Företag i fokus:

Annons

Dubbelvinst för Södertelge Volleys damer i helgen

2022_03_0777696A-DF40-46C7-9821-77D99CBA524A

Foto: Johanna Lundgren Gestlöf.

Södertelge Volleybollklubbs damlag tog hem en enkel dubbelseger under lördagens matcher i volleybollens division 2, och en kvalplats till Division 1 närmar sig med stormsteg.

Som vanligt spelades två matcher under en matchdag i volleybollens division 2 – denna helg i Uppsala. Södertelge som har toppat serien sedan start i höstas var förhandsfavoriter.

Båda motståndarna, Uppsala och Vallentuna C, ligger i den nedre halvan av tabellen och Södertelge hade inför helgen bara förlorat en match av tolv spelade. Och laget levde upp till förväntningarna.

– Vi spelade riktigt bra rakt igenom, säger Lisa Eckerwall som är en av lagets dedikerade försvarsspelare – så kallad libero. Vi brukar ju alltid säga att ”gladast vinner” och idag hade vi bra humör och härlig stämning från början till slut, samtidigt som vi hade kontroll över matchen hela tiden. Det är i sådana lägen volleyboll är som roligast.

– Vi lät oss inte påverkas om motståndarna tog några poäng utan spelade vårt spel ändå. Ibland kan det vara svårt att hålla tempot uppe två matcher i rad, men inte idag, säger lagets lagkapten Frida Alvarsson.

Frida som imponerade extra med att serva hem tio poäng i rad i första matchen mot Vallentuna, vilket ledde till ett setresultat på 25-13. De följande två seten var jämnare men Södertelge var aldrig hotade på riktigt utan vann även de med 25-21 och 25-22.


I andra matchen mot hemmalaget Uppsala var matchbilden densamma. Frida fortsatte att plocka poäng i såväl serv som anfall, men alla spelare imponerade med stabilt försvar och välplacerade anfall.

– Det var ett nöje att vara coach en dag som denna, säger lagets tränare och coach Chris Kalfic. Tjejerna kunde skoja och vara glada på plan samtidigt som det inte påverkade kvaliteten på spelet. Man kände att de hade matcherna i sitt grepp hela tiden och de har verkligen växt och blivit tryggare som lag under säsongen.


Matchen mot Uppsala vanns med 25-15, 25-18, 25-15. Nu är det bara en matchhelg kvar innan serien avslutas och mycket tyder på att laget kommer få kvala för uppgång till Division 1. De sista matcherna spelas den 26e mars hemma i Brunnsängshallen klockan 13 och 17.

– Då hoppas vi på starkt hemmastöd – alla är välkomna, avslutar Lisa Eckerwall.


Text: Johanna Lundgren Gestlöf

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 7 mars 2022 00:00
Senast uppdaterad: 7 mars 2022 00:00

TV / BILDEXTRA: Här är Södertäljes nya lyxhotell

ECD5B807-21AE-4537-BC66-4C139B28458E

SPA-avdelningen. Foto: Alexander Isa

Entré/Lobby

Receptionen.

Bastu med 85 graders värme.

Behandlingsrum för två. Här kan en få behandling samtidigt som en kopplar av i jacuzzin.

Turkisk Hamam

Restaurangen Impasto

Restaurangen Impasto

Vana SPA

Ingång till utomhuspoolen frän insidan.

Utomhuspoolerna håller öppet året runt.

Iskallt bad för den våghalsige.

Lyxsvit med egen jacuzzi och stor terrass, och har en fantastik utsikt mot kanalen.

Julkänsla i flera hotellrum.

Restaurangen Vivace

Italienska restaureringen Impasto.

Lounge och bar

Stora monitorskärmar för större konferenser.

Innergård

Boulebana

Vana SPA

Hotelldirektören Steffen Sanders. Foto: Alexander Isa

Läs även: – Då öppnar Elite i Södertälje – ”Kan knappt bärga oss”

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 27 november 2022 11:59
Senast uppdaterad: 27 november 2022 12:06

LO-chefen: – ”Räntehöjningen hotar svenska jobb”

LO Hartman

Laura Hartman, LO:s chefsekonom. Foto: Fredrik Sandin Carlson

I torsdags chockhöjde Riksbanken styrräntan med 75 punkter till 2,50 procent. Nu kritiseras den kraftiga höjningen av LOs chefsekonom som anser att räntehöjningen hotar svenskar jobb.

– I ett läge där allting blir dyrare för alla är det här alltså en helt onödig börda att lägga på Sveriges hushåll. Höjningen skadar svensk ekonomi och hotar jobben, säger Laura Hartman, chefsekonom på Landsorganisationen i Sverige.

Den är andra gången på ett par månader som Riksbanken väljer att kraftig höja styrräntan. Så sent som i september genomfördes den största höjningen sedan 1993 med 1 procent och i veckan höjdes den med ytterligare 75 punkter.

– I sina försök att verka kraftfull höjer Riksbanken räntan långt innan man fått en klar uppfattning om tidigare räntehöjningars effekter på ekonomin. Detta är inte en ansvarsfull politik, säger Hartman.

Hartman kritiserade även beslutet som genomfördes i september. Redan då höjde hon ett varningsfinger och menade att Riksbankens räntepolitik är ett ineffektivt vapen som har potential att ge skadliga effekter på den svenska ekonomi och arbetslösheten.

Efter veckans kraftiga höjningen av styrräntan, för att bromsa inflationen, kritiserar Hartman återigen Riksbankens beslut. Enligt LO-chefen drivs dagens inflation främst allt av energipriser och att räntehöjningen nästan inte har någon effekt på inflationen.

– Svenska hushåll är mycket känsliga eftersom bolånen är stora och räntan i de flesta fall obunden. Det skiljer oss från många andra länder. En höjning med 2,5 procent idag motsvarar en höjning på sex till åtta procent på 1990-talet, säger Laura Hartman.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 27 november 2022 04:00
Senast uppdaterad: 27 november 2022 01:00

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

(Detta är ett betalt annonssamarbete)