Företag i fokus:

Samir Mehinovic skapar en plats för ungdomar – ”Brinner för att lära ut”

2022_01_samir

Samir Mehinovic, huvudtränaren i Telge kick & thai. Foto: Suaod Tawkatli.

IF Telge kick & Thai är en etablerad klubb i Södertälje och har sedan starten varit en plats för ungdomar och vuxna som vill ta till sig an sporten.

Tränaren i klubben Samir Mehinovic berättar om den starka gemenskapen som genomsyrar klubben. En gemenskap som värderas högt för klubbens fortlevnad.

– Tanken är att det ska vara roligt att träna med oss i klubben, man ska inte gå ut från en träningssession och känna sig utanför. Därför är viktigt för oss att alla ska känna sig välkomnade, samt att man är villig att komma tillbaka och inte vara rädd, säger Samir Mehinovic till Telgenytt.

Foto: Suaod Tawkatli.

– Syftet med att träna ungdomarna är inte att de ska slåss utanför ringen. Om det skulle ske är de inte välkomna hos oss längre, säger han.

“Träningsnördar” är terminologin som används för att beskriva varför klubben startades för 15 år sedan. Samir ville använda träningen och erfarenheten inom sporten till något andra ska kunna ta till sig av.

Det var enligt honom en av de anledningarna till att han bestämde sig för att axla rollen som klubbens huvudtränare 2012.

Foto: Suaod Tawkatli.

Att unga fortätter att söka sig till klubben driver den engagerade tränaren Samir att lära ut sina kunskapar till nya generationer.

– Anledningen till att jag fortfarande tränar är först och främst för att jag tycker det är roligt. Utöver det är det också ungarna i klubben som gör att jag fortfarande brinner för att lära ut. Dessutom är det tävlingsverksamheten, jag älskar när eleverna i klubben tävlar. Jag känner mig som stolt över hur långt de har kommit i sin utveckling, säger Mehinovic.

Målet för Klubben är att vinna SM- guld i kick- och thaiboxning när det gäller det sportsliga aspekten. När det gäller klubbens ambitioner om att expandera verksamheten är Samir mindre intresserad.

– Vi som klubb vill vinna SM-guld i både kick och thai, vi är också på god väg att dessa ambitioner ska uppnås av våra fighters. När det gäller att expandera klubben, så är det inte något jag har i åtanken, det ekonomiska aspekten är jag inte intresserad av. Jag vill att alla som kommer hit ska kunna delta, därav den låga medlemsavgiften, avslutar Samir.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 22 mars 2022 00:00
Senast uppdaterad: 22 mars 2022 00:00

Stor polisinsats efter larm om inbrott

polis

Arkivbild

Vid 18-tiden på kvällen inkom ett larm om inbrott, med oklar adress men med indikationer på att det skett i Ronna/Lina-området. Polisen har bekräftat sin närvaro på plats med flera enheter som svar på larmet.

Enligt uppgifter till Telgenytt är det fortfarande oklart exakt var inbrottet har ägt rum. Polisen är förtegen med detaljer kring insatsen men har bekräftat att man arbetar aktivt i området och att personer förhörs som en del av utredningsarbetet.

– Vi är på plats i Södertälje med anledning av ett misstänkt inbrott. Personer har kontrollerats i området, säger polisens presstalesperson till Telgenytt.

Detaljerna kring händelsen och eventuella gripanden eller beslag är ännu oklara. Polisens arbete fortsätter och mer information väntas bli tillgänglig allteftersom utredningen framskrider.

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 2 mars 2024 20:15
Senast uppdaterad: 2 mars 2024 19:43

Viktiga poäng står på spel för NIF inför slutspurten

image

#29 Markus Jonsson får se ännu en lagkamrat på skadelistan
Foto: RG Foto-Media

Inför kommande omgång ställs NIF mot tabellsjuan Linköping IBK i Furuborghallen. Det är två lag som kämpar för att befästa sin position i tabellen – Linköping vill inte tappa mer mark i jakten om en slutspelsplats och NIF vill inte dras med i nedflyttningsstriden.

NIF som har ett försprång på 4 poäng före Karlstad och Helsingborg behöver få med sig poäng under söndagen då nästa match på spelschemat är mot Karlstad på bortaplan. Senaste mötet mot Linköping slutade i dubbla förluster – matchen slutade 9–3 till Linköping och NIF:s skickliga bolltrollare Valdemar Ahlroth drog av korsbandet. Frånvaron från Ahlroth har definitivt märkts av både spelmässigt och resultatmässigt.

#23 Hampus Ahrén missar resten av säsongen
Foto: RG Foto-Media

Ännu en tråkig nyhet för hemmapubliken som är på plats i Furuborghallen är att de inte kommer att få se mer av Hampus Ahrén på planen denna säsong. Detta efter att Ahrén skadat sig på sin arbetsplats vilket slutade med operation som gör att han blir borta resterande säsong och det är det största avbräcket för NIF (läs mer här) (https://www.nykvarnsif.se/information-kring-hampus-ahrens-franvaro/) .

Skadelistan har enbart ökat för NIF och flertal spelare har stått med på den men har sedan lyckats komma tillbaka till spel igen. Förutom Ahlroth och Ahrén så blev det klart sedan tidigare att Jesper Lindströms säsong också är över.  Det är 3 tunga namn för NIF som inte är med i slutspurten och det kan ha en avgörande betydelse som kan i värsta fall innebära att de går miste om nytt kontrakt.

Foto: Roland Osbeck

Trotts skadorna på stjärnspelarna så öppnar det upp möjligheter för andra spelare att kliva fram. Spelare som Filip Ceder och Kevin Mattsson är två spelare som publiken kan få se mer av under avslutande omgångarna. Ceder som stod för månadens mål under oktober 2023 mot AIK har inte haft lika mycket speltid under säsongen men det kan bli annorlunda inför söndagen. Mattsson går från klarhet till klarhet och bjuder hemmapubliken på kreativa lösningar.

Söndagens motståndare Linköping har under säsongen gjort ett par överträffande prestationer när man bland annat tagit full pott på hemmaplan mot både Storvreta (1: a) och Falun (2: a). Kan NIF störa Linköping och knipa åt sig 3 poäng i kampen om att säkra nytt kontrakt?

Matchen spelas söndagen den 3 mars kl.17.00 i Furuborghallen.
Säkra din biljett nu här:

Matchen går att se via Sportexpressen TV här:

Text:

Henrik Ojeda

Dela via:

Shares
Publicerad: 2 mars 2024 19:35
Senast uppdaterad: 2 mars 2024 19:35

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors