Företag i fokus:

Annons

Dubbelvinst för Södertelge Volleys damer i helgen

2022_03_0777696A-DF40-46C7-9821-77D99CBA524A

Foto: Johanna Lundgren Gestlöf.

Södertelge Volleybollklubbs damlag tog hem en enkel dubbelseger under lördagens matcher i volleybollens division 2, och en kvalplats till Division 1 närmar sig med stormsteg.

Som vanligt spelades två matcher under en matchdag i volleybollens division 2 – denna helg i Uppsala. Södertelge som har toppat serien sedan start i höstas var förhandsfavoriter.

Båda motståndarna, Uppsala och Vallentuna C, ligger i den nedre halvan av tabellen och Södertelge hade inför helgen bara förlorat en match av tolv spelade. Och laget levde upp till förväntningarna.

– Vi spelade riktigt bra rakt igenom, säger Lisa Eckerwall som är en av lagets dedikerade försvarsspelare – så kallad libero. Vi brukar ju alltid säga att ”gladast vinner” och idag hade vi bra humör och härlig stämning från början till slut, samtidigt som vi hade kontroll över matchen hela tiden. Det är i sådana lägen volleyboll är som roligast.

– Vi lät oss inte påverkas om motståndarna tog några poäng utan spelade vårt spel ändå. Ibland kan det vara svårt att hålla tempot uppe två matcher i rad, men inte idag, säger lagets lagkapten Frida Alvarsson.

Frida som imponerade extra med att serva hem tio poäng i rad i första matchen mot Vallentuna, vilket ledde till ett setresultat på 25-13. De följande två seten var jämnare men Södertelge var aldrig hotade på riktigt utan vann även de med 25-21 och 25-22.


I andra matchen mot hemmalaget Uppsala var matchbilden densamma. Frida fortsatte att plocka poäng i såväl serv som anfall, men alla spelare imponerade med stabilt försvar och välplacerade anfall.

– Det var ett nöje att vara coach en dag som denna, säger lagets tränare och coach Chris Kalfic. Tjejerna kunde skoja och vara glada på plan samtidigt som det inte påverkade kvaliteten på spelet. Man kände att de hade matcherna i sitt grepp hela tiden och de har verkligen växt och blivit tryggare som lag under säsongen.


Matchen mot Uppsala vanns med 25-15, 25-18, 25-15. Nu är det bara en matchhelg kvar innan serien avslutas och mycket tyder på att laget kommer få kvala för uppgång till Division 1. De sista matcherna spelas den 26e mars hemma i Brunnsängshallen klockan 13 och 17.

– Då hoppas vi på starkt hemmastöd – alla är välkomna, avslutar Lisa Eckerwall.


Text: Johanna Lundgren Gestlöf

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 7 mars 2022 00:00
Senast uppdaterad: 7 mars 2022 00:00

Dyster månad: Bostadspriserna fortsätter att falla

Villa

Foto: Pexels

Bostadspriserna föll med 1,4 procent i november i Sverige som helhet och faller för tre månader i rad.

– Sedan förra vårens toppnoteringar har nu bostadspriserna fallit med nästan 15 procent i Sverige som helhet. Vi börjar nu helt klart närma oss det totala prisfall om 20 procent som vi har spått sedan en längre tid tillbaka, säger Robert Boije.

November var en svår månad för bostadsförsäljningen i Sverige, enligt SBAB:s och Boolis bostadsindex. Bostadspriserna sjönk överlag med 1,4 procent, där villapriserna föll med 0,8 procent och lägenhetspriserna med 0,7 procent. Prisfallet var mest påtagligt i Norra Sverige, särskilt för villor.

Villapriserna föll november med 1,8 procent i Sverige som helhet, med undantag för Mellersta Sverige där priserna ökade med 1,1 procent. Detta indikerar en övergripande nedgång i villapriserna på 0,6 procent när man beaktar säsongspåverkan och andra tillfälliga effekter.

Priserna på både lägenheter och villor förväntas fortsätta minska.

– Ett mycket stort utbud och att många bostadsrättsföreningar troligen kommer att höja sina månadsavgifter markant vid årsskiftet och även därefter till följd av det kraftigt höjda ränteläget, talar rimligen för fortsatt prispress på lägenheter framöver, säger Robert Boije, chefsekonom på SBAB.

Tryck på bilden för anmälan. Julkassen: Ett samarbete mellan Telgenytt och St: Afrems ortodoxa kyrka.

Jämfört med förra våren har bostadspriserna sjunkit med nästan 15 procent, där lägenhetspriserna minskat med 10,5 procent och villapriserna med 17 procent. De nuvarande prisnivåerna är de lägsta sedan 2015 för lägenheter och 2017 för villor. När man tar hänsyn till inflationen, har de reala bostadspriserna sjunkit med 26 procent sedan förra våren, med lägenhetspriserna ner 22 procent och villapriserna 28 procent.

Allt fler bostädet “Snart till salu” på bostadsmarknaden.
Säljare väljer nu allt oftare att preliminärt lista sina bostäder till ”Snart till salu” för att utvärdera marknadsintresset. Medan en del är beredda att sälja inom kort, föredrar andra att invänta ett mer fördelaktigt anbud.

Denna taktik, känd som förhandsmarknaden, har ökat markant under de senaste fem åren och utgör idag nästan hälften av alla bostadsannonser på Booli. Det bör dock noteras att denna trend varierar geografiskt.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 4 december 2023 05:00
Senast uppdaterad: 3 december 2023 16:03

MINGELBILDER v.48 – Se vilka som var ute i helgen

DSC_0002

Foto: Shamash Oyal

Se även – Mingelbilder V. 47

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 4 december 2023 00:43
Senast uppdaterad: 4 december 2023 01:21

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors