Företag i fokus:

Annons

FÅ 10%

På ditt första köp
med koden

SEYMI22

Här patrullerar de genom Södertäljes gator – ”Jättekul att vara här”

2022_03_41B6EA5B-7008-4133-A133-35FCDE3DC45D

Polisryttarna Anette Olsson och Johan Bondesson. Foto: Alex Ataseven.

Hästar har använts inom polisen i över 100 år, slutet på 1800-talet närmare bestämt.

Polishästarna, som bland annat används till att skingra folksamlingar och våldsamma upplopp, skapade uppmärksammandet när de under onsdagen befann sig i Södertälje.

Polisryttaren Anette Olsson har varit polis sedan 80-talet och var stationerad i Södertälje i 19 år. Nu arbetar hon för polisrytteriet i Stockholm.

– Verkligen kul att patrullera i Södertälje. Jag jobbade som polis i Södertälje från 1989 till 2008, så dessa gator är bekanta för mig, säger Anette Olsson, till Telgenytt.

Vare sig de patrullerar gatorna i Stockholm, skingrar folkmassor, stoppar upplopp eller eskorterar kungafamiljen blir det uppmärksammat när polisrytteriet är på plats. 

Det är få som står kvar när hästarna kommer galopperande i bredd. Men Stockholms polisrytteri befann sig inte i Södertälje för att skingra på folkmassor eller stoppa upplopp.

– Vi är här för trygghetsåtgärdande insatser och alla tycker att det är jätteroligt att vi kommer hit med hästarna, säger polisryttaren Johan Bondesson till Telgenytt.

Under onsdagen befann sig polisryttarna i centrala Södertälje och ställde bland annat upp på fotografering och svarade på allmänhetens frågor. Många fick även tid att klappa hästarna Findus och Latte. 

– Jättekul att vara här. Folk älskar hundar och hästar, så det gör ju att man lätt får kontakt med människor, säger polisryttarn Bondesson till Telgenytt.

Hur ofta kommer ni att befinna er i Södertälje?

– Vi har prioriteringar runt om i Stockholm, men nu har det kommit till Södertäljes tur. Nu är det en patrull som kommer vara här då och då för att få folk att känna sig trygga, säger han.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 16 mars 2022 00:00
Senast uppdaterad: 16 mars 2022 00:00

En kvinna krävs tillbaka på 200.000 kronor

Försäkringskassan

Bild: Creative Commons.

En kvinna från Södertälje, född 1965, anses ha fått för mycket i sjukersättning efter en utredning.

Nu beslutar Försäkringskassan att kräva över 200.000 kronor för felaktiga utbetalningar.

Den felaktiga utbetalningen från Försäkringskassan uppmärksammades efter inkomna uppgifter från Skatteverket. Enligt utredningen ska den 57-åriga kvinnan arbetat samtidigt som han fått en hel sjukersättning från november 2018 till maj 2022.

Försäkringskassan har uppgifter om att kvinnan arbetat i varierade omfattningar fram och av den anledningen krävs hon tillbaka på 209.192 kronor.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 25 september 2022 04:00
Senast uppdaterad: 24 september 2022 16:57

Skjutne 20-åringen allvarligt skadad – Ökad polisiär närvaro

Towe Polisen . Montage Alex Ataseven

Towe Hägg polisens presstalesperson.Foto/Montage: Polisen/Shamash Oyal/Alex Ataseven.

Vid 19:30-tiden under fredagskvällen avlossade en okänd gärningsperson flera skott mot en man i Saltskog.

En 20-träffades och vårdas just nu på sjukhus för allvarliga skador.

Tillståndet för den skjutne är under lördagen oklart, men enligt polisens uppgifter ska mannens tillstånd vara allvarlig.

– Skadeläget beskrevs som allvarligt under gårdagskvällen, säger polisens presstaleperson, Towe Hägg till Telgenytt.

Enligt en poliskälla, som LT talat med, ska den skjutne mannen kopplas till kriminella nätverk och vara nära anhörig till den person som mördades på Gillestigen i Ronna den 22 februari tidigare i år.

23-årligen som sköts i februari träffades med flera skott på nära håll när han satt i bilen. Han fördes med ilfart till sjukhuset i Södertälje, men hans liv gick inte att rädda.

Polisen på plats i Saltskog under fredagskvällen. Foto: Shamash Oyal.

Den 20-åring, som enligt LT ska vara när anhörig till mördade 23-årigen, lyckades självmant ta sig till sjukhus efter skjutningen på Barrtorpsvägen i Saltskog. Enligt uppgifter till Telgenytt ska minst sex skott ha avlossats mot honom.

Enligt uppgifter, som publicerats på sociala medier, ska boende i området hört fler skott avlossats och sedan ska flera personer sett springa från platsen. Till Telgenytt uppger polisen att man under lördagen fortsatt att utreda händelsen samt ökat en polisiär närvaro i området med omnejd.

– Vi har en ökad polisiär närvaro, just för att kunna hjälpa till men också för att kunna svara på frågor som kommer från boende eller passerande. Utredningspersonalen har även fortsatt med sitt arbete under dagen, men exakt vad det har gett är ingenting som går att berätta så här tidigt, säger Towe Hägg på polisen till Telgenytt.

I nuläget har polisen ingen person gripen misstänkt för gårdagens skjutning, men en förundersökning om försök till mord är inledd.

Stort område spärrades av efter skjutningen. Foto: Shamash Oyal.

Läs även: 23-åring död efter skjutningen i Ronna

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 24 september 2022 16:25
Senast uppdaterad: 24 september 2022 16:27

Annons

www.seymisweden.se

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Lanseringserbjudande - Få 10% på ditt första köp!

(Detta är ett betalt annonssamarbete)