Företag i fokus:

Annons

Smarta tipsen: Så undgår du hantverksfällan

2022_02_paint-brush-g2ac592126_1920

Genrebild. Foto: Stux/Pixabay.

Är det dags för renovering där hemma?

Då är det dags att sluta med förhastade avtal och låta ditt sunda förnuft ta rätt beslut.

Våren kommer oss allt närmre, vilket i regel innebär att gemene man börjar renovera sitt hem. Det händer att folk blir ivriga med att sätta igång eller att de är sent ute med att ringa hantverkaren. Det är då som det kan bli problematiskt.

Köp av hantverkstjänster är det allra vanligaste området för klagomål på tjänster som kommer in till Hallå konsument, vägledningen som är kopplad till Konsumentverket.

Det kan Bo Lång, vägledare på Hallå konsument, skriva under på.

– Ja, det är allt från hantverkare som inte dyker upp enligt överenskommelse till att det blir mycket dyrare än vad konsumenten trott eller att badrummet inte är utfört enligt den standard som det ska vara för våtutrymmen, säger han i ett pressmeddelande.

Tips: Tänk på detta innan du ringer hantverkaren:

  • Ta referenser. Hör med vänner och bekanta om de kan rekommendera ett företag. Även om det är lång väntetid för att få tag på en elektriker, plåtslagare eller rörmokare, anlita inte första bästa utan kolla upp företaget först. Kolla gärna med Skatteverket också så att företaget har F-skattsedel och inte har stora skulder.
  • Skriv avtal. Det är ett bra sätt att tillsammans noga gå igenom vad som ska göras, vilka material som ska användas, hur lång tid det kommer att ta och vad det kommer att kosta.
  • Betala aldrig i förskott. Om arbetet inte blir slutfört eller inte görs på fackmässigt sätt är det bra att kunna hålla inne hela eller delar av betalningen tills arbetet är korrekt gjort.

Källa: Konsumentverket.

Text:

Wilhelm Nilsson

Dela via:

Shares
Publicerad: 3 mars 2022 00:00
Senast uppdaterad: 3 mars 2022 00:00

Myndighetspost öppnades av anställd – ”Oacceptabelt”

2022_03_HALL

Anstalten Hall i Södertälje. Foto: Kriminalvården

Tidigare i år inkom två anmälningar till Justitieombudsmannen, JO, om att kriminalvårdare öppnat och läst intagnas myndighetspost.

Nu riktar JO allvarlig kritik mot anstalten Hall i Södertälje då agerandet strider mot fängelselagen.

Enligt JO-anmälan ska en av de intagna påpekat till ansvarig tjänsteman att det är en otillåten handling att granska dennes post, men fått svar av säkerhetsavdelningens samordnare att de ”alltid gör så”. En av anmälningarna, som inkommit till JO, ska enligt uppgifter vara från en fängslad gängledare från Göteborg.

Ärendet har granskat av Justitieombudsmannen som nu riktar allvarlig kritik mot anstalten i Södertälje.

JO anser att det är anmärkningsvärt och oacceptabelt att personal, som arbetar med posthantering, inte är medveten om att brev till Kriminalvården utgör myndighetspost och därför inte får granskas.

”Det inträffade ar givetvis helt oacceptabelt och anstalten förtjänar allvarlig kritik.”, skriver Justitieombudsmannen i beslutet.

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 1 december 2022 13:02
Senast uppdaterad: 1 december 2022 13:02

Överraskning väntar besökarna under SBBKs hemmamatch

SBBK

Foto: Södertälje City

Idag, torsdag den 1 december, delar Södertälje City ut en tidig julgåva till alla besökare i Täljehallen. Nämligen det populära Södertäljekortet – presentkortet för shopping, mat och nöje.

Efter en stark vinst på bortaplan mot Kalmar tar SBBK emot Nässjö Basket i Täljehallen idag klockan 19:00. I samband med hemmamatchen kommer besökarna få en tidig julklapp av SBBKs partner, Södertälje City.

– Södertälje City samverkar med företag och föreningar kring en rad insatser och initiativ. Här ser vi en möjlighet att göra något nytt och roligt tillsammans med SBBK såhär inför julen, säger Aljoša Lagumdzija, VD Södertälje City.

Nu kan besökarna stötta SBBK och samtidigt få med sig en present hem. Under matchen kommer alla få ett eget Södertäljekort, Södertälje Citys gemensamma presentkort som gäller i upp emot 70 butiker i Södertälje, och kommer att vara tankad med ett hemligt belopp.

Södertäljekortet gäller i upp emot 70 butiker.

– Vi ser samarbetet med SBBK som ett mycket viktigt led i att stötta och ytterligare stärka Södertälje som idrotts och besöksstad. Med denna aktivitet vill vi ge tillbaka till Södertäljebor och övriga matchbesökare, vilket känns extra viktigt nu när det är tuffare tider. Tillsammans vill både vi och SBBK fortsätta vara goda ambassadörer för Södertälje, säger Tomas Björck, ordförande Södertälje City.

SBBK ligger på en åttonde plats med 12 matcher spelade och möter Nässjö som ligger på en sjunde plats med en match mindre spelad.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 1 december 2022 09:19
Senast uppdaterad: 1 december 2022 09:19

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

(Detta är ett betalt annonssamarbete)