Företag i fokus:

SPA, Bio, Italiensk mat – Elite hotell investerar 400 miljoner i Södertälje

2022_01_6DEF020F-194E-4771-8EC9-7A037146069F

Foto: Elite.

Elite, som är en av Sveriges största hotellkedjor, öppnar hösten 2022 i Södertälje.

Hotellet som planerades att stå klart under 2020 flyttades fram på grund av pandemin, men nu presenterar hotellkedjan ett italienskt koncepthotell med en premiumapproach.

”Allt från italiensk mat, fantastiskt SPA och nöjen så som bio och Petanque. Ett brett utbud av vardagslyx, underhållning och en plats att ladda batterierna.”, så beskrivs det nya hotellet av Elite själva.

I en intervju i DI berättar ägaren, Bicky Chakraborty, att han investerat närmare 400 miljoner kronor ur egen ficka, inklusive köp av fastigheten och renoveringar.

– Vi har skjutit på det i nästan ett och ett halvt år på grund av pandemin. Det har varit avsiktligt, säger Bicky Chakraborty till DI som investerar stort i nytt lyxhotell i Södertälje.

På Västra Mälarehamn kommer nya lyxhotellet stå klart 2022. Foto: Elite.

Fastigheten som Elite tog över var läkemedelsbolaget Astras huvudkontor i Södertälje fram till sammanslagningen med Zeneca 1999. Därefter köptes den upp av fastighetsbolaget Acturum Real Estate.

Det nya lyxhotellet i Södertälje kommer bland annat att bestå av cirka 160 rum, en stor konferensverksamhet, SPA-anläggning och Bio som i första hand kommer att vara avsedd för hotellets gäster.

Elite Hotels äger idag 40 hotell i Sverige och planerar att öppna portarna för det nya hotellet i Södertälje under tredje kvartalet 2022.

Här ska lyxhotellet etablera sig “160 rum och en härlig spa-anläggning”

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 14 mars 2022 00:00
Senast uppdaterad: 14 mars 2022 00:00

INSÄNDARE: Sverige måste ta hand om sina pengar i Ukraina

Z

Ukrainas president, Volodymyr Zelenskyj
Foto: Peter Mydske/Stortinget

”Utrikesminister Ann Linde (S) sa att Sverige inte kommer att kalla hem någon personal från ambassaden i Kiev. Alla vet vad som hände sen.”, skriver skribenten.

Nyligen rapporterade WSJ att stora amerikanska långivare som Pimco och Blackrock vilka gick med på tvåårig paus för räntor och amorteringar för Ukraina efter krigets utbrott trycker nu på för att få Kiev betala ränta igen.

Under två år av krig fick Ukraina miljontals dollar från Sverige. Vi får inte glömma att dessa pengar är svenska och det är bra tid nu att fundera på det. Amerikanska långivare har förmodligen klassificerad information. Vilken motiverade de att påskynda med att få tillbaka sina pengar från Ukraina. Vi borde verkligen följa deras exempel.

Det var just USA som var de första att kalla hem sina diplomater från ambassaden i Ukraina år 2022. Medan europeiska länder avvakade. Sveriges tidigare utrikesminister Ann Linde (S) sa att Sverige inte kommer att kalla hem någon personal från ambassaden i Kiev. Alla vet vad som hände sen.

Både Sverige och Europa måste dra lärodomar från 2022 och reagera snabbare. Ju snabbare desto bättre.

Åke Nyman,
Oberoende ekonom

Text:

Detta är en debatt/insändare. Åsikterna är skribentens egna

Dela via:

Shares
Publicerad: 19 maj 2024 08:30
Senast uppdaterad: 19 maj 2024 12:27

Då öppnar den nya fritidsgården i Ronna

ronna-fritidsgard-2

Foto: Shamash Oyal

Aktivitetshuset i Ronna, en ny samlingspunkt för barn och unga i Södertälje, planeras öppna i augusti 2024. För närvarande är kommunen i full gång med att förbereda allt inför invigningen.

Aktivitetshuset Mosaik i Ronna, Södertälje, som öppnar den 19 augusti 2024, har byggts av Telge Fastigheter. Mosaik, som fått sitt namn från en tävling, är en ny mötesplats för barn och unga där de kan engagera sig i en rad kultur- och fritidsaktiviteter.

(Annonslänk)

Huset, som är 1 000 kvadratmeter stort och kostade 100 miljoner kronor, kommer att innehålla verksamheter från lokala föreningar samt möjligheter till bland annat digitalt och traditionellt hantverk, sporter som basket och musikrelaterade evenemang som konserter.

Maria Lindeberg, chef för Kultur- och fritidskontoret, understryker att detta är en betydande satsning på Södertäljes yngre invånare. En viktig aspekt av planeringen är att upprätthålla en dialog med lokala föreningar för att säkerställa att aktiviteterna möter behoven hos barn och ungdomar i åldersgruppen 10–17 år.

– Genom att öppna Mosaik kan vi ge barn och unga ännu större möjligheter att hitta nya intressen, prova nya saker och skapa värdefulla relationer både med varandra och vuxna. Vi hoppas att alla de verksamheter som kommer rymmas där, ska ge dem oförglömliga upplevelser som de kan ha glädje av hela livet, säger Lindeberg

Fritidsgården Mosaik i Ronna.
Foto: Shamash Oyal

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 19 maj 2024 05:00
Senast uppdaterad: 18 maj 2024 20:31

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors