Företag i fokus:

Samir Mehinovic skapar en plats för ungdomar – ”Brinner för att lära ut”

2022_01_samir

Samir Mehinovic, huvudtränaren i Telge kick & thai. Foto: Suaod Tawkatli.

IF Telge kick & Thai är en etablerad klubb i Södertälje och har sedan starten varit en plats för ungdomar och vuxna som vill ta till sig an sporten.

Tränaren i klubben Samir Mehinovic berättar om den starka gemenskapen som genomsyrar klubben. En gemenskap som värderas högt för klubbens fortlevnad.

– Tanken är att det ska vara roligt att träna med oss i klubben, man ska inte gå ut från en träningssession och känna sig utanför. Därför är viktigt för oss att alla ska känna sig välkomnade, samt att man är villig att komma tillbaka och inte vara rädd, säger Samir Mehinovic till Telgenytt.

Foto: Suaod Tawkatli.

– Syftet med att träna ungdomarna är inte att de ska slåss utanför ringen. Om det skulle ske är de inte välkomna hos oss längre, säger han.

“Träningsnördar” är terminologin som används för att beskriva varför klubben startades för 15 år sedan. Samir ville använda träningen och erfarenheten inom sporten till något andra ska kunna ta till sig av.

Det var enligt honom en av de anledningarna till att han bestämde sig för att axla rollen som klubbens huvudtränare 2012.

Foto: Suaod Tawkatli.

Att unga fortätter att söka sig till klubben driver den engagerade tränaren Samir att lära ut sina kunskapar till nya generationer.

– Anledningen till att jag fortfarande tränar är först och främst för att jag tycker det är roligt. Utöver det är det också ungarna i klubben som gör att jag fortfarande brinner för att lära ut. Dessutom är det tävlingsverksamheten, jag älskar när eleverna i klubben tävlar. Jag känner mig som stolt över hur långt de har kommit i sin utveckling, säger Mehinovic.

Målet för Klubben är att vinna SM- guld i kick- och thaiboxning när det gäller det sportsliga aspekten. När det gäller klubbens ambitioner om att expandera verksamheten är Samir mindre intresserad.

– Vi som klubb vill vinna SM-guld i både kick och thai, vi är också på god väg att dessa ambitioner ska uppnås av våra fighters. När det gäller att expandera klubben, så är det inte något jag har i åtanken, det ekonomiska aspekten är jag inte intresserad av. Jag vill att alla som kommer hit ska kunna delta, därav den låga medlemsavgiften, avslutar Samir.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 22 mars 2022 00:00
Senast uppdaterad: 22 mars 2022 00:00

SENASTE NYTT: Hyrorna i Södertälje höjs retroaktivt från 1 januari

Sodertalje-bostader

Foto: Alexander Isa

Efter kollapsade förhandlingar mellan Hyresgästföreningen och Fastighetsägarna har en skiljeman beslutat att höja hyrorna i stora delar av Stockholms län, inklusive Södertälje, med 5,9 procent från den 1 januari.

Konflikten mellan Hyresgästföreningen och Fastighetsägarna har lett till att en skiljeman nyligen beslutade om en retroaktiv hyreshöjning på 5,9 procent, gällande från den 1 januari i år. Denna justering omfattar tio kommuner i länet, däribland Danderyd, Huddinge, och Södertälje, samt en liknande höjning på Gotland där hyrorna ökar med 5,7 procent.

(Annonslänk)

– Nivån är dock betydligt högre än den som Hyresgästföreningen kunde acceptera. Det visar att den nya skiljemannalagstiftningen har minskat  Hyresgästföreningens möjligheter att styra hyresutvecklingen efter eget godtycke. Det är positivt för hyresrättens framtid, säger Nathalie Brard, förhandlingschef Fastighetsägarna Stockholm.

Förhandlingarna inleddes i september 2023, då Fastighetsägarna yrkade på en hyreshöjning på 12 procent, vilket de menar nödvändigt för att hantera de ökade driftskostnaderna och säkerställa hållbar fastighetsförvaltning. Efter tre månaders resultatlösa förhandlingar och med stöd av ny lagstiftning, anlitades Johan Rosén som skiljeman genom Hyresnämnden.

– Vi har gjort allt som krävs för att skynda på processen så mycket som möjligt, säger Nathalie Brard.

Rosén, som hade sex veckor på sig att leverera en rekommendation, bekräftade den nya hyressättningen som också inkluderar tidigare beslut om en höjning i Stockholm stad med 5,8 procent från den 1 april. Med dessa beslut avslutas en lång period av osäkerhet för hyresgäster i de berörda områdena.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 17 april 2024 14:00
Senast uppdaterad: 17 april 2024 13:17

Strejk hotar skolkök – Föräldrar uppmanas förbereda matsäck

Barn-skola-1-mat-Pexels-1

Foto: Pexels

På grund av låsta löne- och arbetsvillkorsförhandlingar riskerar flera arbetsplatser i Södertälje, inklusive skolkök, att drabbas av strejk från och med imorgon. Kommunen uppmanar nu vårdnadshavare att förbereda matsäckar till sina barn.

I ljuset av ett strejkvarsel som omfattar flera yrkesgrupper inom utbildningskontorets köksenheter, har Södertälje kommun gått ut med en uppmaning till föräldrar att lämna lunch-matsäckar till sina barn.

Bland de drabbade enheterna återfinns Förskolan Bofinken, Ljungbacken, Mölnboskogen, Viksberg, samt Igelsta grundskola, Mölnboskolan och Vikbergskolan. Denna åtgärd är nödvändig då strejken, som är planerad att börja den 18 april klockan 07:00, kommer att påverka vanlig matdistribution.

(Annonslänk)

Förhandlingar mellan Sveriges kommuner och regioner (SKR), Sobona och fackförbundet Kommunal har inte resulterat i ett nytt kollektivavtal, vilket har lett till varsel om strejk. Om strejken blir av kommer Södertälje kommun att erbjuda enklare matalternativ, som frukt, blåbärssoppa och smörgåsklämmor, men det råder osäkerhet om strejkens längd och fortsatta påverkan.

Kommunen har informerat vårdnadshavarna om att alla barn behöver medföra en egen lunch-matsäck på torsdag och fredag. Vattenflaskor, bestick eller engångsbestick bör också inkluderas. Ytterligare information kommer att ges beroende på hur situationen utvecklas och om strejken fortsätter in i nästa vecka.

Läs även: – Strejkhot över Södertälje – Konflikt med arbetsgivarna

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 17 april 2024 11:32
Senast uppdaterad: 17 april 2024 11:39

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors