Företag i fokus:

Annons

Annons

Söker du lägenhet?

SPA, Bio, Italiensk mat – Elite hotell investerar 400 miljoner i Södertälje

2022_01_6DEF020F-194E-4771-8EC9-7A037146069F

Foto: Elite.

Elite, som är en av Sveriges största hotellkedjor, öppnar hösten 2022 i Södertälje.

Hotellet som planerades att stå klart under 2020 flyttades fram på grund av pandemin, men nu presenterar hotellkedjan ett italienskt koncepthotell med en premiumapproach.

”Allt från italiensk mat, fantastiskt SPA och nöjen så som bio och Petanque. Ett brett utbud av vardagslyx, underhållning och en plats att ladda batterierna.”, så beskrivs det nya hotellet av Elite själva.

I en intervju i DI berättar ägaren, Bicky Chakraborty, att han investerat närmare 400 miljoner kronor ur egen ficka, inklusive köp av fastigheten och renoveringar.

– Vi har skjutit på det i nästan ett och ett halvt år på grund av pandemin. Det har varit avsiktligt, säger Bicky Chakraborty till DI som investerar stort i nytt lyxhotell i Södertälje.

På Västra Mälarehamn kommer nya lyxhotellet stå klart 2022. Foto: Elite.

Fastigheten som Elite tog över var läkemedelsbolaget Astras huvudkontor i Södertälje fram till sammanslagningen med Zeneca 1999. Därefter köptes den upp av fastighetsbolaget Acturum Real Estate.

Det nya lyxhotellet i Södertälje kommer bland annat att bestå av cirka 160 rum, en stor konferensverksamhet, SPA-anläggning och Bio som i första hand kommer att vara avsedd för hotellets gäster.

Elite Hotels äger idag 40 hotell i Sverige och planerar att öppna portarna för det nya hotellet i Södertälje under tredje kvartalet 2022.

Här ska lyxhotellet etablera sig “160 rum och en härlig spa-anläggning”

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 14 mars 2022 00:00
Senast uppdaterad: 14 mars 2022 00:00

Sprängning riktad mot person med tidigare kopplingar till kriminella

IMG_4512

Foto: Shamash Oyal

En man i 30-årsåldern, tidigare kopplad till kriminella kretsar i Södertälje, tros vara måltavlan för sprängdåden i ett villaområde vid Västergård, rapporterar Lt.

Inom loppet av några dagar inträffade sprängdåd i ett villaområde i Södertälje. I det första fallet, exploderade en mindre anordning, men den ansågs vara ofarlig.

I det andra fallet, där boende i en annan villa larmade om ett föremål utanför bostaden, lyckades det nationella bombskyddet säkra det misstänkta farliga objektet. Men strax före midnatt på fredagskvällen detonerade en bomb vid samma adress, men mot en annan bostad.

Enligt Lt är den misstänkta måltavlan, där detonationen inträffade, en man som tidigare har varit involverad i kriminella kretsar, men mannen ska inte vara intresserad av att samarbeta med polisen i deras utredningsarbete.

Polisen är på plats i det berörda villaområdet. Foto: Shamash Oyal

Enligt tidningen har mannen tidigare blivit dömd till tre års fängelse för grov utpressning, men senare friades av hovrätten. Efter detta har han inte varit inblandad i liknande utredningar.

Under fredagskvällen ska detonationen inträffat vid mannens bostad och orsakade mindre skador. Ingen person rapporteras ha blivit skadad i samband med sprängningen. En förundersökning om allmänfarlig ödeläggelse har inletts vilket blir det tredje fallet på tre dagar i villaområdet, men för tillfället har inga misstänkta personer gripits.

Polisen ser samband mellan incidenterna.

– Vi ser att händelserna hör ihop på något sätt. Vi ser kopplingar till den grova kriminaliteten. Vi jobbar med att få fram motivet men det är inget jag kan kommentera just nu, säger polisens presstalesperson Mats Eriksson till Aftonbladet.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 23 september 2023 15:13
Senast uppdaterad: 23 september 2023 15:13

Sköldpadda hittad av polisen vid avfart i Södertälje

Sköld

Foto: Polisen.

Strax före klockan 13 gjorde en polispatrull i Södertälje en oväntad upptäckt – en sköldpadda som hade kommit ut på E4:an.

Även i juli, tidigare under sommaren, blev en sköldpadda hittad i Södertälje. Den gången påträffades den på Tvetavägen av en privatperson som sedan lämnade in den till polisstationen i Södertälje. Nu, i en liknande händelse, hittades en sköldpadda på E4:an vid avfarten Södertälje Syd.

Enligt polisens information mår djuret bra och har blivit omhändertaget. Polisen misstänkte att det var en havssköldpadda. Sköldpaddan, som var ungefär 30 centimeter lång, misstänkte vara en havssköldpadda som nu transporterats till en djurpark och vårdats av personalen där.

Det är fortfarande oklart hur sköldpaddan hamnade på vägbanan.

Text:

Paula Kass Elias

Dela via:

Shares
Publicerad: 23 september 2023 13:30
Senast uppdaterad: 23 september 2023 13:30

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors