Företag i fokus:

Livsfarlig lekplats för barn – Telge Bostäder silvertejpar över sylvassa spikar

2022_03_E99EEE55-F624-4D18-8BBE-45C09007237D

Småbarnsföräldern Elisabeth. Foto: Alex Ataseven.

En sliten lekplats där barn springer upp för ett fort med ett sort hål i mitten, elkablar som hänger löst och 10 meter bort gapar ett hål i marken.

Barnens lekplats på Stengodsstigen i Lina Hage är allt annat än tryggt för småbarnsföräldrar i området.

– Det är mycket som behöver åtgärdas här. Ta barnens dagis som ett exempel där grinden har varit trasig hur länge som helst. Barn kan lätt springa iväg, det här är inte ok, säger Elisabeth till Telgenytt.

I början på veckan upptäckte en mamma att flera plankor saknades på fortet där barnen leker. Ett stort hål gapade rak ner som barnen riskerar att falla ner i.

Kvar efter de försvunna plankorna blev ett 20-30-tal sylvassa spikar som pekade rakt ut.

– Jag ringde och berättade för Telge Bostäder att de måste komma och åtgärda problemet akut innan något barn skadar sig allvarligt. Hur de ”löste” problemet är ett stort skämt, säger en orolig mamma till Telgenytt.

– Telge Bostäder silvertejpade över spikarna, är Telge bostäder allvarliga?, säger hon.

Det är inte första gången oroliga föräldrar slagit larm om den livsfarliga lekplatsen, men åtgärderna från det kommunala bolaget Telge Bostäder har varit fattiga.

När Telgenytt besöker lekplatsen springer flera barn och leker med varandra, ovetandes om vilka faror som lurar.

En 8-årig pojke bestämde sig för att ta saken i egna händer. Han bad de andra barnen att gå ner från fortet samtidigt som han spärrar av platsen med egen inhämtad tejp.

– De springer upp för trappan för att åka rutschkana och då kan någon ramla i. Jag vill inte se någon skada sig, säger han till Telgenytt.

Nu kräver föräldrar i området att lekplatsen åtgärdas omedelbart för att skapa en tryggare plats för barnen.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 20 mars 2022 00:00
Senast uppdaterad: 20 mars 2022 00:00

Stor polisinsats efter larm om inbrott

polis

Arkivbild

Vid 18-tiden på kvällen inkom ett larm om inbrott, med oklar adress men med indikationer på att det skett i Ronna/Lina-området. Polisen har bekräftat sin närvaro på plats med flera enheter som svar på larmet.

Enligt uppgifter till Telgenytt är det fortfarande oklart exakt var inbrottet har ägt rum. Polisen är förtegen med detaljer kring insatsen men har bekräftat att man arbetar aktivt i området och att personer förhörs som en del av utredningsarbetet.

– Vi är på plats i Södertälje med anledning av ett misstänkt inbrott. Personer har kontrollerats i området, säger polisens presstalesperson till Telgenytt.

Detaljerna kring händelsen och eventuella gripanden eller beslag är ännu oklara. Polisens arbete fortsätter och mer information väntas bli tillgänglig allteftersom utredningen framskrider.

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 2 mars 2024 20:15
Senast uppdaterad: 2 mars 2024 19:43

Viktiga poäng står på spel för NIF inför slutspurten

image

#29 Markus Jonsson får se ännu en lagkamrat på skadelistan
Foto: RG Foto-Media

Inför kommande omgång ställs NIF mot tabellsjuan Linköping IBK i Furuborghallen. Det är två lag som kämpar för att befästa sin position i tabellen – Linköping vill inte tappa mer mark i jakten om en slutspelsplats och NIF vill inte dras med i nedflyttningsstriden.

NIF som har ett försprång på 4 poäng före Karlstad och Helsingborg behöver få med sig poäng under söndagen då nästa match på spelschemat är mot Karlstad på bortaplan. Senaste mötet mot Linköping slutade i dubbla förluster – matchen slutade 9–3 till Linköping och NIF:s skickliga bolltrollare Valdemar Ahlroth drog av korsbandet. Frånvaron från Ahlroth har definitivt märkts av både spelmässigt och resultatmässigt.

#23 Hampus Ahrén missar resten av säsongen
Foto: RG Foto-Media

Ännu en tråkig nyhet för hemmapubliken som är på plats i Furuborghallen är att de inte kommer att få se mer av Hampus Ahrén på planen denna säsong. Detta efter att Ahrén skadat sig på sin arbetsplats vilket slutade med operation som gör att han blir borta resterande säsong och det är det största avbräcket för NIF (läs mer här) (https://www.nykvarnsif.se/information-kring-hampus-ahrens-franvaro/) .

Skadelistan har enbart ökat för NIF och flertal spelare har stått med på den men har sedan lyckats komma tillbaka till spel igen. Förutom Ahlroth och Ahrén så blev det klart sedan tidigare att Jesper Lindströms säsong också är över.  Det är 3 tunga namn för NIF som inte är med i slutspurten och det kan ha en avgörande betydelse som kan i värsta fall innebära att de går miste om nytt kontrakt.

Foto: Roland Osbeck

Trotts skadorna på stjärnspelarna så öppnar det upp möjligheter för andra spelare att kliva fram. Spelare som Filip Ceder och Kevin Mattsson är två spelare som publiken kan få se mer av under avslutande omgångarna. Ceder som stod för månadens mål under oktober 2023 mot AIK har inte haft lika mycket speltid under säsongen men det kan bli annorlunda inför söndagen. Mattsson går från klarhet till klarhet och bjuder hemmapubliken på kreativa lösningar.

Söndagens motståndare Linköping har under säsongen gjort ett par överträffande prestationer när man bland annat tagit full pott på hemmaplan mot både Storvreta (1: a) och Falun (2: a). Kan NIF störa Linköping och knipa åt sig 3 poäng i kampen om att säkra nytt kontrakt?

Matchen spelas söndagen den 3 mars kl.17.00 i Furuborghallen.
Säkra din biljett nu här:

Matchen går att se via Sportexpressen TV här:

Text:

Henrik Ojeda

Dela via:

Shares
Publicerad: 2 mars 2024 19:35
Senast uppdaterad: 2 mars 2024 19:35

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors