Företag i fokus:

Kvinnovation tog emot kommunens hederspris för sina insatser

2022_03_CA4D07F2-AD13-4C67-9FA7-31FD565D355E-1068x800-1

Marie-Christine Samre, grundare Kvinnovation, och kommunstyrelsens ordförande, Boel Godner (S) Foto: Privat.

Varje år delar kommunen, tillsammans med fler aktörer, jämställdhetspriset till en person, en förening eller ett företag som haft stor betydelse för jämställdheten i Södertälje.

Sverige anses vara ett jämställt land där alla ska ha samma makt att forma samhället och sina egna liv. Syftet med jämställdhetspriset som kommunen delar ut är att uppmärksamma och belöna de som aktivt jobbar med jämställdhetsfrågor.

Som väntat fick Södertälje kommun in flera bidrag, men valet föll slutligen på en organisation som fyllde ett tomrum efter en jämställd mötesplats.

Jämställdhetspriset 2022 tilldelas till Kvinnovation som bland annat anordnar event och utbildningar för kvinnor inom entreprenörskap och Tech-branschen.

– Det känns otroligt kul att få jämställdhetspriset 2022. Vi har arbetat aktivt med jämställdhet sedan starten av Kvinnovation 2019. Idag har vi ett nätverk av drivna tjejer som vill komma in i viktiga branscher, starta eget och utveckla sina kompetenser. Men inte minst att kunna nätverka och dela erfarenheter med andra har varit givande för tjejerna. Vi har framtidens ledare i vårt nätverk, och vi kunde inte vara stoltare, säger Marie-Christine Samre till Telgenytt.se

Att nätverka och nå nya sammanhang tycks självklart för den som från början har rätt kontext. För unga kvinnor i Södertälje fanns det en längtan efter en mer jämställd mötesplats, där både kvinnor och män kan nå sin verkliga kapacitet och förmåga. Hos Kvinnovation är jämställdhet självklart fokus, där alla får stöd i sitt företagande.”, skriver Södertälje kommun i nomineringen.

Marie nomineras för sina fantastiska egenskaper – “Otroligt hedrande”

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 8 mars 2022 00:00
Senast uppdaterad: 8 mars 2022 00:00

BILDEXTRA: Fullsatt när SSK hade hemmapremiär

5442A2E8-64AE-4409-A617-DEA1D1B464EB

Foto: Shamash Oyal

Lagledare Ove Karlsson på väg att lämna över en sista matchtröja till Dragan (#84), SSKspelaren Jacob Dahlström på väg att överräcka blomsterkvast

Dragan Umicevic avtackas efter en lång hockeykarriär, till höger i bild hans hustru Giovanna Umicevic. Foto: Shamash Oyal

SSK:s klubbdirektör höll tal till Dragans ära, här tillsammans med barnen Bianca och Luca

Text:

Daniel Hansson

Dela via:

Shares
Publicerad: 30 september 2023 13:17
Senast uppdaterad: 30 september 2023 13:17

Butik rånad med pistolliknande föremål – en person skadad

92430DCB-3652-434A-A1A4-26B58C033E96

Foto: Alexander Isa

En butik i centrala Södertälje rånades av flera personer på lördagsförmiddagen. Enligt polisen användes ett föremål som liknade en pistol av gärningspersonerna.

Det var strax efter klockan 10 som polisen larmades till den centrala butiken efter ett nödlarm. Enligt polisens information blev en av de anställda blivit slagen.

– Det är butiksanställd som larmar från butiken och berättar att två personer har hotat med ett pistolliknande föremål samt slagit butiksbiträdet, skriver polisen på sin hemsida

Polise och ambulans beordrads till platsen och den anställda personen som skadades fördes till sjukhus med för kontroll.

Just nu pågår en sökinsats efter de misstänkta gärningspersonerna i området, men i nuläget har inga misstänkta personer gripits.

Butiken har spärrats av för en teknisk undersökning, och polisen har inlett en förundersökning angående grovt rån.

Enligt uppgifter till Telgenytt, har butiken Stjärnurmakarna blivit utsatt för ett rån.

Vet du mer, kontakta oss här.

Polis på plats. Området avspärrat. Foto: Alexander Isa

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 30 september 2023 09:43
Senast uppdaterad: 30 september 2023 10:39

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors