Företag i fokus:

Annons

Telge Fastigheter investerar i nya solcellsanläggningar – ”Vi har ju facit”

2022_03_8836c604cabc7e29_800x800ar

Foto: Telge Fastigheter.

2017 började Telge Fastigheter undersöka taken på sina fastigheter för att bedöma möjligheten att installera solcellsanläggningar.

Ett så kallad potentialstudie genomfördes för fem år sedan och resulterade i att Telge Fastigheter började expandera kraftigt i solcellsanläggningar.

Idag har bolaget installerat flera anläggningar på sina fastigheter som är anpassade för egenanvändning och samtidigt bidrar till en bättre miljö.

Fram till 2023 har Telge Fastigheter fyra ytterligare projekt som är aktuella, därefter fokuserar de utveckla deras befintliga solcellsanläggningar.

Telge Fastigheter expandera kraftigt i solcellsanläggningar.

– Kommande år ska vi gå igenom våra solcellsanläggningar och titta på utbyggnadsmöjlighet. Nu har vi ju facit på hur egenanvändning/överproduktion ser ut. Därtill följer vi utvecklingen om energigemenskaper där det nu kan finns möjlighet i lagstiftningen att dela energi mellan olika byggnader, vilket skulle kunna göra en utbyggnad av en befintlig anläggning lönsam, men detta behöver vi titta mer i detalj på, säger Björn Hagberg i ett pressmeddelande.

Vid nyproduktion bygger Telge alltid solcellsanläggningar på taket, förutsatt att grundkrav på säkerhet och effektivitet uppfylls. Utöver det planera de även att se över de fastigheter som tidigare bedömts vara olämpliga.

– Till exempel har vi inte installerat solceller på våra enplansbyggnader, mestadels förskolor, på grund av spring på taken och skadegörelse. Här finns en stor potential om vi kommer till rätta med säkerheten, säger Hagberg.

Telge Energi: – “Var tredje svensk vill att elen kommer från solel”

Telge Energi satsar på lokalproducerad solkraft – Ska bygga 40 solelparker

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 21 mars 2022 00:00
Senast uppdaterad: 21 mars 2022 00:00

DEBATT: Moderaternas livlina till Socialdemokraterna

Boel Rosen

Foto: Shamash Oyal.

När jag för några månader sedan läste om hur kristdemokrater kände sig lurade över ett samarbete med Socialdemokraterna så skrattade jag lite smått för mig själv.

I allra flesta kommuner kramas KD med L, M, och SD, men inte här i Södertälje. Här lever politiken sitt egna liv sedan många år tillbaka.

I vår stad är det häpnadsväckande hur det luktas i stjärten på Socialdemokraterna och finner märkligt nog guld och gröna skogar. Tog föregivet att Moderaternas nos är betydligt känsligare andras.

Jag har röstat blått sedan Carl Bildt var en gröngöling på 80-talet och jag minns när Marita Lärnestad tackades av och Rosenberg klev på. En yngling som vill mycket inför varje val. Som moderat i Södertälje har jag inte haft höga krav på gruppledaren, men att svika sina väljare genom att ingå samarbete med Socialdemokraterna är under all kritik och ett löftesbrott mot trofasta väljare. Vi moderater vill inte ha ett samarbete med sossar.

Socialdemokraterna i Södertälje har trampat i gyttjan allt för länge och ligger väldigt pyrt till.

Hade jag fått säga mitt så hade jag uppmanat Moderaternas gruppledare att stå rakryggad och ta nya tag inför valet 2026 och låta Socialdemokraterna konfrontera sin stormiga tid som väntar.

En KD-vilde som är anmäld för sexuellt ofredande och nu ryktet om att ännu en högt uppsatt politiker anklagats för olämpligt beteende mot kvinnor. Socialdemokraterna har en rörig och osäker tid framför sig.

Istället kastade Moderaternas gruppledare en glänsande livlina till sina politiska motståndare. Varför.

Ett väldigt smart drag av Socialdemokraterna

Med Moderaternas livlina kan Socialdemokraterna nu damma av sig allt det negativa som förknippas med dem och klippa alla kontaminerade band som hotar makten. Ett väldigt smart drag av Socialdemokraterna och uppenbarligen lika lätt som att stjäla godis från ett barn.

Detta gynnar enbart Socialdemokraterna i sista raden. För Moderaternas del betyder det tappat förtroende. Vad som sades, eller lovades, för att övertala Rosenberg är jag och många andra intresserade av att veta.

Moderaternas gruppledare har på ett väldigt oansvarig sätt lurat tusentals väljare i Södertälje och kan ha gjort sig skyldig till ett löftesbrott. Ingen moderat som jag känner vill se ett samarbete med Socialdemokraterna och förknippas med skandalerna som florerar runt dem.

Jag är väldigt besviken.

Hans

Text:

Detta är en insändare! Åsikterna är skribentens egna

Dela via:

Shares
Publicerad: 29 november 2022 16:00
Senast uppdaterad: 29 november 2022 14:26

Lastbilsolycka vid Gärtuna – Flaket slets av

Olycka brandbild räddninstjänst

Arkivbild

På tisdagsförmiddagen inträffade en olycka på länsväg 225 varpå flera räddningsenheter ryckte.

Enligt de initiala uppgifterna från SOS Alarm rörde det sig om lastbilsolycka som välte mitt på Gärtunavägen.

Strax innan lunchtid, klockan 10:34, inträffade en lastbilsolycka vid Gärtuna i Södertälje. Enligt polisens uppgifter körde lastbilen in i mittenräcket och även träffat en bro där flaket slets av.

Lastbilen, som var lastad med grus, välte och blockerade vägen och i samband med räddningsarbetet uppstod det långa trafikköer tills bärgaren kunde flytta på lastbilen från platsen.

Ingen person ska ha kommit till skada, men polisen kommer att utreda olyckan på tisdagsförmiddagen som allmänfarlig vårdslöshet.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 29 november 2022 13:50
Senast uppdaterad: 29 november 2022 13:50

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

(Detta är ett betalt annonssamarbete)