Företag i fokus:

Annons

Annons

Söker du lägenhet?

INSÄNDARE: Realistpartiet är minst 5 år snabbare än styrande partier

2022_01_Granberg

Tycker du också att politikens kvarnar mal för långsamt. Mest prat och liten verkstad.
Blir du också trött när du hör: Vi skall tillsätta en utredning. Sedan händer det inget. 

Realistpartiet är snabbare än nu styrande majoritet inom alla områden, när vi ser problem för medborgare och företagare så försöker vi rätta till dessa omgående. Men tyvärr så sitter det ett gäng bromsklossar på de flesta chefsposterna i nuläget.

”Motioner som vi lämnade in 2015 och 2016”

Alla partierna som inte är med och styr Södertälje kan lämna in förslag på åtgärder, dessa kallas för motioner. En motion skall behandlas och besvaras i kommunfullmäktige inom 1 år.

Detta gäller såklart inte för oss i Realistpartiet, för vi får nu 2022 svar på motioner som vi lämnade in 2015 och 2016, svaren man vi får nu är – Detta har vi redan gjort!!

Förklaringen är att när vi kommer med så bra förslag att inte ens de kan säga nej till dem så lägger man våra motioner underst i högen. Sedan låter ligger förslagen där tills man tror att alla glömt bort att det var RP som föreslagit de bra sakerna, sedan gör man det själv och ropar högt;
”– Titta vad bra vi gör för Södertäljeborna!”

”Vi har lagt cirka 35 motioner/förslag sedan 2015, 12 stycken har man inte svarat på ännu.”

Vi har hört att på Bommersvik där alla Socialdemokrater av rang får sin utbildning så får man lära sig att ALDRIG säga JA till något annat partis förslag, man skall alltid säga nej, eller begrava förslaget för att sedan kunna göra det själv i ungefär samma form, vi börjar på allvar tro att det faktiskt är så.

Vi har lagt cirka 35 motioner/förslag sedan 2015, 12 stycken har man inte svarat på ännu, några har man sagt nej till, resten har man genomfört själva och sedan svarat och säger – Detta har vi redan gjort! 

Ett par exempel som svarades på i kommunfullmäktige nu i måndags, den 7 mars, är:
2015 föreslog vi gratis wifi i centrum och vi föreslog även fler moped/mc parkeringar i centrum.

Nu nästan 7 år senare så svarade man på våra förslag att man nu hunnit göra detta själva. Så våra förslag ”gills inte”.

Realistpartiet har förstått sin uppgift, det är att lösa vardagsproblem för vår kommuns invånare och så fort som möjligt, inget annat, för så arbetar vi!

Vänta inte 5 år, rösta Realistiskt i kommunvalet 11 September 2022

Joakim Granberg
Lars-Göran Jonsson
Realistpartiet, ditt lokalparti

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 12 mars 2022 00:00
Senast uppdaterad: 12 mars 2022 00:00

Deras traditionella mat från Mellanöstern gör succé

22F2F9B8-DDAD-478C-861D-F619208C389B

Paul Habib från restaurang Carolina i Södertälje.

När de slog upp portarna för den vackra restaurangen Carolina vid Nygatan skakades Södertälje av en otäck våldsvåg, men nu kommer vändningen, av allt att döma. – Vi fick en tuff start på grund av allt som hänt, men nu går det åt rätt håll och det är vi väldigt glada för, säger Paul Habib som arbetar på platsen till Telgenytt.

I centrala Södertälje erbjuder Carolina varierade och traditionella rätter med hög kvalité på råvaror och smakupplevelser utöver det vanliga från Mellanöstern. Meza, bulgur, hummus, tabbouleh är några av rätterna som utmärker det libanesiska köket, men enligt Paul, som är född och uppvuxen i Syrien, betonar att matkulturen är känd från hemlandet och hela mellanöstern – men som idag främst associeras med Libanon.

– Det är precis samma maträtter och samma upplägg runt grannländerna vid medelhavet så som Libanon och Syrien, och jag personligen har studerat matkulturen. Idag är det många från Syrien som döper sina restauranger till libanesiska, enbart för att allmänheten inte skulle förstå om de skulle kalla den för exempelvis Syriskt, säger Paul Habib som arbetar på restaurang Carolina.

