🕝 1 minuter
Vapenupptäckt efter trafikolycka - Två gripna misstänkta för grovt vapenbrott
Publicerad 16 mars 2022 01:00
Uppdaterad 16 mars 2022 01:00

Vid 15-tiden under söndagen kraschade ett fordon in i sidan på stillastående buss som väntade på grönt ljus i en korsning.

I personbilen färdades fyra män varav två av dessa sitter nu i polisens förvar och misstänks för grovt vapenbrott.

Som Telgenytt tidigare rapporterat inträffade en olycka på Nyköpingsvägen/Genetaleden vid McDonalds i Saltskog där ett fordon kolliderade med en buss. I en skarp högerkurva tappade föraren kontrollen över fordonet och körde rakt in i sidan på en buss.

Flera bussresenärer blev vittne när de fyra männen snabbt klev ur bilen och sprang från platsen.

Flera polispatruller ryckte ut till platsen och tog upp jakten, med bland annat hund, och upptäckte vapen som knyts till männen i personbilen.

Efter en intensiv jakt lyckades polisen gripa två personer som nu misstänkts för grovt vapenbrott. Det bekräftar polisen för Telgenytt under tisdagen.

– Från den här olyckan så är två personer frihetsberövade och misstanken gäller grovt vapenbrott, säger Towe Hägg på polisen till Telgenytt.

I nuläget är det oklart var polisens vapenupptäckt gjordes. Om det var i bilen eller på en annan plats kan polisen inte bekräfta.

– Just nu är det en pågående undersökning och polisen kommer att fortsätta med fler utredningsåtgärder, säger polisens presstalesperson Towe Hägg.

Dela artikeln