INSÄNDARE: Realistpartiet är minst 5 år snabbare än styrande partier

2022_01_Granberg

Tycker du också att politikens kvarnar mal för långsamt. Mest prat och liten verkstad.
Blir du också trött när du hör: Vi skall tillsätta en utredning. Sedan händer det inget. 

Realistpartiet är snabbare än nu styrande majoritet inom alla områden, när vi ser problem för medborgare och företagare så försöker vi rätta till dessa omgående. Men tyvärr så sitter det ett gäng bromsklossar på de flesta chefsposterna i nuläget.

”Motioner som vi lämnade in 2015 och 2016”

Alla partierna som inte är med och styr Södertälje kan lämna in förslag på åtgärder, dessa kallas för motioner. En motion skall behandlas och besvaras i kommunfullmäktige inom 1 år.

Detta gäller såklart inte för oss i Realistpartiet, för vi får nu 2022 svar på motioner som vi lämnade in 2015 och 2016, svaren man vi får nu är – Detta har vi redan gjort!!

Förklaringen är att när vi kommer med så bra förslag att inte ens de kan säga nej till dem så lägger man våra motioner underst i högen. Sedan låter ligger förslagen där tills man tror att alla glömt bort att det var RP som föreslagit de bra sakerna, sedan gör man det själv och ropar högt;
”– Titta vad bra vi gör för Södertäljeborna!”

”Vi har lagt cirka 35 motioner/förslag sedan 2015, 12 stycken har man inte svarat på ännu.”

Vi har hört att på Bommersvik där alla Socialdemokrater av rang får sin utbildning så får man lära sig att ALDRIG säga JA till något annat partis förslag, man skall alltid säga nej, eller begrava förslaget för att sedan kunna göra det själv i ungefär samma form, vi börjar på allvar tro att det faktiskt är så.

Vi har lagt cirka 35 motioner/förslag sedan 2015, 12 stycken har man inte svarat på ännu, några har man sagt nej till, resten har man genomfört själva och sedan svarat och säger – Detta har vi redan gjort! 

Ett par exempel som svarades på i kommunfullmäktige nu i måndags, den 7 mars, är:
2015 föreslog vi gratis wifi i centrum och vi föreslog även fler moped/mc parkeringar i centrum.

Nu nästan 7 år senare så svarade man på våra förslag att man nu hunnit göra detta själva. Så våra förslag ”gills inte”.

Realistpartiet har förstått sin uppgift, det är att lösa vardagsproblem för vår kommuns invånare och så fort som möjligt, inget annat, för så arbetar vi!

Vänta inte 5 år, rösta Realistiskt i kommunvalet 11 September 2022

Joakim Granberg
Lars-Göran Jonsson
Realistpartiet, ditt lokalparti

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 12 mars 2022 00:00
Senast uppdaterad: 12 mars 2022 00:00

Skenande avloppsskuld hotar vatten och sjöar i Södertälje

stuga Cc

Foto: Creative Commons.

Enligt branschinitiativet, Aktionsgrupp Små Avlopp, mellan VVS-Fabrikanterna och Maskinentreprenörerna hotas Södertäljes sjöar och dricksvattnet.

Detta på grund av dåligt fungerande avlopp som innebär risker för övergödning och smittspridning i sjöar och vattendrag.

Ett så kallat enskilt avlopp avser en avloppsanläggning utanför det kommunala avloppsnätet och i Södertälje finns det totalt 3078 sådana fastigheter med det systemet.

Totalt åtgärdades 2577 små avlopp inom Stockholms län år 2021, Södertälje inräknat. Nu vill Aktionsgrupp Små Avlopp att regeringen ökar takten genom obligatoriska avloppsdeklarationer för att rädda vårt dricksvatten och våra sjöar.

– Föroreningar som orsakas av utsläpp från små avlopp är allvarliga och långt ifrån ovanliga. Därför måste fler fastighetsägare åtgärda sina uttjänta avlopp. Obligatoriska avloppsdeklarationer skulle hjälpa både kommuner och fastighetsägare att få bättre koll på avloppen och deras skick, säger Caroline Harrå, branschutvecklare inom VA och Små Avlopp hos VVS-Fabrikanterna i ett pressmeddelande.

En modern avloppsanläggning håller normal i cirka 20 år. I Södertälje behöver cirka 5 procent av alla enskilda avlopp åtgärdas årligen för att hålla beståndet i gott skick.

För att få skapa ordning och reda samt säkra en god kvalitet på vårt dricksvatten och sjövattnet vi badar vill Aktionsgruppen se åtgärder från Regeringen.

Trots flera försök att få regeringen agera har åtgärderna uteblivit.

– Gång på gång skjuter regeringen upp möjligheten att skapa ordning bland de små avloppen. Nu har vi i stället 240 000 små avlopp i Sverige som har varit olagliga i över 50 år, säger Harrå.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 27 juni 2022 05:00
Senast uppdaterad: 26 juni 2022 21:19

MINGELBILDER v.25 – Se vilka som var ute i helgen

DSC_0031

Foto: Shamash Oyal

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 26 juni 2022 21:21
Senast uppdaterad: 26 juni 2022 21:21

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors