Företag i fokus:

Samir Mehinovic skapar en plats för ungdomar – ”Brinner för att lära ut”

2022_01_samir

Samir Mehinovic, huvudtränaren i Telge kick & thai. Foto: Suaod Tawkatli.

IF Telge kick & Thai är en etablerad klubb i Södertälje och har sedan starten varit en plats för ungdomar och vuxna som vill ta till sig an sporten.

Tränaren i klubben Samir Mehinovic berättar om den starka gemenskapen som genomsyrar klubben. En gemenskap som värderas högt för klubbens fortlevnad.

– Tanken är att det ska vara roligt att träna med oss i klubben, man ska inte gå ut från en träningssession och känna sig utanför. Därför är viktigt för oss att alla ska känna sig välkomnade, samt att man är villig att komma tillbaka och inte vara rädd, säger Samir Mehinovic till Telgenytt.

Foto: Suaod Tawkatli.

– Syftet med att träna ungdomarna är inte att de ska slåss utanför ringen. Om det skulle ske är de inte välkomna hos oss längre, säger han.

“Träningsnördar” är terminologin som används för att beskriva varför klubben startades för 15 år sedan. Samir ville använda träningen och erfarenheten inom sporten till något andra ska kunna ta till sig av.

Det var enligt honom en av de anledningarna till att han bestämde sig för att axla rollen som klubbens huvudtränare 2012.

Foto: Suaod Tawkatli.

Att unga fortätter att söka sig till klubben driver den engagerade tränaren Samir att lära ut sina kunskapar till nya generationer.

– Anledningen till att jag fortfarande tränar är först och främst för att jag tycker det är roligt. Utöver det är det också ungarna i klubben som gör att jag fortfarande brinner för att lära ut. Dessutom är det tävlingsverksamheten, jag älskar när eleverna i klubben tävlar. Jag känner mig som stolt över hur långt de har kommit i sin utveckling, säger Mehinovic.

Målet för Klubben är att vinna SM- guld i kick- och thaiboxning när det gäller det sportsliga aspekten. När det gäller klubbens ambitioner om att expandera verksamheten är Samir mindre intresserad.

– Vi som klubb vill vinna SM-guld i både kick och thai, vi är också på god väg att dessa ambitioner ska uppnås av våra fighters. När det gäller att expandera klubben, så är det inte något jag har i åtanken, det ekonomiska aspekten är jag inte intresserad av. Jag vill att alla som kommer hit ska kunna delta, därav den låga medlemsavgiften, avslutar Samir.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 22 mars 2022 00:00
Senast uppdaterad: 22 mars 2022 00:00

Milla Sjöstrand rankad som en av Sveriges största talanger

Milla, Foto Michiel Pompert

Milla Sjöstrand
Foto: Michiel Pompert

Milla Sjöstrand, 16, från Södertälje, har klättrat på Aftonbladets årliga ranking av Sveriges största talanger.

Aftonbladets Sportbladet har för tredje året i rad listat Sveriges mest lovande talanger inom olika sporter, och bland de topp 20 återfinns Södertäljes egna racingstjärna, Milla Sjöstrand. Milla, som är Sveriges snabbaste kvinnliga gokartförare, har imponerat stort på motorsportscenen och utses till Sveriges största talanger mellan 15 och 20 år. Hon avancerar från plats 20 förra året till plats 18 i år.

(Annonslänk)

Sjöstrand har deltagit i FIA:s satsningar på kvinnliga förare och tar nu sin karriär utomlands. Under 2024 tävlar hon för MP Motorsports kartingteam Kartstore Benelux i det nederländska mästerskapet.

Nu berättar hon för Aftonbladet om bytet till banracing och målsättningen att köra F1 i framtiden.

– Min målsättning är att utveckla min körning i en internationell miljö med ett bra team. Det är för mig ett nytt team, nytt chassi, ny motortyp, nya däck och nya banor, men jag vill göra bra resultat under säsongen även om det är mycket att lära mig så här i början, säger hon till tidningen.

Hon har dessutom även inlett ett samarbete med Minardi Management, vilket ger henne goda utvecklingsmöjligheter inom formelbilsracing på flera nivåer, inklusive F4, F1 Academy, Formula Regional, F3 och F2.

Milla Sjöstrand under F4-test i Italien i höstas.
Foto: FIA

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 17 maj 2024 17:15
Senast uppdaterad: 17 maj 2024 17:16

Kortköpsproblem hos flera matbutiker

Kort-Babs-terminal-PEXELS

Foto: Pexels

Flera av Axfoods butiker, inklusive Hemköp och Willys, har just nu problem med kortköp. Teknikstrulet påverkar även Snabbgross.

Axfoods dagligvarubutiker, såsom Hemköp och Willys, har drabbats av problem med kortköp. Enligt uppgifter till Telgenytt har även Snabbgross i Södertälje, som också tillhör Axfood, påverkats av tekniska störningar.

Enligt Johanna Eurén, presskontakt på Willys som Aftonbladet varit i kontakt med, handlar det om problem med blipp-funktionen i kortterminalerna. Störningen är tillfällig och påverkar troligtvis butiker i hela landet.

Problemen beror på tekniska problem hos bolagets betaltjänstleverantör.

(Annonslänk)

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 17 maj 2024 13:23
Senast uppdaterad: 17 maj 2024 15:22

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors