Företag i fokus:

Annons

Dubbelvinst för Södertelge Volleys damer i helgen

2022_03_0777696A-DF40-46C7-9821-77D99CBA524A

Foto: Johanna Lundgren Gestlöf.

Södertelge Volleybollklubbs damlag tog hem en enkel dubbelseger under lördagens matcher i volleybollens division 2, och en kvalplats till Division 1 närmar sig med stormsteg.

Som vanligt spelades två matcher under en matchdag i volleybollens division 2 – denna helg i Uppsala. Södertelge som har toppat serien sedan start i höstas var förhandsfavoriter.

Båda motståndarna, Uppsala och Vallentuna C, ligger i den nedre halvan av tabellen och Södertelge hade inför helgen bara förlorat en match av tolv spelade. Och laget levde upp till förväntningarna.

– Vi spelade riktigt bra rakt igenom, säger Lisa Eckerwall som är en av lagets dedikerade försvarsspelare – så kallad libero. Vi brukar ju alltid säga att ”gladast vinner” och idag hade vi bra humör och härlig stämning från början till slut, samtidigt som vi hade kontroll över matchen hela tiden. Det är i sådana lägen volleyboll är som roligast.

– Vi lät oss inte påverkas om motståndarna tog några poäng utan spelade vårt spel ändå. Ibland kan det vara svårt att hålla tempot uppe två matcher i rad, men inte idag, säger lagets lagkapten Frida Alvarsson.

Frida som imponerade extra med att serva hem tio poäng i rad i första matchen mot Vallentuna, vilket ledde till ett setresultat på 25-13. De följande två seten var jämnare men Södertelge var aldrig hotade på riktigt utan vann även de med 25-21 och 25-22.


I andra matchen mot hemmalaget Uppsala var matchbilden densamma. Frida fortsatte att plocka poäng i såväl serv som anfall, men alla spelare imponerade med stabilt försvar och välplacerade anfall.

– Det var ett nöje att vara coach en dag som denna, säger lagets tränare och coach Chris Kalfic. Tjejerna kunde skoja och vara glada på plan samtidigt som det inte påverkade kvaliteten på spelet. Man kände att de hade matcherna i sitt grepp hela tiden och de har verkligen växt och blivit tryggare som lag under säsongen.


Matchen mot Uppsala vanns med 25-15, 25-18, 25-15. Nu är det bara en matchhelg kvar innan serien avslutas och mycket tyder på att laget kommer få kvala för uppgång till Division 1. De sista matcherna spelas den 26e mars hemma i Brunnsängshallen klockan 13 och 17.

– Då hoppas vi på starkt hemmastöd – alla är välkomna, avslutar Lisa Eckerwall.


Text: Johanna Lundgren Gestlöf

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 7 mars 2022 00:00
Senast uppdaterad: 7 mars 2022 00:00

Fördel SSK efter vinsten i Umeå

ndhl-rogle---ssk-180224-7926jpg_53538953125_o

SSK Damlag jublar efter vinst, här mot Rögle Foto: Patric Gill

Södertälje Sportklubbs Damlag vann på torsdagen mot Björklöven i Umeå. Det var den första matchen i bäst av tre i det som är Play off 1 och ett av hinderna på vägen mot SHDL.

SSK har 1-0 i matcher och kan säkra vidare avancemang idag när de två lagen drabbar samman igen, den här gången i Scaniarinken.

-Fokuset måste vara här och nu, säger damlagets huvudtränare Robert Johansson som inte vill gå händelserna i förväg.

SSK har i de allra flesta matcherna den här säsongen varit ett klart bättre lag än sina motståndare. Men i matchen mot Björklöven förlorade laget för första gången skottstatistiken i en match. Något som tränare Johansson till delar också tyckte präglade matchen.

-Jo kanske lite, speciellt då i första perioden då de kommer ut hårt på oss precis som vi pratat om. Tycker i andra att vi flyttar upp spelet från start och börjar flytta puck som vi pratade om i pausen. Men ett par utvisningar rycker sönder vårt momentum.

