Samir Mehinovic skapar en plats för ungdomar – ”Brinner för att lära ut”

2022_01_samir

Samir Mehinovic, huvudtränaren i Telge kick & thai. Foto: Suaod Tawkatli.

IF Telge kick & Thai är en etablerad klubb i Södertälje och har sedan starten varit en plats för ungdomar och vuxna som vill ta till sig an sporten.

Tränaren i klubben Samir Mehinovic berättar om den starka gemenskapen som genomsyrar klubben. En gemenskap som värderas högt för klubbens fortlevnad.

– Tanken är att det ska vara roligt att träna med oss i klubben, man ska inte gå ut från en träningssession och känna sig utanför. Därför är viktigt för oss att alla ska känna sig välkomnade, samt att man är villig att komma tillbaka och inte vara rädd, säger Samir Mehinovic till Telgenytt.

Foto: Suaod Tawkatli.

– Syftet med att träna ungdomarna är inte att de ska slåss utanför ringen. Om det skulle ske är de inte välkomna hos oss längre, säger han.

“Träningsnördar” är terminologin som används för att beskriva varför klubben startades för 15 år sedan. Samir ville använda träningen och erfarenheten inom sporten till något andra ska kunna ta till sig av.

Det var enligt honom en av de anledningarna till att han bestämde sig för att axla rollen som klubbens huvudtränare 2012.

Foto: Suaod Tawkatli.

Att unga fortätter att söka sig till klubben driver den engagerade tränaren Samir att lära ut sina kunskapar till nya generationer.

– Anledningen till att jag fortfarande tränar är först och främst för att jag tycker det är roligt. Utöver det är det också ungarna i klubben som gör att jag fortfarande brinner för att lära ut. Dessutom är det tävlingsverksamheten, jag älskar när eleverna i klubben tävlar. Jag känner mig som stolt över hur långt de har kommit i sin utveckling, säger Mehinovic.

Målet för Klubben är att vinna SM- guld i kick- och thaiboxning när det gäller det sportsliga aspekten. När det gäller klubbens ambitioner om att expandera verksamheten är Samir mindre intresserad.

– Vi som klubb vill vinna SM-guld i både kick och thai, vi är också på god väg att dessa ambitioner ska uppnås av våra fighters. När det gäller att expandera klubben, så är det inte något jag har i åtanken, det ekonomiska aspekten är jag inte intresserad av. Jag vill att alla som kommer hit ska kunna delta, därav den låga medlemsavgiften, avslutar Samir.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 22 mars 2022 00:00
Senast uppdaterad: 22 mars 2022 00:00

Kustbevakningen inleder kontroller mot vattenskotrar

kust

Foto: Kustbevakningen.

Från och med den 1 maj 2022 är det krav på att genomgå en utbildning och ha ett godkänt förarbevis för att köra vattenskoter.

Nu genomför Kustbevakningen en kontrollvecka riktat mot vattenskotertrafiken för att öka sjösäkerheten och se till att förare har ett giltigt förarbevis.

– Vi tycker att det är positivt med ett förarbevis eftersom både kunskapen och kompetensen hos vattenskoterförare nu kommer att öka. Dessutom kan ett förarbevis återkallas vid felaktig körning, berättade Jonathan Stillman, handläggare på Transportstyrelsen vid ett tidigare tillfälle.

Senaste åren har användningen av vattenskotrar exploderat på marknaden, men samtidigt har det rapporterats att det körs hänsynslöst på sjön runt om i länet.

I och med de nya reglerna måste den som köra vattenskoter genomgå en utbildning och ha ett godkänt förarbevis. Reglerna infördes från och med den 1 maj 2022, utan förarbevis riskerar föraren att straffas med dryga böter.

Under måndagen införde Kustbevakningen en kontrollvecka med syfte om att kontrollera att förare rättar sig efter de nya reglerna. Och även minska störande körning och öka sjösäkerheten samt öka gott sjömanskap.

De riktade kontrollerna mot vattenskotertrafiken genomförs i hela landet under vecka 26, mellan 27 juni och 3 juli.

Läs även: Nu införs nya reglerna – Förarbevis krävs för att köra vattenskoter

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 28 juni 2022 05:35
Senast uppdaterad: 27 juni 2022 21:58

Brand i industrilokal – flera stationer på plats

2022_05_Brandkar

Arkivbild.

Brand utbröt på i en industrilokal i Nykvarn vid 21-tiden på måndagskvällen.

Räddningstjänsten är på plats med sju enheter från tre olika stationer.

-Vi är på plats i Bruksgatan i Nykvarn från tre stationer med 7 enheter, säger Max Ekberg, vakthavande befäl hos räddningstjänsten till Telgenytt. 

Enligt uppgifter kom larmet från en industrilokal som hade öppna lågor dit räddningstjänsten snabbt ryckt ut till.

-Just nu pågår ett släckningsarbetet med flera enheter och kollar hur vi går till väga, säger Ekberg.

Finns det några skadade i samband med branden?

-Nej, inga rapporter just nu, vi har full styrka på plats för att släcka branden, avslutar Max Ekberg.

Uppdatering 22:00

Vid 21:30 meddelar räddningstjänsten att branden branden är släckt och att de arbetar på platsen för att ventilera lokalen. Arbetet beräknas vara ett par timmar till.

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 27 juni 2022 19:46
Senast uppdaterad: 27 juni 2022 20:20

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors