Företag i fokus:

Annons

Jag prioriterar företagen – för barn och äldre!

2022_02_tage1-scaled

Tage Gripenstam (C)

Företagen är förutsättningen för tillväxt och resurser till välfärden. Utan ett starkt näringsliv kommer det inte att finnas jobb eller tillräckliga resurser till barn eller äldre i vår skola och omsorg.

Därför är ett bra företagsklimat i Södertälje högt prioriterat av mig själv och Centerpartiet.

Vad är då ett bra företagsklimat, det är inte att i varje situation säga ja till olika önskemål. Och särskilt inte populistiska förslag från politiker som inte är långsiktiga.

”Inget företag eller privatpersoner ska behöva vänta månadsvis på kontakt, besked eller efterfrågade möten”

Men några saker som är viktiga är servicen och effektiviteten i den kommunala organisationen.

När företagen söker kompetens, bygglov, tillstånd för att bedriva restaurangverksamhet, butiker att få sälja livsmedel eller tillstånd att sälja alkohol för att nämna några exempel måste både bemötandet, viljan att hjälpa till och att lösa problem och utmaningar vara ledord.

Kommunikation är viktigt både vid positiva och negativa besked.  Inget företag eller privatpersoner ska behöva vänta månadsvis på kontakt, besked eller efterfrågade möten.

Tjänstemännen är de professionella i de flesta relationerna vilket ställer extra höga krav på service och effektivitet från dem. Kommunen är en stor organisation och förändringar tar tid. För drygt ett år sedan antog vi en ny Näringslivsstrategi i samarbete med bland annat företagen.

”Vi ska bli den företagsamma kommunen med ett bra näringslivsklimat.”

Strategin kräver ett arbete internt i kommunen för att vi ska bli den företagsamma kommunen med ett bra näringslivsklimat.

För mig och Centerpartiet är våra barn och äldre och de som är i behov av omsorg de allra viktigaste och de förtjänar en bra verksamhet.

Men utan ett fungerande och välmående näringsliv med många engagerade företagare kommer vi inte att kunna leverera resurser till den bästa skolan och äldreomsorgen.

Tage Gripenstam, Centerpartiet.

Kommunalråd

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 4 mars 2022 00:00
Senast uppdaterad: 4 mars 2022 00:00

Myndighetspost öppnades av anställd – ”Oacceptabelt”

2022_03_HALL

Anstalten Hall i Södertälje. Foto: Kriminalvården

Tidigare i år inkom två anmälningar till Justitieombudsmannen, JO, om att kriminalvårdare öppnat och läst intagnas myndighetspost.

Nu riktar JO allvarlig kritik mot anstalten Hall i Södertälje då agerandet strider mot fängelselagen.

Enligt JO-anmälan ska en av de intagna påpekat till ansvarig tjänsteman att det är en otillåten handling att granska dennes post, men fått svar av säkerhetsavdelningens samordnare att de ”alltid gör så”. En av anmälningarna, som inkommit till JO, ska enligt uppgifter vara från en fängslad gängledare från Göteborg.

Ärendet har granskat av Justitieombudsmannen som nu riktar allvarlig kritik mot anstalten i Södertälje.

JO anser att det är anmärkningsvärt och oacceptabelt att personal, som arbetar med posthantering, inte är medveten om att brev till Kriminalvården utgör myndighetspost och därför inte får granskas.

”Det inträffade ar givetvis helt oacceptabelt och anstalten förtjänar allvarlig kritik.”, skriver Justitieombudsmannen i beslutet.

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 1 december 2022 13:02
Senast uppdaterad: 1 december 2022 13:02

Överraskning väntar besökarna under SBBKs hemmamatch

SBBK

Foto: Södertälje City

Idag, torsdag den 1 december, delar Södertälje City ut en tidig julgåva till alla besökare i Täljehallen. Nämligen det populära Södertäljekortet – presentkortet för shopping, mat och nöje.

Efter en stark vinst på bortaplan mot Kalmar tar SBBK emot Nässjö Basket i Täljehallen idag klockan 19:00. I samband med hemmamatchen kommer besökarna få en tidig julklapp av SBBKs partner, Södertälje City.

– Södertälje City samverkar med företag och föreningar kring en rad insatser och initiativ. Här ser vi en möjlighet att göra något nytt och roligt tillsammans med SBBK såhär inför julen, säger Aljoša Lagumdzija, VD Södertälje City.

Nu kan besökarna stötta SBBK och samtidigt få med sig en present hem. Under matchen kommer alla få ett eget Södertäljekort, Södertälje Citys gemensamma presentkort som gäller i upp emot 70 butiker i Södertälje, och kommer att vara tankad med ett hemligt belopp.

Södertäljekortet gäller i upp emot 70 butiker.

– Vi ser samarbetet med SBBK som ett mycket viktigt led i att stötta och ytterligare stärka Södertälje som idrotts och besöksstad. Med denna aktivitet vill vi ge tillbaka till Södertäljebor och övriga matchbesökare, vilket känns extra viktigt nu när det är tuffare tider. Tillsammans vill både vi och SBBK fortsätta vara goda ambassadörer för Södertälje, säger Tomas Björck, ordförande Södertälje City.

SBBK ligger på en åttonde plats med 12 matcher spelade och möter Nässjö som ligger på en sjunde plats med en match mindre spelad.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 1 december 2022 09:19
Senast uppdaterad: 1 december 2022 09:19

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

(Detta är ett betalt annonssamarbete)