Företag i fokus:

Annons

Körde rakt in i buss – Föraren och medpassagerarna sprang från platsen

2022_03_3DD43302-9713-4AF7-B50F-EE9202BD2F83

Läsarbild.

En förare tappade kontrollen över fordonet och körde rakt in i en buss på Nyköpingsvägen/Genetaleden vid McDonalds i Saltskog.

I samband med kollisionen klev fyra män ut ur personbilen och sprang från platsen innan polis hann anlända.

Strax efter klockan 15 under söndagen kommer personbilen körandes längs Nyköpingsvägen och ska vidare mot Genetaleden/Saltskog.

I den skarpa högerkurvan tappade föraren kontrollen över fordonet och körde först över trottoarkanten som dämpade farten. Därefter fortsatte bilen rakt in i sidan på den stillastående bussen.

Olyckan vid Nyköpingsvägen/Genetaleden. Flera polisenheter på plats. Läsarbild.

En person, som Telgenytt pratat med, satt vid fönsterrutan när händelsen inträffade och regerade på den kraftiga smällen i samband med kollisionen.

När blicken lyftes upp sågs fyra män springa iväg från platsen.

– De ville nog svänga höger och åka upp mot Saltskog, men klarade inte av svängen. När allt hände kollade jag ner i mobilen, men när jag tittade upp såg jag när killarna sprang iväg, säger ögonvittnet till Telgenytt.

Polisen larmades till platsen som ryckte ut med flera enheter som även sökte igenom området med hund.

Vem som körde bilen och vilka som satt i bilen när olyckan skedde är i nuläget oklart. Ingen person som befann sig i bussen ska ha skadats i samband med olyckan.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 15 mars 2022 00:00
Senast uppdaterad: 15 mars 2022 00:00

Myndighetspost öppnades av anställd – ”Oacceptabelt”

2022_03_HALL

Anstalten Hall i Södertälje. Foto: Kriminalvården

Tidigare i år inkom två anmälningar till Justitieombudsmannen, JO, om att kriminalvårdare öppnat och läst intagnas myndighetspost.

Nu riktar JO allvarlig kritik mot anstalten Hall i Södertälje då agerandet strider mot fängelselagen.

Enligt JO-anmälan ska en av de intagna påpekat till ansvarig tjänsteman att det är en otillåten handling att granska dennes post, men fått svar av säkerhetsavdelningens samordnare att de ”alltid gör så”. En av anmälningarna, som inkommit till JO, ska enligt uppgifter vara från en fängslad gängledare från Göteborg.

Ärendet har granskat av Justitieombudsmannen som nu riktar allvarlig kritik mot anstalten i Södertälje.

JO anser att det är anmärkningsvärt och oacceptabelt att personal, som arbetar med posthantering, inte är medveten om att brev till Kriminalvården utgör myndighetspost och därför inte får granskas.

”Det inträffade ar givetvis helt oacceptabelt och anstalten förtjänar allvarlig kritik.”, skriver Justitieombudsmannen i beslutet.

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 1 december 2022 13:02
Senast uppdaterad: 1 december 2022 13:02

Överraskning väntar besökarna under SBBKs hemmamatch

SBBK

Foto: Södertälje City

Idag, torsdag den 1 december, delar Södertälje City ut en tidig julgåva till alla besökare i Täljehallen. Nämligen det populära Södertäljekortet – presentkortet för shopping, mat och nöje.

Efter en stark vinst på bortaplan mot Kalmar tar SBBK emot Nässjö Basket i Täljehallen idag klockan 19:00. I samband med hemmamatchen kommer besökarna få en tidig julklapp av SBBKs partner, Södertälje City.

– Södertälje City samverkar med företag och föreningar kring en rad insatser och initiativ. Här ser vi en möjlighet att göra något nytt och roligt tillsammans med SBBK såhär inför julen, säger Aljoša Lagumdzija, VD Södertälje City.

Nu kan besökarna stötta SBBK och samtidigt få med sig en present hem. Under matchen kommer alla få ett eget Södertäljekort, Södertälje Citys gemensamma presentkort som gäller i upp emot 70 butiker i Södertälje, och kommer att vara tankad med ett hemligt belopp.

Södertäljekortet gäller i upp emot 70 butiker.

– Vi ser samarbetet med SBBK som ett mycket viktigt led i att stötta och ytterligare stärka Södertälje som idrotts och besöksstad. Med denna aktivitet vill vi ge tillbaka till Södertäljebor och övriga matchbesökare, vilket känns extra viktigt nu när det är tuffare tider. Tillsammans vill både vi och SBBK fortsätta vara goda ambassadörer för Södertälje, säger Tomas Björck, ordförande Södertälje City.

SBBK ligger på en åttonde plats med 12 matcher spelade och möter Nässjö som ligger på en sjunde plats med en match mindre spelad.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 1 december 2022 09:19
Senast uppdaterad: 1 december 2022 09:19

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

(Detta är ett betalt annonssamarbete)