Företag i fokus:

Annons

Sodertalje_kommun_naringslivs

Livsfarlig lekplats för barn – Telge Bostäder silvertejpar över sylvassa spikar

2022_03_E99EEE55-F624-4D18-8BBE-45C09007237D

Småbarnsföräldern Elisabeth. Foto: Alex Ataseven.

En sliten lekplats där barn springer upp för ett fort med ett sort hål i mitten, elkablar som hänger löst och 10 meter bort gapar ett hål i marken.

Barnens lekplats på Stengodsstigen i Lina Hage är allt annat än tryggt för småbarnsföräldrar i området.

– Det är mycket som behöver åtgärdas här. Ta barnens dagis som ett exempel där grinden har varit trasig hur länge som helst. Barn kan lätt springa iväg, det här är inte ok, säger Elisabeth till Telgenytt.

I början på veckan upptäckte en mamma att flera plankor saknades på fortet där barnen leker. Ett stort hål gapade rak ner som barnen riskerar att falla ner i.

Kvar efter de försvunna plankorna blev ett 20-30-tal sylvassa spikar som pekade rakt ut.

– Jag ringde och berättade för Telge Bostäder att de måste komma och åtgärda problemet akut innan något barn skadar sig allvarligt. Hur de ”löste” problemet är ett stort skämt, säger en orolig mamma till Telgenytt.

– Telge Bostäder silvertejpade över spikarna, är Telge bostäder allvarliga?, säger hon.

Det är inte första gången oroliga föräldrar slagit larm om den livsfarliga lekplatsen, men åtgärderna från det kommunala bolaget Telge Bostäder har varit fattiga.

När Telgenytt besöker lekplatsen springer flera barn och leker med varandra, ovetandes om vilka faror som lurar.

En 8-årig pojke bestämde sig för att ta saken i egna händer. Han bad de andra barnen att gå ner från fortet samtidigt som han spärrar av platsen med egen inhämtad tejp.

– De springer upp för trappan för att åka rutschkana och då kan någon ramla i. Jag vill inte se någon skada sig, säger han till Telgenytt.

Nu kräver föräldrar i området att lekplatsen åtgärdas omedelbart för att skapa en tryggare plats för barnen.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 20 mars 2022 00:00
Senast uppdaterad: 20 mars 2022 00:00

Larm om brand i Fornhöjden – ”Något som smällt där”

2022_05_Brandkar

Arkivbild

Vid 19:30-tiden på söndagskvällen larmades räddningstjänsten och polisen till Fornhöjden med anledning av en brand i ett trapphus.

Flera enheter ryckte ut till Fornhöjdsvägen där händelsen inträffade för att kontrollera det inkomna larmet.

Enligt de initiala uppgifterna från SOS Alarm rörde det sig om brand i ett flerfamiljshus, men när räddningstjänsten ankom visade det sig att något hade smällt av i trapphuset.

– Vi larmades vid 19-tiden om en brand, men i själva verket var det en explosion, det ska vara något som smällt där, säger räddningstjänsten till Telgenytt.

Platsen kunde snabbt kontrolleras och kort därefter kunde polisen konstatera att det rörde sig om att någon smällt fyrverkerier på platsen.

Enligt räddningstjänstens uppgifter kom ingen person till skadad, även byggnaden klarade sig utan större skador i samband med kvällen incident.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 2 oktober 2022 19:46
Senast uppdaterad: 2 oktober 2022 19:46

Stort polispådrag i Södertälje – ”Kan inte fortsätta såhär”

28E11822-2C2F-4315-B991-CF9F7E439B10

Foto: Alex Atasven.


Just nu pågår stora polisinsatser i Södertälje på flera platser.

Enligt uppgifter till Telgneytt kontrolleras flera fordon bland annat i Saltskog där polisen befinner sig på flera platser.

På grund av de senaste dödsskjutningarna och det det eskalerade våldet har Södertälje få nationell förstärkning. Det innebär förstärkning med utrednings- och polisiära resurser från hela Stockholmsregionen och NOA, polisens nationella operativa avdelning.

I samband med gårdagens dödskjutning där en 40-åring man sköts till döds berättade polisens presstalesperson om ökade insatser.

– Vi ska få ett stopp på det här nu, det kan inte fortsätta såhär. Vi lägger ner ett väldigt stort jobb på att återskapa tryggheten i Södertälje och i Ronna, berättade polisens presstalesperson Carina Skagerling till Telgenytt 

Enligt uppgifter till Telgnytt sker en stor polisiär insats bland annat i Saltskog där en ung man utsattes för mordförsök. 

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 2 oktober 2022 18:06
Senast uppdaterad: 2 oktober 2022 18:06

Annons

www.seymisweden.se

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors