döms till fängelse

297214428_1453398985193662_2236672990594494739_n

Foto: Polisens förundersökning.

I vintras omkom en 30-årig man efter att ha blivit lurad till en plats i Södertälje där han rånades och misshandlades till döds. Två män dömdes till fängelse, men den tredje friades i hovrätten.

Det var den 6 januari 2022 som några personer satt i en bar i centrala Södertälje och umgicks. Då bestämde två av männen att råna 30-åringen och lurade honom till Linanäs.

30-åringen trodde dock att han skulle få skjuts till en annan adress, men väl i bilen påstod männen att de först skulle träffa en person för att hämta alkohol.

Men istället kördes han till en plats där han misshandlades brutalt.

Väl framme Vid Linanäs Marina blev 30-åringen misshandlad, rånad och lämnades medvetslös på platsen utan skor i minusgrader.

Gärningsmännen lyckades få med sig mobil, skor och kontanter och därefter återvänder de till baren där de tidigare druckit öl ihop.

De dömda männen sitter med 30-åringen innan han kidnappas, rånas och misshandlas. Foto: Polisens förundersökning.

Efter händelsen ska minst en av männen uppmärksammats med trasiga knogar och enligt vittnesuppgifter ska männen dagen efter ha varit ”glada men lite skrytiga” och sagt bland annat att ”han förtjänade stryk”.

30-åringen misshandlades så svårt att han sex dagar efter händelsen omkom till följd av sina skador.

Totalt åtalades tre män för rån och vållande till annans död efter händelsen. Två av männen dömds till fängelse, men den tredje friades.

Hovrätten fastställer nu straffet mot en 29-åring till två års fängelse för rån och vållande till annans död och en 30-åring man döms till ett år och tre månaders fängelse för medhjälp till rån.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 8 augusti 2022 18:32
Senast uppdaterad: 8 augusti 2022 18:32

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors