Företag i fokus:

Annons

Här patrullerar de genom Södertäljes gator – ”Jättekul att vara här”

2022_03_41B6EA5B-7008-4133-A133-35FCDE3DC45D

Polisryttarna Anette Olsson och Johan Bondesson. Foto: Alex Ataseven.

Hästar har använts inom polisen i över 100 år, slutet på 1800-talet närmare bestämt.

Polishästarna, som bland annat används till att skingra folksamlingar och våldsamma upplopp, skapade uppmärksammandet när de under onsdagen befann sig i Södertälje.

Polisryttaren Anette Olsson har varit polis sedan 80-talet och var stationerad i Södertälje i 19 år. Nu arbetar hon för polisrytteriet i Stockholm.

– Verkligen kul att patrullera i Södertälje. Jag jobbade som polis i Södertälje från 1989 till 2008, så dessa gator är bekanta för mig, säger Anette Olsson, till Telgenytt.

Vare sig de patrullerar gatorna i Stockholm, skingrar folkmassor, stoppar upplopp eller eskorterar kungafamiljen blir det uppmärksammat när polisrytteriet är på plats. 

Det är få som står kvar när hästarna kommer galopperande i bredd. Men Stockholms polisrytteri befann sig inte i Södertälje för att skingra på folkmassor eller stoppa upplopp.

– Vi är här för trygghetsåtgärdande insatser och alla tycker att det är jätteroligt att vi kommer hit med hästarna, säger polisryttaren Johan Bondesson till Telgenytt.

Under onsdagen befann sig polisryttarna i centrala Södertälje och ställde bland annat upp på fotografering och svarade på allmänhetens frågor. Många fick även tid att klappa hästarna Findus och Latte. 

– Jättekul att vara här. Folk älskar hundar och hästar, så det gör ju att man lätt får kontakt med människor, säger polisryttarn Bondesson till Telgenytt.

Hur ofta kommer ni att befinna er i Södertälje?

– Vi har prioriteringar runt om i Stockholm, men nu har det kommit till Södertäljes tur. Nu är det en patrull som kommer vara här då och då för att få folk att känna sig trygga, säger han.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 16 mars 2022 00:00
Senast uppdaterad: 16 mars 2022 00:00

Kvinna frisläppt efter misstanke om mord i Västergård

CBFDEE0A-15E7-49AA-B61B-E81E01E3FEA1

Foto: Shamash Oyal

Kvinna som tidigare anhölls misstänkt för mordet på en man i Södertälje har släppts fri efter att obduktionen visade att dödsfallet orsakades av fallskador.

Det var under söndagseftermiddagen som polisen kallades till Västergård. På plats påträffades en avliden 55-årig man med kraftiga skallskador i ett trapphus, och en kvinna greps senare misstänkt för mord. Obduktionen visade dock att mannen avlidit till följd av fallskador, vilket ledde till att åklagaren beslutade att släppa den anhållna kvinnan fri.

Bland annat framkommer uppgifter om att kvinnan kände offret och att inget mordvapen kunde hittas, vilket ytterligare stärker teorin att dödsfallet inte var resultatet av ett brott.

Polisens tekniker på plats efter dödsfallet i Västergård.
Foto: Shamash Oyal

Förundersökningen är dock inte helt avslutad. Polisen väntar fortfarande på kriminalteknikernas fullständiga utlåtande för att kunna fatta ett slutgiltigt beslut om huruvida utredningen ska läggas ned helt och misstankarna mot kvinnan avskrivas.

En kvinna som anhölls misstänkt för att ha mördat en man i Västergård, Södertälje, har släppts fri efter obduktionen visade att mannen dog av fallskador. Kvinnan greps efter att polisen larmats om ett bråk söndag eftermiddag och hittat mannen död i ett trapphus.

Åklagaren beslutade att släppa kvinnan, som var bekant med offret, eftersom det inte fanns bevis för att någon knuff skett. Ingen misstänkt mordvapen hittades, vilket ytterligare förstärkte osäkerheten om brott begåtts.

Förundersökningen fortsätter medan polisen väntar på ytterligare kriminalteknisk analys för att avgöra om utredningen ska läggas ned helt och kvinnans misstankar avskrivas.

(Annonslänk)

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 21 februari 2024 18:00
Senast uppdaterad: 21 februari 2024 17:03

Här skrapar Södertäljebon Flour en halv miljon kronor

IMG_9017

Skärmdump TV4

Onsdagsmorgonen blev en uppfriskande sådan när Södertäljebon Flour lyckades skrapa fram en halv miljon i TV4:s Nyhetsmorgon. – För vinsten vill jag resa till mitt favoritresmål Italien. Antingen Rom, Milano eller Venedig, självklart vill jag ta med mig Gbraiel, säger hon.

Flour från Södertälje fick sin tur i strålkastarljuset som dagens Trisskrapare i TV4 Nyhetsmorgon, där hon skrapade fram en vinst på 500 000 kronor.

Det var i slutet av oktober som Flour fick en överraskning när hon via en onlinelott skrapade fram tre TV-symboler, vilket ledde henne till TV-studion och TV4:s offentliga dragning.

– Jag trodde först inte att jag såg rätt, så jag ringde Gbraiel som kunde intyga att det stämde, berättade Flour.

(Annonslänk)

Med systersonen hejande från sidlinjen fylldes studion med jubel när den efterlängtade vinstsumman avslöjades. En vinst som hon planerar att använda till en längtad resa till Italien tillsammans med sin systerson Gbraiel.

– Vilken fantastisk morgon och vinst, stort grattis! Nu hoppas jag Flour och Gbraiel får en underbar resa till Italien. Flour är årets sjätte vinnare från Stockholms län som skrapat Triss i TV4 Nyhetsmorgon, säger Filippa Jartén, vinnarkommunikatör på Svenska Spel Tur.

Södertäljebon Flour
Foto: Svenska spel

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 21 februari 2024 16:04
Senast uppdaterad: 21 februari 2024 16:04

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors