🕝 1 minuter
Anders Tegnell slutar på FHM - Får nytt toppjobb
Publicerad 9 mars 2022 01:00
Uppdaterad 9 mars 2022 01:00

 Foto: Creative Commons.

Anders Tegnell slutar som statsepidemiolog och får ett nytt toppjobb i WHO för att arbeta med den globala vaccinationsinsatsen i Genève.

Han blir senior expert i en ny grupp som ska samordna arbetet mellan världshälsoorganisationen WHO, FN:s barnfond UNICEF och vaccinorganisationen Gavi. Det skriver Folkhälsomyndigheten i ett pressmeddelande idag.

– Jag har arbetat med vacciner i 30 år och har samtidigt alltid brunnit för internationella frågor. Nu får jag chansen att bidra i det omfattande internationella arbetet. Det är fortsatt mycket viktigt att vaccinerna når ut till de länder som inte har haft de ekonomiska förutsättningarna att köpa egna vacciner, säger Anders Tegnell i ett pressmeddelande.

Tegnell, som blev känd i samband Coronapandemin, har varit statsepidemiolog sedan 2013 och var med när Folkhälsomyndigheten bildades 2014. Måndag den 14 mars 2022 lämnar han alla sina uppdrag för FHM.

Tegnell efterträds av Anders Lindblom som har en bakgrund som smittskyddsläkare och arbetar vid avdelningen för smittskydd och hälsoskydd.

Dela artikeln