Debatt
🕝 1 minuter
"Hyllningen: "Stärka jämställdheten bland unga tjejer och icke-binära""
Publicerad 5 mars 2022 01:00
Uppdaterad 1 maj 2024 15:18
Detta är en argumenterande text. Åsikterna i artikeln är skribentens egna.

Trots att vi bor i ett av världens jämställda land, så är vi tyvärr fortfarande långt ifrån ett jämställd land. Vi jobbar för fullt och pratar mycket om jämställdhet, förändringen går långsamt även om den går framåt.

Som till exempel den största och viktigaste frågan om löneskillnaderna, jag som är nu 16 år, lär hinna bli pensionär innan det blir jämlikt mellan könen. Varför? Är det för att det bara är kvinnorna som kämpar för detta?

Fast männen är positiva till jämställdhet så är de inte engagerade, varför? Det är väl deras ansvar också att stå för kvinnors rättigheter.

Vi måste jobba mer med de destruktiva normerna som påverkar jämställdhet negativt och som leder till våld, övergrepp och sexuella trakasserier som är de största problemen i samhället.

Det leder även vidare till att både män och kvinnor mår dåligt och det vill vi ändra på, så att vi kan leva i ett tryggt samhälle där alla har samma rättigheter.

Den 8 mars under internationella kvinnodagen från klockan 17:00 till 20:00 på Park hotel i Södertälje arrangeras Peppfesten. Det har Ung Fritid och tjejer som går på fritidsgårdarna planerat med hjälp av sponsorer och andra aktörer.

Peppfesten är en hyllningsfest, för tjejer och icke-binära och alla tjejer och icke-binära i åldrarna mellan 13-19 år är välkomna. Den har vi gjort för att stärka alla kvinnor, stå för våra rättigheter samt att ha en rolig och fin stund med varandra.

Alica Kride, 16, Starka tjejer.

Dela artikeln