– Säger man Syrien tänker folk exempelvis Shawarma, men vi har så mycket mer så. Allt från meza och grillrätter och det är just den breda menyn som vi erbjuder här hos oss, säger han.

Avsmakningsmenyn Damaskus på restaurang Carolina.

Familjerestaurangen Carolina, vid korsningen Nygatan/Nedre Torekällgatan, har erfarenheter som sträcker sig decennier tillbaka – över 20 år närmare bestämt. När kriget utbröt i hemlandet tvingades hela familjen att lämna allt som byggdes upp i generationer för att ta sig till en tryggare tillvaro. Det var över 10 år sedan.

Väl i Sverige tampades de med den stora omställningen att börja om på nytt i ett främmande land, men tack vare tidigare kunskaper inom matkulturen lyckades de skaffa arbeten på olika håll, främst i Stockholm. När storebrodern Eile bestämde sig för att ta över den asiatiska restaurangen Full House i Södertälje väckte han familjens dröm om arbeta ihop igen – precis som i hemlandet Syrien.

Men när restauranger öppnades ställdes de inför en brant uppförsbacke.

– Vi öppnade precis när allt hände. Folk ville besöka oss, men vågade inte gå på grund av oroligheterna. Det påverkade oss väldigt mycket under hösten, men i december kände vi verkligen att vi kom igång. Vi hade i princip fullbokat varje dag och vår cateringen exploderade, säger Paul.

Lokalen har renoverats in i minsta detalj och inger en avslappnad och välkomnande miljö och erbjuder allt från lunch, À la carte, catering och eventbokningar. Vilket Södertäljeborna sakta men säkert börjat hitta till berättar Habibi.

Men från och med nästa vecka ändrar restaurangen lite på sina öppettiderna.

– Vi jobbar nästan varje dag. När vi öppnade såg vi söndagar som en dag vi kunde stänga, men senaste tiden har vi fullt upp på söndagar. Allt från dop till examensfester, så vi ha valt att stänga måndagar för att få lite ledighet, säger Paul Habib till Telgenytt.

Se Foodora för mer info om restaurangens meny Restaurang Carolina

Restaurang Carolina vid Nedre Torekällgatan. Foto: Alexander Isa.

Text:

Paula Kass Elias

Dela via:

Shares
Publicerad: 2 februari 2023 20:21
Senast uppdaterad: 2 februari 2023 22:59

SENASTE NYTT: 22-åring häktad – Misstänkt för inblandning i mordet i Ronna

Ronna

Foto: Polisen/Alexander Isa.

En man född, 2000, har häktats misstänkt för delaktighet i mordet på 41-åringen i Ronna. Han blir den tredje som gripits för inblandning i mordet den 1 oktober 2022.

Vid 20-tiden, lördagskvällen den 1 oktober, promenerade 41-åringen och en vän längst Enhörnaleden när en maskerad person på elcykel körde fram. Den maskerade personen tar fram ett vapen och avlossar mot 41-åringen som avlider på platsen.

Den 5 oktober grips en 17-årig pojke, skriven i Hägersten i södra Stockholm, och misstänks för ha att skjutit 41-åringen med flera skott. Torsdagen den 12 januari kom nästa gripande. En 25-åring greps och häktades misstänkt för medhjälp till mord och i andra hand grovt skyddande av brottsling.

En tredje person gripen för inblandning.

I början av veckan, måndag 30 januari, grep polisen en tredje person som misstänks för delaktighet i mordet på Enhörnaleden vid Ronnaskolan den 1 oktober 2022. En 22-årig man, född år 2000 och skriven i Södertälje, greps tidigt på måndagsmorgonen och begärdes häktad misstänkt för medhjälp till mord samt grovt skyddande av brottsling.

Under torsdagen kom domstolens beslut. 22-åringen häktas, men på enbart grovt skyddande av brottsling.

Läs även:

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 2 februari 2023 11:22
Senast uppdaterad: 2 februari 2023 11:31

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Gratis tandställningscheck
från region Stockholm?

Slipp kötiden
Kom till oss!

Välkommen till vår nya specialistavdelning
i tandreglering för barn och vuxna