🕝 1 minuter
Kommunen säger nej till elsparkcyklar - "Riskerar att ersätta andra resealternativ"
Publicerad 18 mars 2022 01:00
Uppdaterad 18 mars 2022 01:00

Foto: Creative Commons.

Södertälje kommun beslutar att neka etablering av elsparkcyklar i staden. Det framgår efter ett beslut som fattats av Tekniska nämnden.

Kommunen menar att det främst beror på svårigheter att reglera tjänsterna och elsparkcykelresor riskerar att ersätta redan hållbara resalternativ.

I augusti förra året sa Södertälje kommun nej till ett norskt företag som ville etablera elsparkscyklar i staden. En av anledningarna var att kommunen ansåg att det inte finns någon plats att ställa elsparkcyklarna.

Efter att det uppmärksammades stort, på bland annat social medier, meddelade kommunen att göra en utredning för att se vad som krävdes för att möjliggöra detta, men nu säger kommen nej av andra anledningar.

Södertälje kommun säger nej till förlaget på grund av politikerna ser svårigheter med att reglera tjänsterna. Nämnden menar även att elsparkcykelresor riskerar att ersätta andra hållbara resalternativ såsom kollektivtrafik och gång snarare än bil.

Slutsatserna av utredningen var att nackdelarna och riskerna med delade elsparkcykeltjänster bedöms vara större än fördelarna och möjligheterna.” skriver nämnden i beslutet.

Samtidigt meddelar tekniska nämnden att förutsättningarna kan komma att ändras på sikt då det ständigt sker en utveckling i området.

Dela artikeln