Företag i fokus:

Annons

Annons

Söker du lägenhet?

Livsfarlig lekplats för barn – Telge Bostäder silvertejpar över sylvassa spikar

2022_03_E99EEE55-F624-4D18-8BBE-45C09007237D

Småbarnsföräldern Elisabeth. Foto: Alex Ataseven.

En sliten lekplats där barn springer upp för ett fort med ett sort hål i mitten, elkablar som hänger löst och 10 meter bort gapar ett hål i marken.

Barnens lekplats på Stengodsstigen i Lina Hage är allt annat än tryggt för småbarnsföräldrar i området.

– Det är mycket som behöver åtgärdas här. Ta barnens dagis som ett exempel där grinden har varit trasig hur länge som helst. Barn kan lätt springa iväg, det här är inte ok, säger Elisabeth till Telgenytt.

I början på veckan upptäckte en mamma att flera plankor saknades på fortet där barnen leker. Ett stort hål gapade rak ner som barnen riskerar att falla ner i.

Kvar efter de försvunna plankorna blev ett 20-30-tal sylvassa spikar som pekade rakt ut.

– Jag ringde och berättade för Telge Bostäder att de måste komma och åtgärda problemet akut innan något barn skadar sig allvarligt. Hur de ”löste” problemet är ett stort skämt, säger en orolig mamma till Telgenytt.

– Telge Bostäder silvertejpade över spikarna, är Telge bostäder allvarliga?, säger hon.

Det är inte första gången oroliga föräldrar slagit larm om den livsfarliga lekplatsen, men åtgärderna från det kommunala bolaget Telge Bostäder har varit fattiga.

När Telgenytt besöker lekplatsen springer flera barn och leker med varandra, ovetandes om vilka faror som lurar.

En 8-årig pojke bestämde sig för att ta saken i egna händer. Han bad de andra barnen att gå ner från fortet samtidigt som han spärrar av platsen med egen inhämtad tejp.

– De springer upp för trappan för att åka rutschkana och då kan någon ramla i. Jag vill inte se någon skada sig, säger han till Telgenytt.

Nu kräver föräldrar i området att lekplatsen åtgärdas omedelbart för att skapa en tryggare plats för barnen.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 20 mars 2022 00:00
Senast uppdaterad: 20 mars 2022 00:00

Länsstyrelsen upphäver beslut om strandskydd i Nykvarn

Nykvarns kommun

Arkivbild

Bygg- och miljönämnden i Nykvarns kommun beslutade i fjol att bevilja en fastighet strandskyddsdispens. Ärendet prövades av Länsstyrelsen som nu upphäver kommunens beslut i strandskyddsärendet.

Den 8 september 2022 medgav nämnden strandskyddsdispens på fastigheten Tingsstaden 1:4 i Nykvarn där en solcellsanläggning är tänkt att uppföras. Nykvarns kommun har bland annat angett att ett uppförande av solcellsanläggningen, som ska placeras i ett område som idag används som betesmark, inte innebär att syftet med strandskyddet motverkas.

Anläggningen beräknades att uppta ett område om cirka 3 700 kvadratmeter väntas generera cirka 485 000 kWh per år och anses vara ett angeläget allmänt intresse.

Länsstyrelsen som valde att pröva nämndens beslut, gör dock en annan bedömning än Nykvarns kommun.

”I detta fall, när anläggningen förväntas generera cirka 485 000 kWh per år, är det dock enligt Länsstyrelsens mening tveksamt att anläggningen kan anses generera sådana långsiktiga fördelar för samhället som krävs för att åtgärden ska kunna ses som ett angeläget allmänt intresse.”, skriver Länsstyrelsen som en av orsakerna till att upphäva beslutet för fastigheten Tingsstaden 1:4 i Nykvarn.

(Annonslänk)

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 28 januari 2023 05:00
Senast uppdaterad: 28 januari 2023 09:03

Noor från Södertälje fick en golden buzzer i Talang

Talang

Noor Al Jabiri från Södertälje. Pressbild: Talang / TV4.

18-åriga Noor Al Jabiri från Södertälje hyllades under kvällens Talang på TV4 med stående ovationer. Hennes sång rörde skådespelerskan Helena Bergström till tårar som valde att tryckte på golden buzzer och skickade Södertäljebon direkt till finalen.

Noor Al Jabiri, som valde att sjunga en tolkning av Katy Perrys ”The one that got away”, berättade om hennes kamp mot psykisk ohälsa. Om hennes erfarenheter med depressioner och bulimi och hoppas att hennes sång ska få fler att söka hjälp.

– Jag har haft problem med depressioner i flera år. Det är en pågående kamp, men man ska våga ta hjälp, säger Noor Al Jabiri till Talang.

När Södertäljebon tog ton var det få som inte berördes av hennes fantastiska röst.

Publiken och juryn var oerhört imponerade av Al Jabiris starka röst och skådespelerskan, Helena Bergström, blev till och med tårögd.

– Jag är otroligt berörd. Jag tycker du är otroligt viktig. Du är en briljant sångerska, du står för något så galet viktigt, säger Bergström och tackade henne för att hon tagit sig till Talang. 

Därefter tryckte hon på golden buzzer och skickade Södertäljebon direkt till finalen i den trettonde säsongen av svenska Talang.

Text:

Paula Kass Elias

Dela via:

Shares
Publicerad: 27 januari 2023 22:40
Senast uppdaterad: 27 januari 2023 22:51

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

(Detta är ett betalt annonssamarbete)