Debatt
🕝 1 minuter
"INSÄNDARE: Miljonbidragen till Grafikens hus är vansinne!"
Publicerad 16 mars 2022 01:00
Uppdaterad 1 maj 2024 15:22
Detta är en insändare. Åsikterna i artikeln är skribentens egna.

Projektet har kostat Södertälje kommun 70 miljoner mer än beräknat.

Jag välkomnar LT:s redovisning den 3 mars av hur Grafikens hus använt sina bidragspengar från kommunen.

Därtill finns en sammanfattning av alla politiska turer kring det icke-politiskt baserade beslutet att välkomna Grafikens hus till Södertälje och den kritik som förekommit.

Det påpekas korrekt att Liberalerna och Moderaterna motsatt sig den för skattepengar finansierade etableringen av Grafikens hus. Vad jag saknar i LT:s redovisning är ett konstaterande att även Sverigedemokraterna ända från början intagit en kritiskt avvisande hållning. 

”20 miljoner kronor i bidrag varav det mesta från skattebetalarnas plånböcker”

Senast skedde detta i form av en skriftlig reservation i samband med kultur- och fritidsnämndens sammanträde den 27 januari. SD har inställningen att Grafikens hus givetvis får slå upp sina bopålar var som helst inklusive i vår egen kommun men då stå på egna ben utan kommunala bidrag.

LT konstaterar dock att företaget sedan 2015 mottagit över 20 miljoner kronor i bidrag varav det mesta från skattebetalarnas plånböcker.

I Sverigedemokraternas perspektiv är detta vansinne. Detta gäller även Grafikens hus envisa – för att inte säga tjockskalliga – krav på att få hålla till i det gamla gjuteriet, som först måste genomgå en omfattande renovering i mångmiljonklassen.

Tommy Hansson (SD)
ledamot i kultur- och fritidsnämnden

Grafikens drömhus kostar Telge skjortan

Dela artikeln