-I tredje spelar vi sjukt bra defensivt och bjuder inte på något egentligen. Jag är så stolt över tjejerna som ger allt för varandra i denna tuffa bortamatch och vi tar en riktig lag seger.

Var fokus på försvarsspelet en del av er gameplan? 

-I detta skede på säsongen där ingen målskillnad eller andra parametrar spelar någon roll är ju försvarsspelet en än viktigare del för att inte bjuda på något. Dessutom ge oss möjligheter att vara kreativa när vi får våra lägen.

I slutet av en säsong och när de viktigaste matcherna ska avgöras så ska rutin och erfarenhet inte underskattas. Någon som varit med ett tag och är en av SSK:s mest erfarna spelare är målvakten Lovisa ”Lollo” Berndtsson, 35. I torsdags häll hon nollan i Umeå.

Lovisa Berntdsson höll nollan när SSK vann första matchen i bäst av tre mot Björklöven i Umeå Foto: Patric Gill

-Lollo gör en riktigt stabil insats med bra support från försvaret, all erfarenhet kommer vara viktig och så även den som Lollo bidrar med.

-Hon är en riktigt professionell atlet som vet vad som krävs och delar med sig av sina erfarenheter. Är även en kravställare på träning och match, det var därför vi signade henne för den resa vi är på.

Nu har ni chans att avgöra på lördag. Men viktig att inte sväva iväg utan fokusera steg för steg? 

-Precis, nu vann vi uppe i Umeå och har njutit av det men fokuset måste vara här och nu. På den utmaning som kommer i morgon Lördag, det är superviktigt.

Hur ser uppladdningen ut matchdagen? 

-Den startar med en lättare träning fredag och lite snack om matchen uppe i Umeå.

Formeras laget likadant som i torsdags? 

-Vi tar ut laget efter fredagens träning.

Alla hela och friska? 

-Ja det är de.

Vad blir viktiga nycklar för er att avgöra i Templet?

-Vi återkommer ideligen till några ord och de är, Enkelt, Beslutsamhet, Attityd och Support så det kör vi på även i fortsättningen.

Kommer ert spel/gameplan se annorlunda ut? 

-Nej egentligen inte , vi vill alltid spela ett aggressivt och rakt spel med högt pucktempo och hårt jobb, det kommer vi fortsätta med.

Text:

Daniel Hansson

Dela via:

Shares
Publicerad: 24 februari 2024 05:00
Senast uppdaterad: 23 februari 2024 20:09

Skottskadad 16-åring nedsövd i månader har nu vaknat

A747BD55-5C4C-42F9-AE1F-70156FD33CAD

Foto: Shamash Oyal

För snart tre månader sedan skottskadades en 16-åring allvarligt i Hovsjö och har varit nedsövd sedan dess. Nu har pojken, enligt uppgifter till LT, vaknat upp på sjukhus.

(Annonslänk)

Den 9 december sköts tre personer mitt i ett bostadsområde i Hovsjö. Två av de skadade klarade sig med lindriga skador, men den tredje, en 16-åring, hölls nedsövd på grund av allvarliga skador. Enligt uppgifter till Telgenytt sköts 16-åringen i ansiktet.

Efter skjutningen i Hovsjö lyckades polisen gripa tre misstänkta, varav två senare släpptes fria. Den tredje, även han 16 år, häktades misstänkt på sannolika skäl för försök till mord och grovt vapenbrott.

Dagarna innan jul grep spansk polis ytterligare två misstänkta män för inblandning: en 22-årig man från Södertälje och en 19-åring skriven i Stockholmsområdet. De misstänks för grovt skyddande av brottsling efter att ha hjälpt den yngre mannen, som misstänks för mordförsök, att fly med bil ner till Spanien.

16-åringen, som var kritiskt skadad, sövdes ner men ska nu ha vaknat upp på sjukhus efter två och en halv månad, rapporterar LT. Enligt tidningens uppgifter vågade läkarna inte väcka honom tidigare på grund av hans svåra skador.

BILDEXTRA: Skjutningen i Hovsjö

Polisen på plats i samband med skjutningen i Hovsjö.
Läsarbild

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 23 februari 2024 18:25
Senast uppdaterad: 23 februari 2024 18:25

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors